Ameliyatım 4.5 saat sürmüş kendime gelmem odaya çıkmam 5 saat. Ameliyattan önce önlük ve alt iç çamaşırı giydiriyorlar birde varis çorabı 2 gün o çoraplarla yaşamak zor ama sağlık olunca insan katlanıyor :)
Benimde tek taraflı lenf bezim alındı saçları falan kesmiyorlar saçla bir alakası yok sakın ona canını sıkma benimde belime kadar saçlarım jiç ellemediler bile sadecf ameliyat sonrasında bskımı banyosu zor oluyor. Ameliyata girmeden önce 3 kişi soyup birden gitdirdi ne okduğunu anlamıyorsun bile daha odada sakinleştirici vermeye başlıyorlar biraz olsun rahatlıyorsun ben ameliyattan önce çok kötüydüm dünya benim için bitmişti sadece nefes alıyordum 3 haftada 7 kg verdim. Bu durumu öğrenmem ameliyat olmam 3 hafta sürdü bana sorsan bir kaç ay falan derim o kadar uzun ve düşünce olarak işkenceliydi o yüzden ne kadar çabuk gün alırsan ameliyat için o kadar iyi. Buda geçicek inşallah ben kendimi çok bunalttım internetten araştırıp bakma benden sana en büyük tavsiye insan iyice daralıyor o zaman
Ameliyattan sonra serum takıyorlar ilk gün daha fazla oluyor serum daha çok ağrı kesiciler takılıyor öyle çok ağrı olmuyor dayanılmyck gibi değil sadece yataktan yardımsız başını kaldıramıyorsun kalktıktan sonrada sorun olmuyor biraz yan biraz düz kafanı tutarak işini hallediyorsun :) dren ameliyattan çıktığında takılmış oluyor hastaneden çıkarken çıkartmışlardı bende dreni içerideki pis kanı ve lenften gelen sıvıyı dışarı atıyor onuda sürekli kontrol ediyorlar az mı çok mu geliyor diye dren varken bağlı olduğu yer tabili biraz sızlıyor ama dediğim gibi dayanılmayacak bir ağrı değil. Sesin ilk bi kaç gün az çıkıyor çok yorma kendini hatta ilk gün mümkünse konuşma dinlen sonradan zaten yavaş yavaş kendine geliyor. 10 gün oldu ben ameliyat olalı başımı öne çok fazla eğmem yasak birde tabi dikişlerin bantı duruyor pazartesi günü çıkıcak merak ediyorum iz nasıl diye çok faxla kafama takmıyorum izi ama yinede :s ben sürekli dr kontrolündeyken lenfe kadar sıçradı o yüzden kızgınım, kırgını. Keşke en başta mete hocayı tanısaymışım diyorum lenfte olmasaydı kesikte bu kadar olmayacaktı iyileşme süreside uzamayacaktıdiğer dr a kalsam nodülün çok büyümüş 3 ay sonra gel demişti bundada vardır bir hayır deyip sakinleşiyorum cvp verebileceğim şeyler olursa canı gönülden cvplarım ben çok yıprandım bu süreçte en azından yaşadığım doğruları anlatırım :)
Olur mu cnm bnm ne yapıyorum ki keşke bi yardımım dokunabilsehiç soru değil cvplayaleceğim şeylere niye cvp vermeyeyim. Yanında refakatçi bulunsun cnm bi kişi muhakkak olsun tuvaleti sorun yapma ameliyat sonrası bol sıvı alman gerektiği için ve serumlardan dolayı sık sık tuvalete gidiyorsun ama tuvalete gideceğin zaman zaten serumu çıkartıyorlar damar yolunu kapatıyorlar yatınca yine açıyorlar sorun yapma kendine! Önden 3 düğmeli veya tamamen düğmeli pijamalar daha iyi olur senin için. 2-3 iç çamaşırı 2 takım pijama yeterli olur cnm bu arada kaç yaşındasın
Bizi bizden daha iyi bilen rabbim verir kolaylığını düşünme cnm sen oda için bende 27 yaşındayım bir tane kızım var atom süresince ne yapıcam diye düşünüyorum inşallah oda geçicekallah hepimizin yardımcısı olsun
Amin yarabbim allah bir daha aynı sıkıntıları yaşatmasıncanım sıkkın bugün pazartesi aldırcam cnm dikişleri düşündün düşün içinden çıkamıyorum atom canımı sıkıo ameliyat öncesi günlerime geri dönmeye başlıorum can sıkıcı moddayım bilmiyorum ki atomu nerde alıcam pazartesi bi kontrole gideyim mete hoca yönlendiricem ben demişti çok sucak gelio ateş basıo hormonların değişmesine vücut tepki verio hethalde yanıorum sanki
Yok cnm pazartesi demiştim bi açılsa kulağımın altından başlayan gerdanlık izi çok sorun yapmıyrum kndime ama atom ve kızımdan ayrı olmk biraz bunaltıyo beni bi kaç gündürde dışarı hiç çıkmadım belki ondanda bugün bunaldım kızımında anne keşke hiç hasta olmasaydın yine mutlu olsaydık deyişi içimi acıtıo
arkadaşlar sizleri okurken içim cız etti ben amliyatlarımı olalı 9 ay oldu sizler nekadar şanslıymışsınızki mete beyi tanımışsınız bende ameliyatı acıbedemde oldum ama işde bilmiyordum doktorum benim üzerimde pratik ayptı sağolsun acıbadem bakırköyün baş hekimi MUSTAFA ENGİN ÇAKMAKÇI beni mahvetti ameliyatta paratiroyidlerimide aldı yanlışlıkla, ertesi gün elerimi kullanamaz hale geldim herşeyi kabullendimde yok yere ömür boyu sabah akşam kalsiyum ilacı içmeyi kabullenemiyorum birtürlü dicem oki beterin beteri var üzülmeyin zamanla herşey yoluna giriyor..
leyuze çok geçmiş olsun, kalsiyumu ne kadar kullanman gerektiği bir yılı doldurunca belli oluyor, üzülme belki geçer.. benim geçmedi, 2010 da ilk ameliyatımı olmuştum, benim de -nedense- paratroidimin tamamı alınmışnedense diyorum çünkü doktorum bi açıklama bile yapmadı, devlet hastanesinde gerçekten muamele farklı oluyor malesef 'hocam neden kalsiyum kullanıyorum?' deyince bile 'demekki kullanman gerekiyormuş' dedi.. birşey de sorulmuyo tersler diye.. ben de yaklaşık 3 yıldır kalsiyum da alıyorum sabah akşam.. Cal-D Vita bir de rocaltrol kullanıyorum.. tabi bir tane de levotron kullanıyorum. alıştım artık, otomatikleşiyosun zaten, normal yaşantın devam ediyo.. hatta demiştim burnumdan filan estetik ameliyat bile oldum, kendime artık daha fazla zaman ayırıyorum :) seni çok iyi anlıyorum ilk ben de doktora ne kadar süre kullanacağım diye sorduğumda 'ömür boyu' dediğinde dünyam kararmıştı insanın aklına bin türlü şey geliyor ama iyi düşün çünkü bu ilaçlar hayatını hiçbir şekilde etkilemiyor.
hastanede bir bayanla tanışmıştık 17 yıldır bu ilaçları kullanıyormuş, hiçbir yan etkisi çıkmamış ortaya. bizim de umarım öyle olur. bir de şu an dozlarını yüksek alıyor olabilirsin, sonradan dozları düşüyor.. ben ilk aldığımda günde 6 tane sadece kalsiyum içiyodum, şu an 2 ye düştü.. kontrollerini aksatma, normal yaşamına devam et :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?