Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

merhaba busrama sanirim bana sordun.Bende tiroid cikmadi.Ondan süpheleniyordum.Kan sonuclarim normal cikti.

Merhaba arkadaslar,tiroid veya astim sübhesi üzerine doktora gitmistim.Bugün kan sonuclarimi aldim.Hersey normal cikti.Astim icin endiseYanliz demir eksikligi varmis.Bendeki nefes darliginin sebebi sanirim psikolojik.Hepinize allah sifa versin gecmis olsun.

geçmiş olsun,sevindim astım çıkmadığına. Psikoloji rahatsızlıklar biraz kafa yapını değiştirmekle hafifliyor ,geçiyor. Bende de kalp çarpıntısı vardı bir aralar, bir aralar durup dururken bayılma, lise döneminde neredeyse her ay mide krampları, kusmalar.

Çok şükür hiç biri kalmadı. Haa ama geçen yıl da başka bir tane atlattım, el uyuşması.Vücudumuz bir şekilde tepki veriyor. Sağlığımızı düşnüüp daha az takmalıyız olayları kafaya, a.s.:enbuyukkk::nazar:

geçmiş olsun,sevindim astım çıkmadığına. Psikoloji rahatsızlıklar biraz kafa yapını değiştirmekle hafifliyor ,geçiyor. Bende de kalp çarpıntısı vardı bir aralar, bir aralar durup dururken bayılma, lise döneminde neredeyse her ay mide krampları, kusmalar.

Çok şükür hiç biri kalmadı. Haa ama geçen yıl da başka bir tane atlattım, el uyuşması.Vücudumuz bir şekilde tepki veriyor. Sağlığımızı düşnüüp daha az takmalıyız olayları kafaya, a.s.:enbuyukkk::nazar:

evet arkadaşım benim doktorumda geçen kontrolümde bana antidepresan başladı uyku düzenim çok bozuktu.1,5yıldır bu hastalığı çekiyorum.verdiği her türlü rahatsızlığı yaşadım.halada yaşıyorum.ne yapalım allah daha beterlerinden korusun diyorum.

gecmıs olsun arkadaslar hepınıze ;allah sıfasını verır ınsallah ...........

kızlar hepinize geçmiş olsun.bend 1,5 senedir troid hastayım.ve bu hastalığa çok sinir oluyorum.evet allah dermansız dert vermesin ama bu hastalık beni çok sıkıyo.onun yüzünden kilo alıyorum,adet göremiyorum ..ve çabuk sinirleniyorum:çok üzgünüm:

Slm kızlar bu belirtiler bendede var adet düzensizliği saçlarda dökülme kel kalcam diye korkuyorum artık şişkinlik el ve ayaklarım buz gibi oluyor aşırı yorgunluk sıkıntı bunun için hangi doktora gitmemiz gerekıyor ????

Slm kızlar bu belirtiler bendede var adet düzensizliği saçlarda dökülme kel kalcam diye korkuyorum artık şişkinlik el ve ayaklarım buz gibi oluyor aşırı yorgunluk sıkıntı bunun için hangi doktora gitmemiz gerekıyor ????

Endokrinoloji bölümüne gidiyoruz arkadaşım. Hormonlarla; insülin-tiroid vb. bu bölüm ilgileniyor. Geçmiş olsun.a.s.

arkadaşlar, hipotiroidi olup da, el veya kolda uyuşma sorunu olan arkadaşlar da var mı benim gibi? bazı sitelerde bağlantılı olduğunu okudum. Ama bilemiyorum.:uhm:

kızlar bnde pazartesi doktora gidice...ellerde tittreme,sıcağa tahammülsüzlük,ve bugün farkettim buynumda beze gibi bir sey...doktor tiroid derse peki bebek istiyorum olmayacakmı bebek....tiroit tedavisiyle hamile kalınabiliyormu?

kızlar bnde pazartesi doktora gidice...ellerde tittreme,sıcağa tahammülsüzlük,ve bugün farkettim buynumda beze gibi bir sey...doktor tiroid derse peki bebek istiyorum olmayacakmı bebek....tiroit tedavisiyle hamile kalınabiliyormu?

