Tiroid kanser..

Benim tiroid sağ lobda 2.5 cm nodül var(imiş). Tamamiyle tesadüfen çok alakasız aniden yapılan bir boyun ultrasonu ile öğrendim.
İğne biyopsisi ile Papiller CA çıktı.
Tiroid hormonlarının hepsi normal şu an.
Perşembe ameliyatım var, doktor arayışım 1 ay sürdü ve Yusuf Beye karar verdim.
Boyun lenf bezlerine sıçramış olabilir dedi Yusuf Bey, ki bu durumda lenf bezlerimide alacak imiş.
Nodül kanserli olduğu için ameliyattan sonra 6 hafta radyoaktif iyot tedavisi için bekleyeceğim.
Yani 6 haftalık süreçte herhangi bir ilaç kullanmayacağım.İyot tedavisi gördükten sonra isimlerini verdiğiniz yani sizin kullandığınız ilaçları kullanacağım artık doktorun...
Yani Tiroidler yok, amaç tiroid yetmezliği oluşturmak zaten, hani birçok yerde kilo alımı saç dökülmesi titreme çok yorgunluk vsvs.. yani o 6 haftalık bekleme süreci çok sıkıntılı olduğu yazılmış.

Şu aşamada beni en çok korkutan bu durum.
İnşallah boyun lenf bezleri saglamdır

5Nisanda sınavlarım var. Rapor alabilirim dogru ama raporlu olanların Mazeret sınavları tamda benim Radyoaktif Iyot alacağım haftaya denk geliyor.
Ameliyattan sonra 2 güne toparlanırsın dedi Yusuf Bey ama sınavlara gidebilecek miyim?
Çok kötü bir zamanlama oldu benim için..

Yarın konsültasyonlar için hastaneye gideceğim, diyetisyenede uğrayayım mı diyorum acaba?
Hem Iyod diyeti mevzusu hemde genel olarak...
Zaten kiloluyum şu an, Yusuf Bey biraz daha kilo alabilirsin ama boğazını tutabilirsen hallederiz dedi..

Canim ayni sorun bendede oldu lenf bezlerimin alip pstelojiye yoladilar ama sonuc negativdi sükür

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

İrmik tek taraflı mı lenf bezlerin alınmıştı?
Çok sıkıntı oldu mu sonraki aşamalarda ve şu an?
Birde ameliyattan sonra 6 hafta bekledin mi sende Radyoaktif Iyod için?
Beklediysen o süreç nasıldı? Kilo aldın mı? Yorgunluk vsvs?

Radyoterapi derken RadyoIyottan mı bahsediyorsunuz?
Yani ameliyat sonrası o 6 haftada yorgunluk vsvs hiçbir sorun olmayabilir mi?

Ben kendim 12 senedir tirod ilsci kulaniyorum zaten aileden gelen bir hastalik bizde sonra bogazimda 6 7 hafta bir siskik vardi bazen agrim olurdu genelde geceleri doktora gittim röntgen felan yaptim ama doktorlar mtam emin degildi lenf bezlerimin iyi gözükmedigini söyledi doktorum bu arsda bende cok yorgunluk vardi arti kilo kaybi felan lenf kanderinden süpelendiler hemen acil amAliyat oldum 3 parca aldillar lenf bezlerimden sonra 1 hafta sonra sükür korkulacak birsey yok diye cevap geldi doktorumdab

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Evet ameliyat mevzusu kolay diyorlar, toparlanma felan, Yusuf Beye de çok güveniyorum zaten..
İşte RadyoIyod tedavisini beklerken süreç biraz sıkıntılı imiş, tedavi sonrası İlaç dengesi oturdu mu ok dedi Yusuf Bey ama...

Canım amaç zaten aldıktan sonra da vucuttaki tiroid bezlerinin tüm izleri silmek... Radyoıyod da zor bir tedavi değil...bir bardak su içiyorsun diye düşün...abartıldığı kadar yorgunluk halsizlik vermiyor saç da dökmüyo... Çevrendekileri ondan korumak amaçlı kimseyle görüşmüyorsun çünkü içindeki zararlı maddelere tuvalet ve terle de atıyorsun... tek kalıyorsun tek zor kısmı o...
İlaç da 6-7 ay içinde düzene giriyor...3 sene geçti benim hala bazı kontroller de ilaç dozum değişiyor ama ciddi mg değişikliği olmuyor...oturdu çünkü artık....en iyi şekilde atlatırsın inşallah..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Merhaba
Özel mesaj henüz gönderemiyorum, 50 mesaj kapasitem dolmadı henüz.:) Gebelik ve de tiroidektomi ameliyatı hakkında bildiklerimi paylaşayım.
Ameliyattan sonra ilaç kullanırken de sağlıklı bebek doğurabiliriz, yalnız gebe kalır kalmaz endoktrin dr'una gitmeli ve de sık sık kan testleri yaptırarak hormon seviyesini korumamız lazım. Gebelik döneminde hormon ihtiyacı artıyormuş genelde. Bu ilacı kullanırken sağlıklı bebek doğuran çok arkadaşım var. Hatta daha yeni bir iş arkadaşım ameliyat olmuş ve de ilaç kullanırken doğum yaptı, kızı 5 aylık şimdi, gayet sağlıklı. Yalnız ben ameliyattan önce doğum yaptım zaten o zamanlar hormon seviyem normaldi sıkıntı olmadı.

Radyoterapi derken RadyoIyottan mı bahsediyorsunuz?
Yani ameliyat sonrası o 6 haftada yorgunluk vsvs hiçbir sorun olmayabilir mi?

evet radyo iyot yani onu içtikten sonra 4 gün hastanede yattım hamile ve çocuklara bir süre(15gün ) yaklaşmadım radyasyondan dolayı.

bende böyle bir sorun olmamıştı öyle aşırı yorgunluk kilo filan bu kişiden kişiye değişir sanırım biz ameliyattan sonra 6 hafta beklemedik sanırım 2 hafta filan bekledik diye hatırlıyorum.

Ya aslında ben endokrine sık sık gidiyoorum ama hafif doz değişimi oluo her defasında...beni etkileyecek bir sıkıntı değil ama bebeği etkiler mi ondan korkuyorum bebek ilk 12 hafta anneden alıyormuş ya tiroidi zeka gelişimi için...ilaçı ömür boyu alcam zaten..zekadan korkuyorum...suan endokrinoloji profesörüne gidiyorum adam cok rahat hiç bir şey olmaz bebeğe hatta hamileyken gebeliğin başlarında bir kez görsem bile yeter diyo ama bi doktor bana bi kez gerizekalı bebek olabilir dedi hiç çıkmıo aklımdan..bi daha gitmedim o adama zaten...inşallah Rabbim sağlıklı evlat nasip eder...

Son düzenleme:

Canım sesin çıkmıo soruyu sordun çekildin iyi misin??
yazdıklarımı oku ve moralini yüksek tut...ameliyatta radyoıyod da kolay ve korkulacak bir şeey yok...hastanede biraz sıkılacaksın hepsi o:) kafana takılan her şeyi sorabilirsin...

yok Fananay yani ok iyiyim:))))
Perşembe sabahı ameliyat az kalddııııııııı:)))
Ameliyat bitsin hastaneden çıkayım dediğiniz gibi iyi olursam Iyot ile ilgili ayrıntılı sorularımı, o birkaç gün hastanede yalnızken ne yapabileceğimi, aa nete girerim girebilir miyim? neyse hepsini sonraya saklıyorum:)))

Herkese çok teşekkür ederim.
Ameliyattan sonrada beni yalnız bırakmayın ama ne olur. Daha soracagım çok soru var.
Bide hastanede yalnızken tabi iletişim kurabilir miyim o ayrı ama neyse.

Artık amekiyat vaktiiiiiiiiiiii

Girersin girersin nete, bi kitap al yanına bir de telefon:) tamam o zaman konuşuruz yine...amelyattın iyi geçer inşallah dua Etcem sana:)

Allah acil şifalar versin... İnanç ve Umut dolu olun...inşallah çabucak şifa bulursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…