Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar Banada geçen eylülde hipotiroid teşhisi kondu 3 ayda bir kontrole gidiyorum geçen hafta gittiğim doktor da anti tpo istedi.SONUÇ tsh 4,06 anti tpo 500 antitiroglobulin antikor 1300 çıktı . antikorun üst sınırı 100 olmalıymış.ben kontrol öncesi ilacı bırakıyordum (birkaç gün)doktorum kesinlikle ara vermek yok dedi ömür boyu ilaca devam.

çok haklısın ben de yerimden kalkamıyordum hiç halim yoktu tansiyon ve şekerdne çok çektiğim için onların etkisi diye düşünüyordum. ne yana yatsam saat var sanki küt küt. saç dökülmesi. devamlı acıkma. doktora zorla gittim. napim yerimden bile kalkamayınca bir de bebekle hastanelerde. sonunda toksik guatr çıktı. her ay kontrol. düzeldi hormonlar ama ben hala halsizim. bayadır da gitmedim kontrole. çocuktan dolayı zor oluyor başka rahatsızlıklarım da var onlar için gidiyorum. normalde çok sakinim bazen bir anda sinirleniyorum işte. bir de durup dururken sıcak basıyor bana ılık ılık böyle tüm vücuduma bilmiyorum size de oluyor mu? boğazımı sıkıyorlar sanki. ama hamd olsun kimseye muhtaç değilim eskisinden daha iyiyim işte kilo vermek zor oluyor bu hastalıkla ilaçta kilo aldırdı bana. prospektüsünde yazıyordu zaten kilo aldırır diye.

arkadaşım bu tiroid, insülin vb. hormon hastalıklarına endokrinoloji bölümü bakıyor, olmadığı yerde bu rahatsızlıklar için dahiliyeye gidiyoruz.

ben internette düştüğünü okudum birkaç yerde arkadaşım anti tpo nun, çok yüksekmiş bir hastada, 1000'den 300'e düşmüş. Umarım bizde de etkili olur.a.s.

bugün banada tesadüfen tiroidin fazla çalışması teşhisi kondu.chep-up yaptırıyordum şimdiye kadar hiçbir doktor fark edememiş.çok üzüldüm duyunca.neden oluyor kızlar bu hastalık.doktor temmuzda ilaca başlıycaz dedi.ileri bir aşama olmadığı için cerrahi bir operasyona gerek duymadığını söyledi.çok morelim bozukkkkkkkkkkkkk................

...................................................

arkadaşlar nodül dışarıdan belli oluyormu acaba.benim son bir aydır.boynumda küçük bir yumru var.dün akşam eşime gösterdim o da farketti.dışarıdan pek belli olmuyor da.bastırınca çok belli.allahım korktuğum şey olmasın ne olursun.kafama takmıyım diyorum yoktur birşey diyorum ama.bu aralar rahatsızlıklarım çok fazlalaştı.acaba hapmı yetersiz kalıyor.kontrolümede daha var.fakülteye gidiyorum 6 ay sonra çağırdı 3 ay var daha.bu arada hipotroidi ve haşimatoluyum.

CADIARZUslm bende troid hastasıyım ne yaparsın elden bişey gelmiyor ömür boyu kullanacağız ilaçlarımızı ben yeni doğum yaptım bebişim 4 aylık oldu doğumdan sonra onada tahlil yaptırdık temiz çıktı ama enaz2sene daha devam edeceğiz doktorumun söylediğini sizlerle paylaşayım eğer bebişim erkek değilde kız olsaymış ondada olma riski dahada artarmış.yani bayanlar mutlaka troid tahlili yaptırın çünkü her 10 kadından 8 çıkabiliyormuş.senağlama

canım yapılan araştırmalarda selenyum tableti kullanan hastalarda antı tponun düştüğü görülmüş...bende haşimatoluyum dr bana selenyum verdi 3-4 ay kullandım ama sonra bıraktım çünkü midemi bulandırıyo ve ağzımda iğrenç bi tat bırakıyo......
çalışıyorum onu içince işe konsantre olamıyorum bu yüzden bıraktım dr unla konuşup selenyum kullanabilirsin...
a.s.

