Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba
böyle bir konunun açılmış olmasına çok sevindim.
Ben de bir takım belirtiler yaşadım özellikle kilo kaybı, ama doğum sonrası kilo verdiğimi düşünerek pek de önemsemedim. Sonrasında çevremde gözlerin sanki şişmiş gibi duruyor diyenler oldu. Onu da bebek dolayısıyla gece uykusuzluklarıma bağladım. Kalpte aşırı derecede çarpıntı olmaya başladı ve ben de hemen dahiliyeye gittim. TSK ve T4 tahlillerim yapıldı. t4 değeri 7 - 1,48 arası olması gerekirken benim sonucum 3,29 çıktı TSH de 0,001 çıktı. Doktor hipertodi yani zehirli guatr olduğunu söyledi. Sintigrafi ve Ultrason istedi 1 hafta sonra yaptırcam randevu aldım. Şimdi sizlere sormak istediğim sorular olacak. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim en azından biraz rahatlamak istiyorum. Kafama çok taktım bu olayı.
1- Sintigrafi çekilirken bir madde veriyorlarmış damar yolundan ve bu madde radyoaktif bir madde. Peki bu madde ben eve gittiğimde çocuğuma zararlı olur mu 18 aylık bebeğim.
2-Sintigrafi çektirmek zorundamıyım. Doktor biraz asabi olduğu içi bunu soramadım.
3-Burada okuduğum kadarıyla pek çok arkadaş atom aldığını söylemiş. Bu zorunlu mu yani ilaç tedavisi ile devam etmek mümkün değil mi.

arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim. Hepimize geçmiş olsun Allah başka dert tasa vermesin.

merhaba ben de aranıza yeni katıldım..ben de bir troid hastasıyım ve bebek istiyorum.benim hikayem daha farklıydı çarpıntı, gözlerde ve ellerde şişmeler vardı ama ben kilo vermiyor kilo alıyordum. dr lar haşimato olarak düşündü ancak değerlerim tsh çok düşük sizin gibi çıktı ve t3 t4 çok yüksekti.ayrıca antikorlarım da çok yüksekti.tshım yükselsin diye ilaç verdiler daha da şiştim baya kilo aldım çarpıntılarım daha da fazlalaştı yataklara düştüm.sonra bir baktılarki tsh değerim çok fırlamış ilacı kestiler bir sürü yasaklar koydular,bebeği yasakladılar,ilaç veremediler...neyseki şimdi çok düşük dozda hapa başladık ama maalesef ne diyetisyen ne spor kilolarımı götürmedi.sabahtan akşama kadar aç yatsamda kilo veremiyorum..:KK43:( endişelenmeyin siz de ama sintigrafi çektirmek zorunda değilsiniz buna hakkınız var ama bence bir doktorla bırakmayın ben 4 tane doktor gezdim..sintigrafi çektirirseniz size verecekleri radyoaktif madde bebeğinize zararlı 3 gün yanınıza gelmemeli.bence başka birkaç doktor daha bakın öyle karar verin. bu arada ilk gittiğim doktor beni acilen ameliyat ediyordu:) yani hepsinede güven olmuyor..ama endişelenmeyin tedavisi var.. size ultrason çekilmedimi nodül var mı?

merhaba ben de aranıza yeni katıldım..ben de bir troid hastasıyım ve bebek istiyorum.benim hikayem daha farklıydı çarpıntı, gözlerde ve ellerde şişmeler vardı ama ben kilo vermiyor kilo alıyordum. dr lar haşimato olarak düşündü ancak değerlerim tsh çok düşük sizin gibi çıktı ve t3 t4 çok yüksekti.ayrıca antikorlarım da çok yüksekti.tshım yükselsin diye ilaç verdiler daha da şiştim baya kilo aldım çarpıntılarım daha da fazlalaştı yataklara düştüm.sonra bir baktılarki tsh değerim çok fırlamış ilacı kestiler bir sürü yasaklar koydular,bebeği yasakladılar,ilaç veremediler...neyseki şimdi çok düşük dozda hapa başladık ama maalesef ne diyetisyen ne spor kilolarımı götürmedi.sabahtan akşama kadar aç yatsamda kilo veremiyorum..:KK43:( endişelenmeyin siz de ama sintigrafi çektirmek zorunda değilsiniz buna hakkınız var ama bence bir doktorla bırakmayın ben 4 tane doktor gezdim..sintigrafi çektirirseniz size verecekleri radyoaktif madde bebeğinize zararlı 3 gün yanınıza gelmemeli.bence başka birkaç doktor daha bakın öyle karar verin. bu arada ilk gittiğim doktor beni acilen ameliyat ediyordu:) yani hepsinede güven olmuyor..ama endişelenmeyin tedavisi var.. size ultrason çekilmedimi nodül var mı?

