çok haklısın ben de yerimden kalkamıyordum hiç halim yoktu tansiyon ve şekerdne çok çektiğim için onların etkisi diye düşünüyordum. ne yana yatsam saat var sanki küt küt. saç dökülmesi. devamlı acıkma. doktora zorla gittim. napim yerimden bile kalkamayınca bir de bebekle hastanelerde. sonunda toksik guatr çıktı. her ay kontrol. düzeldi hormonlar ama ben hala halsizim. bayadır da gitmedim kontrole. çocuktan dolayı zor oluyor başka rahatsızlıklarım da var onlar için gidiyorum. normalde çok sakinim bazen bir anda sinirleniyorum işte. bir de durup dururken sıcak basıyor bana ılık ılık böyle tüm vücuduma bilmiyorum size de oluyor mu? boğazımı sıkıyorlar sanki. ama hamd olsun kimseye muhtaç değilim eskisinden daha iyiyim işte kilo vermek zor oluyor bu hastalıkla ilaçta kilo aldırdı bana. prospektüsünde yazıyordu zaten kilo aldırır diye.troid hastası arkadaşlar ,hepinize geçmiş olsun bende tesadüfen 6 yıl önce öğrendim troid hastası olduğumu .saçlarım fena halde dökülüyor çarpıntımda oluyor özellikle yaz aylarında sıkıntılarım artıyor.yinede her şeye rağmen alıştım çok kafama takmıyorum.ama kontrollerimide hiç aksatmıyorum..ihmale gelmez..bu hastalığın bizde olduğunu bilen verdiği sıkıntıları bilen çevremizdeki arkadaşlarımızdan özellikle eşlerimizden anlayış bekliyoruz...sinirlenmek bizim kendi elimizde değilki..hepinize Allahdan şifalar diliyorum .. inş hiç kimseler hasta olmasın...a.s.
offf kızlar ya çok yorgunum ilaçımmı yetersiz geliyor acaba kaslarımda kuvvetsizlik,uykuya meğililik,birde üstüne kulak iltihabı,sünüsit var,acaba ondanmı bilmiyorum haftaya dr. gitcem k.b.b bölümüne gitsem tsh bakarmı acaba ikisi bir arada çıksın istiyorum önceden dahaliyeye gittim anlarmı acaba siz hangi dr. gidiyorsunuz...
arkadaşlar benim hipotiridiye bağlı haşemato var ne zıkkımsa değişik bi adı var ve benim ANTİ TPO 600 ÇIKTI TSH SON ÖLÇÜMDE 5küsür çıkmış diğer t4 ve t3 normaldi ve nodül olmadığını söledi tefor yarım kullanıyorum haşimatolarda illa nodül olacak diye bir kayide var mı bilmiyorum ve bu ANTI TPO sanırım değerlerimiz normale düşssede düşmüyormuş onu düşürecek bir ilaç yokmuş öle tuhaf bir şey...benim merak ettiğim bu hastalıkla birlikte görülen diğer rahatsızlıklar..aramızda şeker hastası olan da var mı bu rahatsızlıkla birlikte gerçekten korkuyorum ve nodül oluşmasından da korkuyorum nodülü olan arkadaşlar eğerki oluşursa panik yapmalımıyız yoksa o kadar korkulacak bişey değil mi?herkese geçmiş olsun
bugün banada tesadüfen tiroidin fazla çalışması teşhisi kondu.chep-up yaptırıyordum şimdiye kadar hiçbir doktor fark edememiş.çok üzüldüm duyunca.neden oluyor kızlar bu hastalık.doktor temmuzda ilaca başlıycaz dedi.ileri bir aşama olmadığı için cerrahi bir operasyona gerek duymadığını söyledi.çok morelim bozukkkkkkkkkkkkk................
arkadaşlar benim hipotiridiye bağlı haşemato var ne zıkkımsa değişik bi adı var ve benim ANTİ TPO 600 ÇIKTI TSH SON ÖLÇÜMDE 5küsür çıkmış diğer t4 ve t3 normaldi ve nodül olmadığını söledi tefor yarım kullanıyorum haşimatolarda illa nodül olacak diye bir kayide var mı bilmiyorum ve bu ANTI TPO sanırım değerlerimiz normale düşssede düşmüyormuş onu düşürecek bir ilaç yokmuş öle tuhaf bir şey...benim merak ettiğim bu hastalıkla birlikte görülen diğer rahatsızlıklar..aramızda şeker hastası olan da var mı bu rahatsızlıkla birlikte gerçekten korkuyorum ve nodül oluşmasından da korkuyorum nodülü olan arkadaşlar eğerki oluşursa panik yapmalımıyız yoksa o kadar korkulacak bişey değil mi?herkese geçmiş olsun
çok haklısın ben de yerimden kalkamıyordum hiç halim yoktu tansiyon ve şekerdne çok çektiğim için onların etkisi diye düşünüyordum. ne yana yatsam saat var sanki küt küt. saç dökülmesi. devamlı acıkma. doktora zorla gittim. napim yerimden bile kalkamayınca bir de bebekle hastanelerde. sonunda toksik guatr çıktı. her ay kontrol. düzeldi hormonlar ama ben hala halsizim. bayadır da gitmedim kontrole. çocuktan dolayı zor oluyor başka rahatsızlıklarım da var onlar için gidiyorum. normalde çok sakinim bazen bir anda sinirleniyorum işte. bir de durup dururken sıcak basıyor bana ılık ılık böyle tüm vücuduma bilmiyorum size de oluyor mu? boğazımı sıkıyorlar sanki. ama hamd olsun kimseye muhtaç değilim eskisinden daha iyiyim işte kilo vermek zor oluyor bu hastalıkla ilaçta kilo aldırdı bana. prospektüsünde yazıyordu zaten kilo aldırır diye.
