Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Merhaba hanımlar..
29 yaşındayım 2 yasında bir oğlum var Troit kanseri oldum ve aralık 2011 de ameliyat oldum.Atom tedavisi uygulanacak.Geçmişe göz atamadım .Aranızda Ankara da olup ATOM TEDAVİSİ GÖREN VARMI ACABA? ATOM psikolojisi çok kötü bir durum sıyırmak üzereyim resmen :) özellikle atom lularla beni anlayabileceklerle fikir deneyim paylaşımları yapabileceklerimle muhabbet etmek isterim.
ANKARA da atom sonrası kalacak yer lazım bana bildiğiniz otel pansiyon vs bir yer varmı atom almış olanlar için ??

öncelikle çok geçmiş olsun rabbim çocuğunuzu size sizi de evladınıza bağışlasın ankarada oturmuyorum ama o konuda size önerecek bir seçeneğim yok,fakat bende atom tedavisi görmüş biri olarak söyleyebilirim ki bu konuda yavrunuzdan ayrı kalmak dışında hiç birşey zor değil ,atom tedavisi korkutucu bir tedavi kesinlikle değil aksine tedaviden sonra sanki size yeni bir benlik geliyo yeniden doğmuş gibi, kalp çarpıntısı,zayıflık, saç dökülmesi sizden yavaş yavaş ayrılır inşaallah birdaha geri gelmez öncelikle bunları söyleyebilirim sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım inşaallah herşey istediğiniz gibi olur rabbime emanet olun

bana yardımcı olun ltfnnn(
3.5yıllık evliyim yumurtalarım hiç gelişmio aşırı saç dökülmem ve kilo vermeemden dolayı doktora gittim tsh 0.01 çıktı doktor zehirli guatırsın dedii.filimlerdede 2tane nodül çıktıı.boğazımda ağrılar ve batmalar varr.çok onuşunca boğazımda kuruluk ve yanma duyuyrmm.meğer bebeğim tiroidimden olmuomuşş.ialç tedavisi görüyrm ama tsh bi değişiklik olmadıı 2 aydır 0.01dee.doktor korun dedii ama ben korunmuyrm.düşük tehlikesi çok fazla olur gebe kalırsan bu tsh la dedi.zaten gebe kalamıyrm die korunmuyrm.

bu tshla gebe kalabilirmiyimmmmzehirli guatır oldumu duyan bebeğin çok zor olur veya olamz dioalrrrr

canım öncelikle çok geçmiş olsun,dünya'ya sağlıklı bir bebek getirmek istiyorsan önce senin sağlıklı olman gerekir,bende hipertiroidim(zehirli guatr) ben atom tedavisi gördüm sende hiç değişiklik yoksa istersen doktorunu değiştir ya da sen doktorun dediklerini yapmıyor olabilirmisin ayrıca tsh düzelmeden bebek sahibi olma yoksa problemli bir bebek sahibi olabilirsin ve bence korunmaya devam et önce sağlık

sen evlimisin cnmm.??zaten triodim yokkende bebe sahibi olamıodummm

Bende 27 yaşındayım ve 15 yaşından beri troid hastasıydım hashimoto bundan 3 sene önce bir nodulum gözüktü papiller ca (troid kanserininde bir sürü çesidi var buda onlardan biri ) ameliyatımı oldum tüm troidim alındı radyoaktif iyotumu da aldım(biz atom diyoruz) 3 gün hastanede kaldım korkulucak bişi yok sadece bolbol su içip en kısa zamanda vucudundan atmaya bak ve bebişinden biraz uzak kalmalısın..Onun dışında bi dönem saç dökülmemi arttırdı ama normale dönüyor merak edilecek bir şey yok şimdiden geçmiş olsun :)

kızlar tsh 0.01ken normal yoldan gebe kalmam mümkünmü?

kızlar tsh 0.01ken normal yoldan gebe kalmam mümkünmü?

bak canım önce sağlıklı olman gerekir yani önce tedavi olursan ve zaman kaybetmezsen senin için daha iyi olur tsh 0.01 düşük ama ötekiler nasıl t3 t4 bunlar yüksek mi? bunlar nasıl bilmiyoruz senin durumunu bilen en iyi doktorun sana farklı bir tedavi uygulayabilir ve sana çocuk yapma da diyebilir bunları bilemeyiz ,benim 2 çocuğum var beni sormuşsun fakat ben 2 çocukdan sonra hipertiroid oldum benim tedavim şöyle önce belli aşamalarda ilaç içtim yani bi azalttım bi çoğalttım derken sonunda belli tahllilleri testleri yaptık doktorumla oturdum konuştum bana atom önerdi hemen hiç vakit kaybetmedim hemen oldum çooook şükür kendime yeni bir ben geldi baya düzeldim şimdi sabahları aç karnına aldığım bi ilaç var arkadaşlar bilir isim vermek yasak olabilir şimdi kilo da alıyorum rabbime çok şükür şimdi gerçekten çok iyiyim inşaallah sende biran önce tedavini olursun kurtulursun da kucağına eli ayağı yumuk yumuk sağlıklı bir bebek alırsın inşaallah rabbime emanet ol görüşürüz

Son düzenleme:
herkese mrh ben 23 yaşındayım bir hafta önce boğazıma çıkan nödüle biyopsi testi yaptırdım ve sonucu şüpheli çıktı ameliyat önerdiler ve ameliyatta bütün troid bezlerimin alınacağı söylendi ,ben bunu öğrenince çok panik ettim ameliyat olmaktan vazgeçtin yapılan biyopsi camlarınıda çapaya gönderdin ordada arştırılmasını istedim fakat sonuç 15 gün sonra çıkacakmış bende çok tedirginim aranızda benim yaşadıklarımı yaşayan varmı varsa bana yardımcı olabilirmi?