merhaba..
öncelikle tek olmadığımızı bilmek çok güzel. Bana doktor sintigrafi ve ultrasonu aynı güne verdi tabi sonuçlar aynı gün çıkıyormu bilmiyorum. Sonra sonuçları gidip göstericem ama sintigrafi çekiminde böyle bir zararı olacağını bilmiyordum :KK43: ne yapıcam bilmiyorum iyice kafam karıştı..

Arkdşlr benımde tsh 6.81 çıkmıştı çok yuksek degıldi endişe etmedi doktor (eu....) ilacını yazdı 50lilik kullan gel dedi iki gün önce gitdim kan testi yapıldı çok şükür 2.81 e düşmş çok iyi dedi gelecek yaz düğünüm olucagınıda bılıyor gebelik durumunu engellemıyceni söyledi ki zaten hemen gebelik düşünmüyorum.
Ama 3 ay daha (la....) adlı ilacı kullanmamı söyledi 5o mg. Düşmesine ragmen yıne ılaç yazdı sanırım yukselmesını falan engellemek ıcınmı acaba?

Merak ettiğim bir süre ilaç tedavisinden sonra düzelen varmı?
Artık ilaç kullanmayip dengeli çalışabiliyor diyebilen varmı?:KK52:

:nazar:Arkadaşlar dün nihayet bütün tahlil, test, sintigrafi, ultrason ne varsa hepsinin sonucunu aldım. Gittim doktoruma gösterdim. Sonuçlarıma bakarak bana P....l isimli bir ilaç verdi Basedow Graves olduğunu söyledi 3 hafta sonraya bana gün verdi kan tahlili yapılacak sonuca göre ilacı düzenleyeceğim dedi.İlacımı sabah akşam aç karnına 1'er tane içiyorum. Sonuçlarım kötü çıkmadı Allaha şükür. :KK3:1,5 Yıl ilaç tedavisi yapıcaz dedi. İnşallah sorunsuz devam eder. Başlarda tedirgindim ama iyi ki tüm tahlilleri ve testleri yaptırdım. Gerçekten de korkulacak ve endişe edilecek bir durum yokmuş. Şİmdilik böyle inşallah hepimiz için biter bu hastalık.:KK16:

kızlarr bende nodül var..

guatr için genel bi kan testi yaptırdım

t3 :2.93
t4:1.10
tsh:3.33

çıktı..
tsh değerim bana yüksek geldi ama bişin yok dendi..
başka bi hastanede daha test yaptırmalımıyıım nodülüm için ultrason zaten çektircem küçük olduğu söylenmişti büyüme olursa ancak ozaman tehlike olabilir denmişti..
oranlar kafamı karıştırdı sizce?

kızlarr bende nodül var..

guatr için genel bi kan testi yaptırdım

t3 :2.93
t4:1.10
tsh:3.33

çıktı..
tsh değerim bana yüksek geldi ama bişin yok dendi..
başka bi hastanede daha test yaptırmalımıyıım nodülüm için ultrason zaten çektircem küçük olduğu söylenmişti büyüme olursa ancak ozaman tehlike olabilir denmişti..
oranlar kafamı karıştırdı sizce?

evet tsh yüksek sizinki hipotroidi grubuna giriyor benimki de t4 yüksek tsh düşüktü hipertroidi bence alın tahlillerinizi başka bir doktora gidin mutlaka sonuçta tüm vücudu etkileyen birşey bu troid ben de çok ciddiye almamıştım ama sonradan ne kadar önemli olduğunu doktorum sayesinde görmüş oldum ihmale gelmez bı arada kilo alımını var mı çünkü senin troid türü bir süre sonra kilo yapmaya başlıyor, benim türden olanı da zayıflatıyor. Bir an önce doktora görünün tedavisi de çok kolay sonuçta benim ileri olmasına rağmen sadece sabah akşam hap alıyorum o kadar çok geçmiş olsun