tiroid tedavisiyle birçok kadın hamile kalabiliyormuş. ancak dikkat etmeniz gereken nokta: hamile kalmada sorun yaşamasanız bile, tiroid rahatsızlığınız varsa, özellikle hamilelik sürecinde tedavinizi aksatmamanız gerekiyormuş. Çünkü bebeklerde zeka geriliğine vb. yol açabiliyormuş. a.s.

kızlar ya daha öncede yazmışdım ama fark edilmedi her halde,bir sorum var bilgilendirirseniz sevinirim,benim subklinik hipotiroitim t3,t4 normal tsh yüksek 7.24 levotiron kullanıyorum t4 hormonu içeriyor benim t4 normal her test yapışımda yükseliyor,niye içiyorum ki dr. soramadım 2 hafta içinde tekrar gitcem o zamana kadar devam etmelimiyim ilaça ne olursunuz bilgilendirin..

kızlar ya daha öncede yazmışdım ama fark edilmedi her halde,bir sorum var bilgilendirirseniz sevinirim,benim subklinik hipotiroitim t3,t4 normal tsh yüksek 7.24 levotiron kullanıyorum t4 hormonu içeriyor benim t4 normal her test yapışımda yükseliyor,niye içiyorum ki dr. soramadım 2 hafta içinde tekrar gitcem o zamana kadar devam etmelimiyim ilaça ne olursunuz bilgilendirin..

arkadaşım benim de senin gibiydi yani t3-4 normal, tsh 7.4'tü. Ama benim dr.um Euthyrox(yanlış yazmış olabilirim) isimli ilacı vermişti.

ama dr.unun vardır bir bildiği, lütfen bir dahaki gidişinde sor bunu, olur mu? belki o t4 tsh ye faydası oluyordur. Uzman onlar malum, bize garip gelebiliyor bazı şeyler.a.s.

ya kızlar bugün okudum tirodi doktora gitmeden ödüm koptu....körlüken kısrlğa kadar hersey yapmıyormuş..panik oldum....büyük ihtimal hipertiroid var:KK43:

ya kızlar bugün okudum tirodi doktora gitmeden ödüm koptu....körlüken kısrlğa kadar hersey yapmıyormuş..panik oldum....büyük ihtimal hipertiroid var:KK43:

merak etme arkadaşım, işte o yüzden tedavimizi aksatmayalım arkadaşlar diye bas bas bağırıyoruz ya. Sonuçta insanlar ne hastalıklarla baş ediyor. Kaldı ki biz düzenli kontrollerimizi yaptırıp, ilaçlarımızı düzenli kullanırsak bunlarla baş etmemiz oldukça kolay olur.

Ayrıca benim bir hipertiroidli tanıdığımın gözleri çok iyidir, gözlük bile kullanmaz ve de 15 yaşında boyu kadar oğlu var. rahatsızlığı daha da eskiye dayanıyormuş ama düzenli kontrol-ilaçla desteklenmiş.a.s.:enbuyukkk:

mrb.önce sakin ol.telaş niye.allaha şükür tedavisi var.ben 7 senedir hipertiroidi hastasıyım
.2001 de çıktı tadavi oldum.ilaç bıraktık.3 yıl sonra tekrar yaptı.yine tedavi.şimdi iii gibi.panik olacagına t3 t4 yaptır.çıkarsa ilaçla geçer.panik yapma.

kızlar hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun
tiroite dere otunun iyi geldiğini söylüyor bir profösör
sabah öğlen akaşam yemekten yarım saat önce bir çorba kaşığı dere otu yiyin bunu 3 ay boyu devam edin çok fark oluyormuş.bence bir deneyin modüller bile küçülüyormuş.hepinize geçmiş olsun.

kızlar hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun
tiroite dere otunun iyi geldiğini söylüyor bir profösör
sabah öğlen akaşam yemekten yarım saat önce bir çorba kaşığı dere otu yiyin bunu 3 ay boyu devam edin çok fark oluyormuş.bence bir deneyin modüller bile küçülüyormuş.hepinize geçmiş olsun.

internette araştıracağım bunu,acaba az mı çok mu çalıştırıyor, yoksa dengeliyor mu?:uhm:

X