canım çok şaşırdım yaaa.bunları doktor mu söyledi yeme diye ? ben bunların hiçbirini bilmiyorum yaa.cidden şaşırdım.o zaman ben bitmişim :))))) ben de geçen hafta başladım ilaçları kullanmaya.doktor herhangi bir diyetten bahsetmedi.
göztepede özel ilgi tıp merkezi diye bi hastane var.oraya gitmiştim.tabi sebebinin ne olduğunu bilmediğim şikayetler nedeniyle dahiliye doktoruna gittim.demir eksikliği ve hipotiroid çıktı.
ay sonuna kadar ilaçları kullanıp tekrar oraya gidip testleri yaptırcam.sonra sonuçlarla bi endokrin uzmanına gidicem kesin.sonuç olumlu çıksa bile.ama ben de nereye gitsem diye düşünüyorum.senin gibi ege üni.ne mi gitsem diyorum,bi de eşimin çalıştığı şirketin doktoru bi isim önermiş erdal duman diye ama henüz araştırmadım bu doktoru.
balıkesirdeki hastane nasıl iyi mi ? gerçi bence ikinci bir doktora görünmekte fayda var,çünkü ben taa geçen yıl aynı şikayetlerle sağlık ocağına gittim bana psikolojik demişti :)
ben boğzımdaki şişlikler için 1yıldır kulak burun boğaz doktoruna gidip hem hormon testi hemde ultrason çektirim 3kere bana hiçbirşey demedi.bu işin uzmanı endokrinoloji uzmanı kesinlikle bu bölüme git.dahiliye ikinci planda.doktorum söyledi bunları.bu seferkigidişimde diyetisyenede gidicem.sana söylemeyiunuttum hapı kesinlikle aynı saatinde iç.mesela ben sabah saat 7 de içiyorum .kahvaltımıda 9da yapıp işe öyle gidiyorum.ilk zamanlar zorlandım ama alışmak zorundayız.kahvaltıdan 1-2saat önce içmek en iyisiymiş.balıkesirdeki doktoru sevdim.ben sintigrafi istiyorum ya onun için egeye gitmek istiyorum.sen nerede oturuyorsun canım?a.s.bu arada çok sakinim ama birden patlıyordum algı düşüklüğüm ve konsantre problemim vardı.zaten bunları yapan hipotoridmiş.psikiatriste gittim hipotroidim dedim ve çok çabuk sinirlendiğime söyledim.bana antidepresan verdi.şuan çok iyiyim rahatım,mutluyum.zaten psikiatristin hipotorid hastası çokmuş.sanırım seninde bu prolemin var.ben çok araştırdım bu hastalığı.aklınabirşey taklırsa sor canım.
kızLar hayırLı sabahLar..
Ben de de Hipotiroid çıktı daha yeni kondu teşhis. Hipotiroid tiroid bezi az çaLışıyo idi dimi,bendeki o yani.
bana yasak oLan bişi soLememişti doktorum henüz,beLkide teşhis yeni diyedir.
Benim boğazLarım çok kaşınır ve ben de sürekLi kaşırım,tahribatı çok oLuyodur bu yüzden de tabi,bu da sebep oLuyodur değiL mi kızLar az çaLışmasına_?
ayrıca konuyu başLatan ELiff çok sağoLLL ... a.s
dereotu kürünü duydum,hatta nodülleri küçülttüğünü bile duydum.eşimin teyzesi de hipotiroidmiş,dereotu değerlerimi normale çekmeme yardımcı olmuştu dedi.ama onda nodül yokmuş galiba.nodülü olup da dereotunun yararını görmüş biri var mı bilmiyorum.bu konuyu araştırdın mı hiç.
henüz bebeğim yok canım yaa.biz de bu yıl düşünüyorduk,bu hastalığı öğrenince moralim bozuldu ilk etapta ama sonra kendimi topladım.olumlu düşünmeye çalışıyorum.olumsuz bişey getirmek istemiyorum açıkçası aklıma.nasıl düşünürsen öyle olur diye.sen de moralini yüksek tut bu konuda.