evet tsh yüksek sizinki hipotroidi grubuna giriyor benimki de t4 yüksek tsh düşüktü hipertroidi bence alın tahlillerinizi başka bir doktora gidin mutlaka sonuçta tüm vücudu etkileyen birşey bu troid ben de çok ciddiye almamıştım ama sonradan ne kadar önemli olduğunu doktorum sayesinde görmüş oldum ihmale gelmez bı arada kilo alımını var mı çünkü senin troid türü bir süre sonra kilo yapmaya başlıyor, benim türden olanı da zayıflatıyor. Bir an önce doktora görünün tedavisi de çok kolay sonuçta benim ileri olmasına rağmen sadece sabah akşam hap alıyorum o kadar çok geçmiş olsun

gerçekten yüksek mii
bana normal dedilerr:26:
nodülümde var inş kötü bişe yoktur ve saçlarım çok dökülüyo
kilom sabit almıyorumda vermiyorumda ben öyle sağlık ocağında yaptırmıştım testi en iyisi doktora gidim teşekkürler

kızlar nodülü olup ceviz kürünü deneyen var mı? bende nodül var ama şimdilik ilaç kullanmıyorum yarın ceviz kürüne başlıyorum bakalım etkisi olacak mı? nodülleri eritiyormuş, bir tanıdığımız yapmış ameliyat olmaktan kurtulmuş

gerçekten yüksek mii
kilom sabit almıyorumda vermiyorumda ben öyle sağlık ocağında yaptırmıştım testi en iyisi doktora gidim teşekkürler

gidin detaylı tahlillerinizi yaptırın ciddi sonuçlar olmasın da bir an önce tedaviye başlansın

gerçekten yüksek mii

Değerleriniz normal sınırlar içinde aslında. Benim de nodüllerim var. 2cm büyüklüğünde, 2 hafta sonra biyopsi yapılacak ve ben çok korkuyorum :18:

kızlar bende çok uzun yıllardır nodül var soğuk nodül zaman zaman büyüyo küçülüyo ve artıyo 10 sene önce biyopsi yapılmıştı üniversite hastanesinde bir prof.yapmıştı biyopsimi..bi de yalnız gitmiştim düşünün önemli bişey değildir diye ama acımıştı bayağı şimdi uygulma nasıl bilmiyorum ama hemen kalkıp işe gitmiştim ama o gün boyunca boynumu çevirememiştim bi de çalışıyodum o dönem kasiyer olarak izin de vermemişlerdi çok zorlanmıştım o gün tabi dayanılmayacak bi ağrı değil ama çok da kolay sayılmaz hani..ve sonuç iyi çıkmıştı sürekli takip edeceklerini söylediler 6 ayda bir kontrole gitmem gerekiyo ama ben son 9 aydır gitmiyorum..bugün sabah boynumda bi ağrı ile uyandım gerginlikten diye düşündüm kafamı sağa sola çeviremiyorum sonra bi baktım omzuma doğru ağrıyan tarafta hafifi bi şişlik var tam boynum deil arkaya doğru bu nedir acaba?? nodül olan kısımda değil onu ben elimle farkediyorum o küçük zaten ama bu incitme falan mı oldu bilemedim

kızlar bende çok uzun yıllardır nodül var soğuk nodül zaman zaman büyüyo küçülüyo ve artıyo 10 sene önce biyopsi yapılmıştı üniversite hastanesinde bir prof.yapmıştı biyopsimi..bi de yalnız gitmiştim düşünün önemli bişey değildir diye ama acımıştı bayağı şimdi uygulma nasıl bilmiyorum ama hemen kalkıp işe gitmiştim ama o gün boyunca boynumu çevirememiştim bi de çalışıyodum o dönem kasiyer olarak izin de vermemişlerdi çok zorlanmıştım o gün tabi dayanılmayacak bi ağrı değil ama çok da kolay sayılmaz hani..ve sonuç iyi çıkmıştı sürekli takip edeceklerini söylediler 6 ayda bir kontrole gitmem gerekiyo ama ben son 9 aydır gitmiyorum..bugün sabah boynumda bi ağrı ile uyandım gerginlikten diye düşündüm kafamı sağa sola çeviremiyorum sonra bi baktım omzuma doğru ağrıyan tarafta hafifi bi şişlik var tam boynum deil arkaya doğru bu nedir acaba?? nodül olan kısımda değil onu ben elimle farkediyorum o küçük zaten ama bu incitme falan mı oldu bilemedim

