Tiroid iltihabı gecirenler

iremsema

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
131
30
37
Merhabalar arkadaşlar troid iltihaplanması (troidit) geçiren var mı?
Ben çok tedirginim doktorda baya bir panikletti hangi bölümde takiplisiniz ve ne tür tedavi uygulanıyor bilgi verirseniz çok dua ederim buna gerçekten çok ihtiyacım var bir çok sıkıntısını çekiyorum görmediğim bolum kalmadı sizden tecrübelerinizi istiyorum 🙏

Merhaba bana da yeni teşhis kondu. Ultrasonbve sintigrafi çektirdim. Prednol adlı kortizonlu bir ilaç başladım. İlacın yan etkisi çok. Normalde doktor mide koruyucu ile al dedi ama dün akşam ben mide koruyucusu içmeden ictim. Sabaha kadar mide bulantısı ve şişkinlik oldu . Suan hala var bulantı. Endokrin bölümüne gidiyorum sizin süreç nasıl başladı ilaç kullaniuor musunuz

2 yıl önce troid ilacımi düzenli almıyordum ultrasonda doktor iltihabın var düzenli al geçecek dedi tesadüfen KBB ye gittiğimde ultrasona yönlendirdi orda tekrar duyunca çok şaşırdım çünkü düzenli olarak alıyordum ilacımı banada kortizon verdi ve 5 gün kullan bırak dedi valla iç hastalıklarına baya korkuttu üniv.hastanesine gideceğim bana başka bişey çektir demediler ama iyice anlamak istiyorum tedavisi varmiymis acaba bana yok dedi çok üzücü başka şeylerde söyledi psikolojim hiç iyi değil size neler söyledi doktor bu rahatsizlikla ilgili paylaşırsanız çok sevinirim

Bu rahatsızlık bağışıklık sistemini de baskiliyormus artık iyice tedirgin durumdayım aydınlatılması için başka bir hastane ve doktora gideceğim sizin nasıl sıkıntılarınız vardı paylaşirsaniz bilgilenmis olurum doğru dürüst bisey söylemiyorlar sadece kan ve ultrason takibi dedi iç hastalıkları bana ben geçici bir durum sanıyordum açıkcasi troid ilacı kullanıldığında öyle söylenmişti böyle olduğunu bilseydim daha detaylı araştırirdım çok tedirginim🙁

Bu rahatsızlık bağışıklık sistemini de baskiliyormus artık iyice tedirgin durumdayım aydınlatılması için başka bir hastane ve doktora gideceğim sizin nasıl sıkıntılarınız vardı paylaşirsaniz bilgilenmis olurum doğru dürüst bisey söylemiyorlar sadece kan ve ultrason takibi dedi iç hastalıkları bana ben geçici bir durum sanıyordum açıkcasi troid ilacı kullanıldığında öyle söylenmişti böyle olduğunu bilseydim daha detaylı araştırirdım çok tedirginim🙁
Benim tek bildiğim doğru bu konuda.
Beslenmeyle başlanmalı.
Glutensiz ve laktozsuz beslenme.
Tabi doktorunuzun fonksiyonel tıbbi benimsemiş ve bütüncül bakıyor olması lazım.
Bazı doktorlar hap yazıp yolluyor. Bazıları şuan sizi fazla etkilemez diyip ilaç bile yazmiyorlar. İlaç yazsalar beslenmenize dikkat edin demiyorlar.Ayriyeten takviye edici ilaçlardanda bahsetmiyorlar.

Yani bu dertle uğraşırken birde stres oluyoruz.

😬

Siz ne durumdasınız? Cidden nasıl bir rahatsizlik nasıl ilerler bilmediğim.icin endişeliyim en kötüsü de KBB ve iç hastalıkları doktoru ümitsiz konuşuyorlar moral sistemim çöktü 🙁

Siz ne durumdasınız? Cidden nasıl bir rahatsizlik nasıl ilerler bilmediğim.icin endişeliyim en kötüsü de KBB ve iç hastalıkları doktoru ümitsiz konuşuyorlar moral sistemim çöktü 🙁
Merhaba. İnşallah hastalığınız tamamen geçmiştir. Allah sağlık versin. Bana da çok büyük ihtimalle tiroid iltihabı teşhisi konacak. Kendiliğinden geçiyormuş. Merak ettim iyileşme sürecinizi.

Geçen bir rahatsızlık değilmiş ömür boyu sürecek bir durum bu yalancı noduller bulunuyormus bunlara troid iltihabı deniliyormus maalesef troid ilacı kullanmaya devam siz ultrasona girdiniz mi?

X