sılacım ve arkadaşlar birbirimize destek olup moral verelim...korkulacak bir hastalık değil ama dikkat etmemiz gerekiyor..
sılacım seninde bahsettiğin gibi sürekli uyku halii ,elin ayağın kalkmıyor bunlar hastalığın sebebi kendimizi yinede zorluyalım ..her zaman güne güzel moralli ve hareketli başlıyalım..ben çok çabuk yoruluyorum.gündüzleri dahi hep uyumak istiyorum ..

nil88ay ve ikizler arkadaşım sakın korkmayın korkulacak birşey yok..ikizler arkadaşım bende'de benzeri şişlik vardı bende sordum doktoruma.alakası yok dedi,inş sendekide öyledir..a.s.

nasıl iyi hissedicezki
ben bazen sebepsiz yere çevremdeki tüm insanları boğmak istiyorum........
kendimi bunalımda hissediyorum beni bi odaya kilitleseler orda 24 saat uyurum canım hiçbişey yapmak istemiyo...........

arkadaşlar yazılanları okuyup bilgi edinmeye çalıştım benimde boğazlarımda sürekli ağrı oluyordu doktora gittim guatra tahlili yaptırdım bişey çıkmadı ama doktor muayenede tiroid bezlerin büyüme yapmış dedi başkada bişey demedi doktora gitmeyi sevmiyorum neyse boğaz ağrılarım arada bir oluyor bazen şimdide bacağımda kas ağrıları başladı kollarım kalkmıyo bazende bacağım tutuluyor bile banada hangi doktora hangi bölüme gitmem gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim hepinize geçmiş olsun

nasıl iyi hissedicezki
ben bazen sebepsiz yere çevremdeki tüm insanları boğmak istiyorum........
kendimi bunalımda hissediyorum beni bi odaya kilitleseler orda 24 saat uyurum canım hiçbişey yapmak istemiyo...........
nix seni çok iyi anlıyorum aynı sıkıntıları bende yaşıyorum..dr gittinmi ?ben dr gitmeden önce daha kötü bir durumda idim şimdi tefor kullanıyorum .günde 1 tablet kendimi daha iyi hissediyorum..daraldığın zaman içeride kapalı kalma mutlaka temiz bir hava almak için dışarılara çık..:teselli:

endokrinoloji bölümü bakıyor..
atıka sağlığın için dr gitmelisin sonra ileride telafüsü mümkün olmayan sıkıntılar yaşamayasın..

selam herkese atıka pekı dr amelıyat gereklı dedımı yoksa ılacla gecermıymış bende bır guatr hastası olarak merak edıyorum benımde fazla calşıyormuş neysekı duşurduk ama şimdıde bogazlarımın her ıkı yanında şişme var acaba guatır danmı bedemcıklerımde bır belırtı yok cunku dr gıdecegım ama bu aralar zor duzenlı olarak aynaya bakmayan ben şimdı adete wc de olsun nerede olursa olsun ayna gordummu anında bogazımda gozlerım.hepımıze gecmış olsun allah acıl şifalar versın

canım endokriniloji bölümüne gitmen lazım............
ama büyük hastanelerde oluyo bu bölüm....
eğer çevrende büyük hastane yoksa dahiliyeye gidebilirsin....

haklısın canım en azından ilacı var tedavisi var benim gözlerimin altı halka şeklinde kahverengi olmuştu ilacı kullanınca geçti hamd olsun. bi ara ben de gidicem kontrole şu kulaktaki hast. kurtulayım bi inşallah.

arkadaşım bu tiroid, insülin vb. hormon hastalıklarına endokrinoloji bölümü bakıyor, olmadığı yerde bu rahatsızlıklar için dahiliyeye gidiyoruz.

biz<im burda endokloji böl.yok canım kulaklarımdanda şikayetim olduğu için acaba oda anlarmı dedim sağlık karnem yok kısmetse 1 ay sonra çıkcak ikisini bir arada çıkarayım dedim

canım dışardanda belli olanı var,bence dr. gözük utrosonla baksınlar ona göre ilaç ayarlanması yapılır...

arkadaşlar bende de troit hastalığı mı var acaba doktora gitmedim. halsizlik var, stres çok fazla, kalbimin çarpıntısından bazen uyuyamıyorum. sürekli üşüyorum. bütün kemiklerim ağrıyor. hep uyumak istiyorum. canım sıkkın sinirliyim hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…