nix seni çok iyi anlıyorum aynı sıkıntıları bende yaşıyorum..dr gittinmi ?ben dr gitmeden önce daha kötü bir durumda idim şimdi tefor kullanıyorum .günde 1 tablet kendimi daha iyi hissediyorum..daraldığın zaman içeride kapalı kalma mutlaka temiz bir hava almak için dışarılara çık..:teselli:nasıl iyi hissedicezki
ben bazen sebepsiz yere çevremdeki tüm insanları boğmak istiyorum........
kendimi bunalımda hissediyorum beni bi odaya kilitleseler orda 24 saat uyurum canım hiçbişey yapmak istemiyo...........
arkadaşlar yazılanları okuyup bilgi edinmeye çalıştım benimde boğazlarımda sürekli ağrı oluyordu doktora gittim guatra tahlili yaptırdım bişey çıkmadı ama doktor muayenede tiroid bezlerin büyüme yapmış dedi başkada bişey demedi doktora gitmeyi sevmiyorum neyse boğaz ağrılarım arada bir oluyor bazen şimdide bacağımda kas ağrıları başladı kollarım kalkmıyo bazende bacağım tutuluyor bile banada hangi doktora hangi bölüme gitmem gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim hepinize geçmiş olsun
arkadaşlar yazılanları okuyup bilgi edinmeye çalıştım benimde boğazlarımda sürekli ağrı oluyordu doktora gittim guatra tahlili yaptırdım bişey çıkmadı ama doktor muayenede tiroid bezlerin büyüme yapmış dedi başkada bişey demedi doktora gitmeyi sevmiyorum neyse boğaz ağrılarım arada bir oluyor bazen şimdide bacağımda kas ağrıları başladı kollarım kalkmıyo bazende bacağım tutuluyor bile banada hangi doktora hangi bölüme gitmem gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim hepinize geçmiş olsun
nix seni çok iyi anlıyorum aynı sıkıntıları bende yaşıyorum..dr gittinmi ?ben dr gitmeden önce daha kötü bir durumda idim şimdi tefor kullanıyorum .günde 1 tablet kendimi daha iyi hissediyorum..daraldığın zaman içeride kapalı kalma mutlaka temiz bir hava almak için dışarılara çık..:teselli:
gittim canım tam 1 senedir kontrol altındayım...en son 15 gün önce gittim nodüllerim var ama yalanci nodülmüş yani içi iltihaplı nodülmüş ameliyata gerek yok tsh da normal çıktı 2.5...........
antikorlar ne durumda bilmiyorum bu haşimato dengemi çok bozuyo.:1no2:
ben 50 mcglik euthyrox kullanıyorum....
canım ben çalışıyorum sabah 8 de bi giriyorum içeri akşam 6 çıkıyorum işimde çok stresli istediğim zaman hava alabilsem keşke
haklısın canım en azından ilacı var tedavisi var benim gözlerimin altı halka şeklinde kahverengi olmuştu ilacı kullanınca geçti hamd olsun. bi ara ben de gidicem kontrole şu kulaktaki hast. kurtulayım bi inşallah.sılacım ve arkadaşlar birbirimize destek olup moral verelim...korkulacak bir hastalık değil ama dikkat etmemiz gerekiyor..
sılacım seninde bahsettiğin gibi sürekli uyku halii ,elin ayağın kalkmıyor bunlar hastalığın sebebi kendimizi yinede zorluyalım ..her zaman güne güzel moralli ve hareketli başlıyalım..ben çok çabuk yoruluyorum.gündüzleri dahi hep uyumak istiyorum ..
nil88ay ve ikizler arkadaşım sakın korkmayın korkulacak birşey yok..ikizler arkadaşım bende'de benzeri şişlik vardı bende sordum doktoruma.alakası yok dedi,inş sendekide öyledir..a.s.
arkadaşım bu tiroid, insülin vb. hormon hastalıklarına endokrinoloji bölümü bakıyor, olmadığı yerde bu rahatsızlıklar için dahiliyeye gidiyoruz.
canım dışardanda belli olanı var,bence dr. gözük utrosonla baksınlar ona göre ilaç ayarlanması yapılır...arkadaşlar nodül dışarıdan belli oluyormu acaba.benim son bir aydır.boynumda küçük bir yumru var.dün akşam eşime gösterdim o da farketti.dışarıdan pek belli olmuyor da.bastırınca çok belli.allahım korktuğum şey olmasın ne olursun.kafama takmıyım diyorum yoktur birşey diyorum ama.bu aralar rahatsızlıklarım çok fazlalaştı.acaba hapmı yetersiz kalıyor.kontrolümede daha var.fakülteye gidiyorum 6 ay sonra çağırdı 3 ay var daha.bu arada hipotroidi ve haşimatoluyum.