geçmiş olsun arkadaşım keşke kontrollerini aksatmadan düzenli bir şekilde devam etsen sende bide soğuk nodül çıkmış soğuk nodül sıcak nodüle oranla seni korkutmak istemiyorum telaş yapma ama biraz tehlikeli olabiliyormuş şimdiki biyopside özel bi iğne ile yapıyorlar seni yatırıyorlar kafanı olabildiğince aşağı doğru yatırıyorlar boğazına yani nodül olan kısma soğuk sprey sıkıyorlar ağrı acı olmasın diye kesinlikle işlem sırasında yutkunma yasak sonra iğneyi batırıp bir damla sıvı alıyorlar aldıkları sıvıyı doğru patolojiye gönderiyorlar senin yapman gereken iğne yapılmış olan bölgeye bastırma ovuşturma oynama o gün banyo yapma yasak biraz dikkat ediceksin bende kesinlikle ağrı sızı olmadı, boynunda ağrı uzun sürerse bence hemen fizik tedaviye git ne olur ne olmaz herşey bizim için rabbime emanet ol inşaallah bişeyin yoktur:KK34::KK34::KK34:

geçmiş olsun arkadaşım keşke kontrollerini aksatmadan düzenli bir şekilde devam etsen sende bide soğuk nodül çıkmış soğuk nodül sıcak nodüle oranla seni korkutmak istemiyorum telaş yapma ama biraz tehlikeli olabiliyormuş şimdiki biyopside özel bi iğne ile yapıyorlar seni yatırıyorlar kafanı olabildiğince aşağı doğru yatırıyorlar boğazına yani nodül olan kısma soğuk sprey sıkıyorlar ağrı acı olmasın diye kesinlikle işlem sırasında yutkunma yasak sonra iğneyi batırıp bir damla sıvı alıyorlar aldıkları sıvıyı doğru patolojiye gönderiyorlar senin yapman gereken iğne yapılmış olan bölgeye bastırma ovuşturma oynama o gün banyo yapma yasak biraz dikkat ediceksin bende kesinlikle ağrı sızı olmadı, boynunda ağrı uzun sürerse bence hemen fizik tedaviye git ne olur ne olmaz herşey bizim için rabbime emanet ol inşaallah bişeyin yoktur:KK34::KK34::KK34:

canım bugün doktora gittim nodülümde büyüme olmamış..biyopsi önerdi ama yaptırmak istemiyorum..çünkü nodül çok hangi birine yapcaklar ki..valla ben eskiden biyopsi yapıldığında aşırı ağrı hiisetmiştim hatta gözümden yaşlar gelmişti..

boyun ağrım içinse boyun düzleşmesi varmış..stresten uzak duracakmışım

canım bugün doktora gittim nodülümde büyüme olmamış..biyopsi önerdi ama yaptırmak istemiyorum..çünkü nodül çok hangi birine yapcaklar ki..valla ben eskiden biyopsi yapıldığında aşırı ağrı hiisetmiştim hatta gözümden yaşlar gelmişti..

boyun ağrım içinse boyun düzleşmesi varmış..stresten uzak duracakmışım

hayatım hiç korkma 5 dakikanı ya alır ya almaz korkma canım ya sağlığını tehlikeye atma allah korusun ya ilerleyen bi durum varsa en azından erken teşhis diye bişey var hepsine yapacağını zannetmiyorum bitanesinden alır sende sıcak ya da soğuk nodül hangisi varsa bi ondan bi ondan alır belki ya da bitanesi varsa bitane alır ya da biran önce doktora git ve doktorunla konuş bu konuyu nereye kadar kaçacaksın ay nolur biran önce git ve rahatla sana yemin ediyorum ben hiç ağrı çekmedim sadece biraz dikkat ettim seninkide öyle olur belki hadi canım ya inşaallah güzel haberlerle gelirsin rabbime emanet ol:KK34::KK34::KK34::KK34::KK34:

Değerleriniz normal sınırlar içinde aslında. Benim de nodüllerim var. 2cm büyüklüğünde, 2 hafta sonra biyopsi yapılacak ve ben çok korkuyorum :18:

biyopsi benide korkutuyor..
değerlerimi doktor arkadaşıma gösterdim oda normal endişe etcek sınırda değil dedi..
M nodüller ne alemde hiç baktırmadım..
açıkcası ssk yok özelede para dayanmıyo çok pahalı ultrason fln ondan önemsemedim ben :KK31:

hayatım hiç korkma 5 dakikanı ya alır ya almaz korkma canım ya sağlığını tehlikeye atma allah korusun ya ilerleyen bi durum varsa en azından erken teşhis diye bişey var hepsine yapacağını zannetmiyorum bitanesinden alır sende sıcak ya da soğuk nodül hangisi varsa bi ondan bi ondan alır belki ya da bitanesi varsa bitane alır ya da biran önce doktora git ve doktorunla konuş bu konuyu nereye kadar kaçacaksın ay nolur biran önce git ve rahatla sana yemin ediyorum ben hiç ağrı çekmedim sadece biraz dikkat ettim seninkide öyle olur belki hadi canım ya inşaallah güzel haberlerle gelirsin rabbime emanet ol:KK34::KK34::KK34::KK34::KK34:

ya canım benimkinin boyutları çok büyük değil yani ve ben bir çok doktora gittim kimisi sadece takip dedi..yurtdışında da gittim orda da sadece takip dediler..illa biyopsi yapalım diye ısrar eden olmadı isteğime bıraktılar..ben bundan yıllar önce bi profa gitmiştim o da sakın ameliyat olma demişti sadece takip yeterli dmişti..sadece bi kaç doktor yapalım biyopsi dedi..interneten araştırmıştım ve çok nodül olduğunda pek doğru sonuç vermiyo yazıyodu..yani tıp bile kendi araasında ikiye völünmüş bu konuda biyopsi yapılıp yapılmayacağı konusunda..bi de bir yerde ne kadar gerçeklik payı var bilmem biyopsi yapılınca kanserli hücre yayılıyomuş vs.. diye duymuştum birsürü söylenti yani..ben de kararsız kaldım şimdilik beklemedeyim

slmlar.
saç dökülmesi kilo verememe ve hiç yumurta oluşmaması için gittğim doktorda tsh 0.01 çıkmasıyla doktorum zehirli guatır oldumu sööyledi.filimlerdede 7mm 2tane nodül çıkdı dideral hap yazdı.nodüllerimin içind ekireçlenme varmış:KK14:kötü çıkabilir dedi.korunmamızı söyledi.ben çok okruyrm yaşım22.bebek olsun die kullandığım ilaçlar yüzünden oldunu düşünüyoruz doktorumla.nodüllerin yok olma şansı varmı ameliyatsız???normal yolla gebe kalma şansım nedir??doktor iyotlu tuz kullanmayacaksın dedii.ama guatır iyot eksikliğindne oluomuşşş sizce neden kullanmıcaksın dediii

slmlar.
saç dökülmesi kilo verememe ve hiç yumurta oluşmaması için gittğim doktorda tsh 0.01 çıkmasıyla doktorum zehirli guatır oldumu sööyledi.filimlerdede 7mm 2tane nodül çıkdı dideral hap yazdı.nodüllerimin içind ekireçlenme varmış:KK14:kötü çıkabilir dedi.korunmamızı söyledi.ben çok okruyrm yaşım22.bebek olsun die kullandığım ilaçlar yüzünden oldunu düşünüyoruz doktorumla.nodüllerin yok olma şansı varmı ameliyatsız???normal yolla gebe kalma şansım nedir??doktor iyotlu tuz kullanmayacaksın dedii.ama guatır iyot eksikliğindne oluomuşşş sizce neden kullanmıcaksın dediii

guatr çok çeşitli olabilir..demek sizdeki ffazla iyottan kaynaklanan türden o yğzden iyot kullanmayacaksınız demekki..ama benim bildiğim dideral çarpıntı ilacı guatrla ilgili ilaç yazmadı mı??

nodüllerinin boyutu çok büyük değil bence ama içinde kireçlenme olduğunu nasıl anladı ultrasonda mı çıktı yoksa başka bişey mi çekti..bebek için kullanılan ilaçlardan olduğunu sanmıyorum ben ..nodüller ameliyatsız büyüüp küçülebilir..bu konuda hiç bilgi sahibi değilsiniz anlaşılan ..bi kaç doktora daha gidin internetten geniş çaplı araştırma yapın hemen ameliyat olmayın..tehlikeli bir durum olup olmadığı ancak biyopsi ile anlaşılır onun öncesinde ameliyat olunmaz..kötü bir durum varsa olunur

X