t3 ve t4 normal çıktı.

mayıs ayında tsh 1.56 iken aralıkta 0.01 e düşmüşşş aniden düşmüşşş.ben hipomu hipermi olumu bilmiyrm doktor zehirli guatırsın dedi sadece.doktorum alanında bulunduğum şehirdeki en iyi hekimmm.oda şaşırıo t3 t4 normal dio.benim sçaım dökülüo yumurtam hiç ama hiç gelişmio kiloluyum tüylenme problemim var iştahım çok açık kabızlık var.şikayetlerim hipo lu oldumu söylüooo ama burdaki arkadaşlar hipersin dio

allah şifa versin tatlım biopsiyle ilgili hiç bi bilgim yok

evet zehirli guatr(hipertiroid)sin kilolu olabilirsin peki kilo alman zamanla çoğalıyo mu?hipertiroidin en belirgin özellikleri kalp çarpıntısı saç dökülmesi zayıflık'dır.çok hareketlimisin yerinde duramama gibi,kabızlıkda emin değilim ama zehirli guatr belirtisi,hangi bölüme gidiyorsun? tekrar geçmiş olsun

geçmiş olsun. bende de şüpheli çıktı biyopsi sonucum zaten bir doktor ne teşhis koyuyosa diğer doktorlara gitmeeye gerek yok ben 3 doktora gösterdim hepsi ameliyatı önerdi. ameliyatta tüm tiroidlerim alındı zaten patoloji sonucumda kötü çıkmıştı. atom falan derken hepsi geçti gitti . önemli olan iyi bir doktora ameliyat olmak. 1 sene oldu ameliyat olalı. İz bile o kadar inceki hiç belli olmuyo. . öyle korkulacak bişey yok. bundan emin ol :) bu konuda uzman oldum sorularını yanıtlarım

guatır doktoru cnm endokrinolojiye gidiom iç hastalıklarınaa.ama ben kiloluuyum.hiper tiroidlilerin yumurtasııı çok gelişirmişş.hipo tiroidlilerinki hiç gelişmezmiş benimki hiç gelişmio

Selam sevilselen, ben bir şey soracaktım canım. Öncelikle hastalığımdan bahsedeyim, benim de buna benzer bir durumum var. Benim de tiroidimde nodül var ve hastalığımın tanısı hashimato hipotiroidi ve antikorlarım artık ölçülemeyecek yüksek düzeye gelmiş durumdalar.

2 senedir hipotiroid hastalığıyla tanışıklığım var. Sonrasında ultrason filan derken, nodüller çıktı bir de. Birkaç nodülüm tiroidit olarak tanı konulan bazen kaybolan bazen çıkan büyüyen küçüyen tipte nodüller. Ama bir tanesinde kalsifikasyon var ve soğuk nodül ayrıca bir buçuk senede 15 mm den 32 mm büyümüş vaziyette.

Aldığım ilaçlardan ötürü eski sağlıklı günlerime kavuştum, periyodlarım da düzenli çok şükür, çok konuşunca ortaya çıkan bir ses kısıklığı dışında hiçbir sorunum yok yani beni olumsuz yönde etkileyen bir belirti yok. Biyopsi sonucunca malignite yönünde şüpheli foliküler lezyonla uyumlu sitolojik bulgular gibi bir ifade var. Doktorların hemen hepsi ameliyat dedi ve hepsinin alınmasını önerdiler zira ikinci bir ameliyat riskini de hesaba katıyorlar tabi bu iyi çıkarsa. Kötü çıkarsa zaten hepsinin alınması şart. Ama ben ameliyat fikrine pek sıcak bakamıyorum. Bu kadar hayati bir bezin alınması ve sürekli dışardan hap almak ki normalde de alıyorum şu an o önemli değil ama bilmiyorum yardımına ihtiyacım var. Çok kararsızım ve uzun zamandır ameliyat gündemimde olmasına rağmen bir sonuca varamadım. Ameliyat değil de sonrasındaki belirsizlik korkutuyor beni. Nasıl etkilenirim uzun vadede bilmiyorum. Senin ne gibi belirtilerin oldu da doktora gitme ihtiyacı hissettin? Yani kötü bir şey olsa bunu anlıyabileceğim bir belirti olabilir mi ? İyi huyluysa benim için hiçbir sorun etmez 3 cm büyük diyolar ama gene aldırmak istemem. Bu şüpheli durumu en zor durum kanımca, yani ameliyat olucam mesela hepsi alıncak ama bir bakıyosun iyi huyluymuş o zaman gerçekten çok üzülürüm yani.
Bu konuda tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Allah herkese şifa versin, iyi ki böyle bir site var da aynı durumda olan insanlarla fikir paylaşımı yapabilme imkanına sahibiz. Çok konuştum hepinize selamlar.

benim annemin de aynı rahatsızlığı vardı hem birkaç irili ufaklı nodülü hem de hashimatosu vardı. gittiğimiz doktorlar ameliyat önerdi çünkü o nodüller iyi huylu olsa da ses kısıklığına öksürüğe ve bazı rahatsızlıklara sebep oluyor ve büyüyebiliyorlar. ayrıca kalp ritminde değişiklik, aşırı ve ani terleme gibi daha farklı rahatsızlıklara da sebep oluyordu, dediğiniz gibi ilaçla ömür boyu yaşayacak olmak kötü gibi gözükse de annemden yola çıkarak ameliyattan sonra çok rahatladığını söyleyebilirim, belli aralıklarla doktora gidiyor ve ilacının dozunu ona göre ayarlıyor önemli olan iyi bi doktor bulmak ancak ameliyat bu kadar korkulacak bir şey değil geçmiş olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…