merhaba arkadaşlar belki çok alakasız olucak ama, bende de hipotroiditi den şüpheleniyor. Yarın kan testi için hastaneye gidicem ancak uyuyamıyorummaçlık konusunda bi sıkıntım yok akşam 10dan beri birşey yemiyorum ancak uykusuzluk testi olumsuz etkiler mi? tsh, ft4,ft3 ve anti-tg ve anti-tpo ma bakılıcak benim. yardımcı olursanız sevinirim
benimde troit lerimde problem var değerler çok aşırı değil deyip gönderiyorlar ama beni çok zorluyor perşembe günü ultrason çektirecem troit bezlerinde iltihaplanma olan varmı aranızda
benim sesim hala kısık çıkıyor kimle konuşsam iyice kısılmış demeye başladı acaba bi kulak burun boğaz uzmanına mı gitsem ne kadar süre sonra gitmeliyim 27 ağustosta 2 ay olacak...
merhaba arkadaşlar benim de 4 yıl önce tiroidlerim alındı küçük bir parça var diyorlar 20 kilo aldım çok rahatsızım bu durumdan ama vermek için bir çabada gösteremiyorum birtürlü hiçbirşeye başlayamıyorum ameliyat oldoğumda kıızm 2 yaşındaydı daha sonra iki kere hamilelik denemem başarısızlıkla sonuçlandı ilki 8 haftalıktı sonuncu 18 haftalık ayrıca down sendromu teşhisi konulmuştu bebeğe bunların hep tiroidlere bağlı olduğunu dünüyorum ama dr.piyongo diyor bende cerrahpaşa nükler tıpa gidiyorum 35 yaşındayım bir daha hamile kalmaya korkuyorum ama kızımı da bu hayatta yalnız bırakmak istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum
Tiroid hastalığınız var diye çocuğunuz olmayacak ya da olursa da sağlıklı olmayacak diye bir şey kesinlikle yok. Doktorunuz da bilgilendirmiştir zaten ama tek yapmanız gereken hormonlarınızı düzenli kontrol ettirip ilaçlarınızın dozunu doktorunuza ayarlatmanız. İlaçlarınızı düzenli içtiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Kilo almanızın sebebi de ilaçlarınızı düzenli içememeniz olmalı, tabii normal yediğiniz halde aldığınızı varsayıyorum. Ümitsizliğe kapılmayın ve olumsuz düşünmeyin derim. Ben de de hashimato hastalığı var. Henüz çocuğum yok ama bu konuyu baya bir araştırdım. Düzenli doktoruma gidiyorum ve ilaçlarımı alıyorum. Kilo alma problemim durdu, hatta fazla 3-5 kilomu verdim çok olmasa da fark etti. İhmal edilmemesi gereken bir hastalık. Lütfen siz de dikkat edin.
Merhabalar, 2 gün önce yaptırdığım check up'ta ultrason sırasında radyolog dr bana gizli guatrım olduğunu, tiroid'de nodül bulunduğunu , ilaveten T3-T4 testlerini de yaptırmamı bu test sonuçlarına göre zehirli olup olmadığının belirleneceğini söyledi....Benim için çok süpriz oldu öncekii check up'ımda detaylı tiroid testleri yaptırmıştım ve sonuçlar gayet normal çıkmıştı......Benim için yeni bir durum olduğu için araştırıyorum ve bu topiği baştan sona okudum ....Hastalıkla ilgili belirtiler beni son derece tedirgin etti , saçların dökülmesi, aşırı kilo verme ,gözün dışarı fırlaması v.s. Ben de şu an herhangi bir belirti yok bunlarla ilgili ve tset sonuçlarımı da bayram sonrası alacağım....Yine de sormak istiyorum burada bu rahatsızlığı geçirenler, özellikle göz ile ilgili problem hastalığın başında mı yoksa ileri aşamasındamı ortaya çıkan bulgu....Hastalığınız başın damı yoksa ilerleyen evredemi teşhis edildi? Cevap veren olursa çok memnun olacağım....
Tiroid hastalığınız var diye çocuğunuz olmayacak ya da olursa da sağlıklı olmayacak diye bir şey kesinlikle yok. Doktorunuz da bilgilendirmiştir zaten ama tek yapmanız gereken hormonlarınızı düzenli kontrol ettirip ilaçlarınızın dozunu doktorunuza ayarlatmanız. İlaçlarınızı düzenli içtiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Kilo almanızın sebebi de ilaçlarınızı düzenli içememeniz olmalı, tabii normal yediğiniz halde aldığınızı varsayıyorum. Ümitsizliğe kapılmayın ve olumsuz düşünmeyin derim. Ben de de hashimato hastalığı var. Henüz çocuğum yok ama bu konuyu baya bir araştırdım. Düzenli doktoruma gidiyorum ve ilaçlarımı alıyorum. Kilo alma problemim durdu, hatta fazla 3-5 kilomu verdim çok olmasa da fark etti. İhmal edilmemesi gereken bir hastalık. Lütfen siz de dikkat edin.
Öncelikle geçmiş olsun.Göz olayı tiroitleri çok çalışanda oluyormuş genelde.Herkeste olacak diye bir şey yok canım.Bende araştırdım tiroit olduğum zaman göz fırlaması olanı görmrdim dumadım.Çok sık ratlanan bir belirti değil demek ki.Sen bunları kafana takma.Tiroit zaten stres ve ani üzüntüyle gelen bir hastalık.Tiroit özellikle sigara içenlerde kendini gizleyebiliyormuş.Nikotin tiroiti uyarıyormuş.Bende de tiroit tahlillerim normaldi.4-5 ay sonra çok yüksek çıktı değerlerim.Güzel sonuçlarını yazarsın.Tekrar geçmiş olsun.
merhabalar,
zehirli tiroidde göz fırlaması olan bi ahbabımız var.şu an hipotiroide çevirdi.bendede haşimoto tiroidi var.ilaçlarımı düzgün kullanıyorum.biraz dikkat ederek aldığım kilolarıda verdim maşallah diyeyim.150 mg kullanıyorum.bu hafta kontrole gidip ilaç dozunu tekrar ayarlamak gerekiyormu birde tiroid usg için tarih verecek mi doktor bakacağım.