Arkadaşım ben 10 yıl önce bu konuda 1 numara Taylan Kabalaka gittim prof.yalnız o zaman baya yaşlıydı.şuan çalışıyor mu bilmiyorum.bir daha gitmedim.ama konusunda süperdi.şu an adnan menderes endokrine devam ediyorum.bence iyice araştır
üniversitelerin uzmanlarını tercih etmelisin bence
hipnoz iLe tedaviyi ben de duymuştum ve geneL oLarak iyi geLdiğini de duymuştum.
herşey strese bağLı evet,bunu önemsemiyoruz,amaan stres deyip geçiyoruz,kLasik bi sebep geLiyo çünkü ama düğüm burda zaten,günLük yaşamdaki sıkıntıLar,söyLeyemedikLerimiz,vs. hakLısın yani begonyacım a.s
selam arkadaşım.bende uyuşma değil de kasılma çok oluyordu.
doktora danıştım b 12 eksikliği dedi.bilemiyorum senin dediğin de böyle bir şey mi.gece yarısı bacağımda çok şiddetli krampla uyanırdım.çok sinir bozucu birşey inan.benoxol B12 kullanmaya başladım.şimdi seyreldi.Ben de hipotroidi hastasıyım bu arada.levotron kullanıyorum günde 1.hoşçakal hihoyyyt
ben hep aç karnıma sabah yaptırdım...tsh aclık tokluk önemli değil diye biliyorum ...tokkende yaptırmıstım 1-2 kere...normalde sskdan aydalanıyorum ama 1 kere özelde yaptırmıstım test ...tsh,t3,t4, bide antikorlarıma bakmışlardı 35 lira tutmuştu...burç labarotuarında....
b12 eksikliği de hipotiroid de uyuşma yapar.ikisini de yaşadım farklı zamanlarda.basit bir kan tahlili ile kontrol edilebilir b12.yorgun savaşçı ayrıca demir eksikliği de uyuşma yapıyor,bunun için ferritin düzeyini de kontrol ettirebilirsin.bunu da yaşadım,bende de yok yok :)))))))
o gün ilaç içilmeden gidilmesi şart.
benim kemiklerim çok ağrıyooo arkadaşlar....sizde de böyle oluyomu resmen yerlere yığılıyorum.böyle bazen devamlı hafif şiddette,bazende birden ani bir şekilde şiddetli olarak..sanki sırtıma tonlarca yük bindirmişler gibisenağlama.hiç halim olmuyo.Dr. hipo yapar dedi ama bukadarı aşırımı acaba?:1no2:
demek ki kimsenin benim gibi şikayeti yokmuş:sm_confused: bi cevap yazan olmadı:çok üzgünüm:
kızlar ben guatır hakkında fazla bısey bılmıyom benım tahlılımde 6,88 cıktı yuksekmı ayrıca hıpotrıoıtmı acaba ılac alıyorum ama dr sadece baslangıc dedı bılgılendırırmısınız.
tsh sonucu:6,88 dr guatır baslangıcı dedı ilacı 1 aydır ıcıyorum pazartesı tahlıl yaptıcgm bakalım dusecekmı tesekkurler.
immortalcım,konuya abone olduğum halde bana yeni mesaj bilgisi mail olarak gelmedi,bu nedenle biraz gecikmeli cevap yazıyorum canım.
teyzemin de tavsiye ettiği kürle ilgili bilgiyi aşağıya kopyalıyorum.
bu kürün tarifi İbrahim Saraçoğlu'na ait olarak geçiyor hep ama başka uzmanların da tavsiye ettiğini okudum,duydum.
Ayrıca prof.dr. Ahmet Maranki de tiroid için bu kürün faydalı olduğunu söyledi tv.de.hiç boşuna ameliyat olmayın diyor.O bir de dereotunu yerken yanında şu acı tere otu var ya onu da yiyin dedi.ama tereotunun miktarı nasıl olmalı bilmiyorum,onu söylemedi.
dereotu bir çorba kaşığı olduğuna göre tereotu da bir iki dal olabilir belki.onların boyları kısa diye biliyorum.ama ne kadar olmalı diye maranki hocaya sorucam sitesinden.
Ayrıca Maranki'nin şifalı bitkiler kitabını aldım,ordaki tiroid için olan tarifleri yazıcam birazdan.
veee bugün test donuçlarını aldım,doktorla görüştüm,bütün değerlerim normale inmiş,doktor süper dedi,çok mutluuuuuyyyyyuuuuuuum :))))
DEREOTU KÜRÜ ;
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlıkiçin bitkisel kürlerini bizlerle paylaşmaya devam ediyor.Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'nun Tiroid (hipotiroid ya da hipertiroid) şikayetlerine karşı önerdiği destekleyici bitki "dereotu" kürüdür .
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bu kürün özellikle nodüller için de etkili olduğunu söylüyor. Bu kürü ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanabilirsiniz.
Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.
Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemekkaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 ay devam edilir.
Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirin, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekebilir. İlaç azaltımını doktorunuza danışmadan kesinlikle kendi kendinize karar vermeyin.
Tiroid nodüllerinin küçülmesinde ya da ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alımından kurtulmuştur .Var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse dereotu kürüne daha uzun zaman devam edilebilir.
Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90’dır.
hmmm anladım canım,ilaca ara verdiğin için yükseldi yani hmmm,o zaman ilaca devam diyosun.
ya bu ilaçları hiç bırakma olasılığımız yok mu acaba yaaa,bana da doktor ilaçlara devam dedi bakalım nasıl olcak,ben de bi kere ilaçsız denemek istiyorum nolcak diye riskli mi acaba valla merak ediyom ama danışcam doktora da :)))
bi de bişey sorcam,haşimato mu hipotiroid yapar yoksa hipotiroid mi haşimato yapar
bu da tekerleme gibi oldu :)
:teselli: olmaz olur mu, hem de ne ağrılar var ama benim omurgamda rahatsızlığım olduğundan hipotiroidden önce de yıllardır çektiğim ağrılarım var. ama genel yorgunluk hali hepimizin sorunu sanırım.
a.s. :enbuyukkk: