Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende sadece benim başımamı geldi die düşünüyordum.
Benim gittiğim 2 dahiliye uzmanıda beni başından savmıştı,ısrarcı olduğum için bir psikolağa görünmemi istedi birisi!!!
İnsanın bozuk olmayan ruh halini böyle davranarak bozuyorlar. Doktorlar mı, değiller mi belli değil bazılarının. Mesleklerini ve insanları sevmediklerini düşünüyorum.

Bende doktor olarak özele gittim, alerjik sebeplerle gittiğim doktorum yeniden tahliller isteyip, hem astım öncesi tedaviye başladı, hemde Levotiron yazdı. Ben mevzusunu bile yapmadan. TSH yüksek çıkmış, ona da ilaç başlayalım diyince; diğer 2 doktorun gerek görmediğini söyledim. Hiç birşey demedi tabi, doktor doktoru kötülese ayıp olurdu.

Doktora gittiğimizde mutlaka hem kendi kendimizin doktoru olmamız gerektiğini (rasgele,sorununuzun olmadığı konularda ilaç verebildikleri,kafadan ilaç yazdıkları, deneme yanılma yaptıkları da olabiliyor), hem de mutlaka konunun uzmanını bulmamız gerektiğini öğrendim.

Bu demek değil ki özel muayenehanesine gittiğimiz her doktor konusunda uzman!

Sorduğunuz tavsiye konusunda da yardımcı olamayacağım ama sizi anlıyorum. Lütfen psikolağa gitmeyin sakın.

Obez değiliz diye kilonun TSH dan kaynaklanmayacağını düşünüyorlar sanırım. Ayrıca dediğiniz şikayetlere ek olarak, bende aşırı saç dökülmesi, tırnaklarım kat kat kalkarak kırılıyor, ciltte kuruluk vs vs vs.. O nette okuduğum şikayetlerin; herkeste görünmez, nadiren şu belirtilerde görünür diye yazılan nadir belirtiler bile var.

Bünyeden bünyeye değişiyor, sizde TSH 6 olur, sizin bünye hemen belirti verir, başkasının ki vermez. Netten araştıra araştıra ben uzman oldum. Keşke şu doktorlarda kendilerini hem her an geliştirmeye devam etseler, hem de insanları sevseler..

Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
İlk başladığımda TSH 6.5 çıkmıştı, şimdi 1.5 çıkıyor diye belirttim. Kadın TSH 6.5 iken ne şikayetleriniz vardı diye sordu. İsteksizlik, aşırı halsizlik, depresyon, unutkanlık , kilo dedim.
O ise TSH 10 un altında böyle belirtiler vermez, internetten araştırıp etkilenmişinizdir sizinkisi psikolojikmiş deyip, dosyamada depresif yazdı ya! Sanki önemsiz bir durum da ben abartıyorum gibi davrandı. Özel hastanedeki doktor ise hemen ilaç yazmıştı. Ve bendeki bu şikayetler tamamen geçmişti. Bir de tıp fakültesinde 6 ay sonraya USG randevusu veriyorlar. Açıkçası bir daha gitmeyeceğim. Sigortamız var ama faydalanamıyoruz. Güya sağlık sistemi düzelmiş. Çok üzücü bir durum. Acaba devlet hastaneleri nasıl giden var mı acaba?

Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım. Dahiliye doktorlarını hiç anlatmıyorum zaten. TSH 4.5 iken bile oyaladılar. 1 yıl boyunca tedavi etmediler. Psikoloğa gittim ben de malesef, 5 ay boyunca ilaç kullandım. Bir işe yaramadı. Sonra Endokrine gittim.. Ama o bir yıl kabus gibiydi.

Merhaba Arkadaşlar,

Troidden şüphelenmeye basladım. Belirtiler o yönde tabii okuduğum kadarıyla. Hangi doktora görünmeliyim? Hastanede bu hastalık icin hangi bölümden randevu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
asıl bölümü endokrinoloji,ama o yoksa dahiliye de oluyor
umarım böyle bi rahatsızlığın yoktur
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
İlk başladığımda TSH 6.5 çıkmıştı, şimdi 1.5 çıkıyor diye belirttim. Kadın TSH 6.5 iken ne şikayetleriniz vardı diye sordu. İsteksizlik, aşırı halsizlik, depresyon, unutkanlık , kilo dedim.
O ise TSH 10 un altında böyle belirtiler vermez, internetten araştırıp etkilenmişinizdir sizinkisi psikolojikmiş deyip, dosyamada depresif yazdı ya! Sanki önemsiz bir durum da ben abartıyorum gibi davrandı. Özel hastanedeki doktor ise hemen ilaç yazmıştı. Ve bendeki bu şikayetler tamamen geçmişti. Bir de tıp fakültesinde 6 ay sonraya USG randevusu veriyorlar. Açıkçası bir daha gitmeyeceğim. Sigortamız var ama faydalanamıyoruz. Güya sağlık sistemi düzelmiş. Çok üzücü bir durum. Acaba devlet hastaneleri nasıl giden var mı acaba?
birde cerrahpaşaya gitmişsiniz yani,ben ilk tiroidimin yüksek olduğnu öğrendiğimde üniversite hastanesine gitmiştim,yeni dr olmuş bi bayan vardı,çok ilgilenmişti
ben öğrendiğimde tsh 5.5tu,aynen saydığın belirtilerde vardı yani,ben tahlil yaptırmadan öncede bilmiyordum ne var ne yok diye,size bir de depresif yazmış :63:
ben devlete gitmedim,ama bi dr buldum ona gitmeyi düşünüyorum

Ben de özel hastanede bir doktor buldum ona gidiyorum. Ama tahliller ultrason bir sürü para vermek çok sıkıntı veriyor. Senin doktorun kim bu arada. İyi bir doktor mu? Allah şifalar versin.

merhaba arkadaşlar bende hipotroid var ve dr bulamamıştım ama şimdi çok memnun kaldım yakın olanlara tavsiye ederim MURAT KUYUMCU özel doğan hastanesinde k.çekmecede ..

Teşekkürler.
Netten çok araştırdım, bir sürü makale okudum kendi kendime şüphelenirken bile.
Bir doktorun makalesinde; yanlış teşhis sonucu bir çok kişinin psikolağa yönlendirildiğini, antidepresan ilaçlar vs kullandıklarını fakat durumlarında da hiçbir değişiklik olmadığını çünkü altta yatan asıl sebebin tedavi edilmesi gerektiğini okumuştum.
Tecrübelerimizle de sabit ki; haklılar!
Ayrıca TSH normalin üzerinde çıkınca diğer değerlere de bakıyorlarya.. T3, T4'e. T3, T4 normal değerlerinde olup, TSH normal değerlerde değilse, yine de tedavi edilmesi gerekiyormuş. (Sanırım bu duruma subklinik deniliyor.Tedavi edilmezse ileri ki dönemde, hipotiroidi görülüyormuş bir çoğunda.
Troid hastalıkları Hayat boyu sürmesi gereken bir tedavi olup; subklinik vakalarda düzelme görüldüğünde, tadaviye devam etme gereği olmadan tam bir iyileşme de olabiliyormuş.

Ben de özel hastanede bir doktor buldum ona gidiyorum. Ama tahliller ultrason bir sürü para vermek çok sıkıntı veriyor. Senin doktorun kim bu arada. İyi bir doktor mu? Allah şifalar versin.
ben özele 1kere gittim,geçen ay o da,kadındoğum dr um o hastanedeydi
daha önce araştırma hastanesine gitmiştim,o iyi idi,ama endokrinoloji ye gitmek istiyorum
o da burda 1dr var,aslında gitmem lazım,en son yükselmişti 6küsür bişeydi,hapı değiştirdi,1ay sonra yine gel dedi
ama bıktım şuanda dr lardan hastaneden,yumurta takibi yapıyor dr ona bile gitmemeyi düşünüyorum artık
napalım bunada elh...
inş tüm şifa arayanlara Rabbim

ben doktora qittim kan testi yaptı bi de ulturason istedi.. neyse donuçlarda şu yazıyo
ön tanı: E04.2 toksik olmayan multinodüler guatr

sağ lobu:12x13x52mm
sol lobu: 17x10x41mm
istmus kalınlığı 2.5mm ölçülmüştür..

kan testinde TSH 2.41 free T4 1.31

doktor baktı we bişeyin yok dedi... oysa o doktor başka birine de aynısını demiş ama kadının zehirli quatr çıkmış.. açıkçası qüwenmedim doktora.. sence sonuç nedir?

ben doktora qittim kan testi yaptı bi de ulturason istedi.. neyse donuçlarda şu yazıyo
ön tanı: E04.2 toksik olmayan multinodüler guatr

sağ lobu:12x13x52mm
sol lobu: 17x10x41mm
istmus kalınlığı 2.5mm ölçülmüştür..

kan testinde TSH 2.41 free T4 1.31

doktor baktı we bişeyin yok dedi... oysa o doktor başka birine de aynısını demiş ama kadının zehirli quatr çıkmış.. açıkçası qüwenmedim doktora.. sence sonuç nedir?

Canım seninle bir topicte konuşmuştuk.saç uzatma topiğiydi. soya yağıyla ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam.dr'a gideceğini söylemiştin.tereddüt ettiysen başka bir dr'a da git canım.
İnşallah birşey yoktur .

Merhaba Arkadaşlar,

Troidden şüphelenmeye basladım. Belirtiler o yönde tabii okuduğum kadarıyla. Hangi doktora görünmeliyim? Hastanede bu hastalık icin hangi bölümden randevu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

genel cerraha gideceksin bende de var var benimki küçüktü bugünlerde yine şişlik var dr gitti ultrason verdi

Son düzenleme:

off, off işte bu yüzden özel hastanede bulduğum endokrin dr.uma vizite ücreti helali hoş olsun diyorum ya :KK43:

artık tsh değerinin idealinin 1-2 ya da buna yakın aralıkta olmasını tercih ettiklerini söylüyorlar bas bas. ayrıca arkadaşlar ben şok oluyorum her çıkan sorunda, şeker düzeyini ,prolaktini bilmem neyi her şeyi etkiliyor, orkestra şefi diyorlardı ya tiroide, aslında ne kadar kolay önlem alınabilecekken bu vurdumduymazlıkları aah ahhh...

Teşekkürler.
Netten çok araştırdım, bir sürü makale okudum kendi kendime şüphelenirken bile.
Bir doktorun makalesinde; yanlış teşhis sonucu bir çok kişinin psikolağa yönlendirildiğini, antidepresan ilaçlar vs kullandıklarını fakat durumlarında da hiçbir değişiklik olmadığını çünkü altta yatan asıl sebebin tedavi edilmesi gerektiğini okumuştum.
Tecrübelerimizle de sabit ki; haklılar!
Ayrıca TSH normalin üzerinde çıkınca diğer değerlere de bakıyorlarya.. T3, T4'e. T3, T4 normal değerlerinde olup, TSH normal değerlerde değilse, yine de tedavi edilmesi gerekiyormuş. (Sanırım bu duruma subklinik deniliyor.Tedavi edilmezse ileri ki dönemde, hipotiroidi görülüyormuş bir çoğunda.
Troid hastalıkları Hayat boyu sürmesi gereken bir tedavi olup; subklinik vakalarda düzelme görüldüğünde, tadaviye devam etme gereği olmadan tam bir iyileşme de olabiliyormuş.

mesela bende haşimato tiroidi çıktı, hipotiroidim var benim de, durmadan kilo almaya başlamıştım, ilaçları kullanmayı başarınca kilo almam durdu, bi de depresyon diyorlar hey allahım, neden dr olmuş bu insanlar anlamıyorum :KK36:

Canım seninle bir topicte konuşmuştuk.saç uzatma topiğiydi. soya yağıyla ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam.dr'a gideceğini söylemiştin.tereddüt ettiysen başka bir dr'a da git canım.
İnşallah birşey yoktur .

ewet hatırlıyom seni canm.. qittim ama qüwenmedim qerçekten.. pek ilqilenmediler.. en iisi başka bi yerde yeniden test yaptırmak... tşk ederm canm..

arkadaşlar direk endokrine gidilebiliyor muyuz?
yoksa dahiliyenin falan sevk etmesi mi gerekiyor?

endokrinin olduğu biyere gidersen direk endokrine git..eğer o yoksa dahiliyeye gidersin..

teşekkür ederim canım,peki dahiliye de insülin direnci,şeker,tiroid falan testi yapıyor mu?
illa endokronoloji mi olmalı?

dahiliye dr u da yazıyor bu testleri. benim de dahiliye dr istemişti ilk defa tiroid testi falan sonra endokrin dr takibine gir demişti.

teşekkürler cevap için,o zaman benim ilk olarak endokrinolojiye gitmeme gerek yok,bu testler için dahiliyeye gitsem yeter yani,endokrinci her hastanede yok da,
bu arada bana gülmezler dimi herhangi bir şikayetim yokken ben şu şu testleri istiyorum diyince:)))

teşekkürler cevap için,o zaman benim ilk olarak endokrinolojiye gitmeme gerek yok,bu testler için dahiliyeye gitsem yeter yani,endokrinci her hastanede yok da,
bu arada bana gülmezler dimi herhangi bir şikayetim yokken ben şu şu testleri istiyorum diyince:)))

senin bi şikayetin varmı?neden baktırmak istiyorsun tahlillere?

X