ömür boyu ilaç tedavisi diyolar ama bu hastalığı bitirenler de varmış sonuçta,bizim niye bitmesin.savaş açtım bu hastalığa bitiricem onu :)
ben de cuma günü gidicem tekrar teste bakalım nasıl çıkacak.sen de gelişmeleri yaz bize canım öpüyorum.
arkadaşlar, hipotiroidi olup da, el veya kolda uyuşma sorunu olan arkadaşlar da var mı benim gibi? bazı sitelerde bağlantılı olduğunu okudum. Ama bilemiyorum.:uhm:
merhaba arkadaşlar
tüm troit şikayeti yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun
benim yıllar önce ilk şikayetlerim kalp çarpıntısı, ellerde titreme, birden verilen kilolar ve aşırı sinirlilik haliydi .......annemin ısrarıyla doktora gitmiş ve ileri derecede hipertroidim olduğu yani zehirli guatr denilen hastalığa yakalandığım ortaya çıkmıştı.. tahliller filmler derken acil ilaç tedavisine başlandı. buarada sol göz kapağımda da çekilme başladı hipertroitten dolayı.. ilaçları günde 9 tane alıyordum çünkü çok ileriydi ve hemen ameliyat oldum ..
ameliyat sonrasıda bu sefer hipotroit oldum . bütün troit bezleri alınmıştı çünkü
6 yıldır ilaç kullanıyorum hipotroitten dolayı. bu arada ameliyattan sonra göz kapağımın çekilmesi durdu. bunun içinde eğer ilerleseydi ameliyat olmam gerekicekti
tabi tsh ve diğer değerlerim sürekli değişkenlik gösterdiğinden bir dönem ilaç kullanmadım. bir ara 1 tane birara yarım çentik ilaç kullandım..
sizlerde bilirsinizki troit rahatsızlıklarında dış mihraklar çook önemli yani ortam sakin olmalı
2005 yılında evlendim..tabi içimde acaba çocuk yapmama engel olurmu diye de hep bir şüphe vardı..
evliliğimin 6. ayında tekrar doktora gittim tabi buarada kadın doğum uzmanına da gitmeye başladım. troit için ilacımı yarımdan başlayıp bire çıkarmıştık bu sefer. bu arada kadın doğumla ilgili başka problemler çıktı ufak bir operasyon geçirdim.
evliliğimin 9. ayında hamile kaldım. aslına bakarsanız çook sürpriz olmuştu bize
bu sefer kontroller dahada sıkı takibe alındı. her ay hem troit için hemde bebek için kontrollere gidiyordum.. ilk aylar herşey iyiydi bu arada ilacımıda alıyordum ..fakat ilerleyen zamanlarda tsh değerim 70 lere çıktı. :1shok:. hamilelikte troit hormonları bebeği çook etkiliyor Allah korusun engelli olmasına yada tekrarlayan düşüklere neden oluyor
bu sefer ilaçlarımın sayısı 3 e çıktı benneyaptımki..
hep yükseklerde seyretti değerlerim hiç düşmedi ilaç kullanmama rağmen..
aslında bilirsiniz bu durumda direk kilo alınır ve zor verilir. ama ben hamile olmama rağmen 9 kg civarında aldım 9 ayda. iştahsızlık çok oldu bende
çoook uzattım biliyorum ... kusuruma bakmayın lütfen .
özellikle anne olmak isteyen hipotroitli arkadaşlar için yazıyorum.. ben hiiiiiiiiiç moralimi bozmadım . aklıma hiiiiiiiiiiç kötü şeyler getirmedim.. ilaçlarımı içtim kontrollerimi ihmal etmedim.. harika bir hamilelik geçirdim. üstelik faranjit olup 39,5 derece ateşle bir hafta hastanede tek başına yatmak zorunda olmama rağmen gebeliğim çok iyiydi
ben bebeğime çook inandım ve hep pozitif oldum.
arkadaşlar neolur kendinizi motive edin hep iyi şeyler düşünün. tabi benim eşimde çook iyiydi hala öyledir
herkonuda bana yardımcı oldu çalıştığım için ev işlerini neredeyse eşim yaptı diyebilirim . beni hiiiiç yalnız bırakmadı sağolsunyerimseniben
veeeeeeeeeeeeeeeeee şuan 21 aylık bir oğlum var... maşallah sağlıklı sıhhatli akıllı bir çocuk Allaha sonsuuuuuuuuuuuuz şükürler olsun bana bunu yaşattı
isteyen herkesede yaşatır ve isteyen herkes anne olur inşallah
sağlıklı mutlu huzurlu günler olsun hepimize hihoyyyt
arkadaşlar bende de hipotiroid çıktı
aşırı sinirlendiğim zaman nefes alamıyorum
nefes alışlarım bozulduğu için o an konuşamıyorum bile doğru düzgün
böylece karşımdaki kişiyi istediğim gibi paralayamıyorum o an delikafadulden
ben bunu şimdiye kadar acaba panik atak mıyım diye değerlendirmiştim
acaba bu tiroid nedeniyle mi oluyodur
benzer durumlar yaşayan oldu mu hiç
eğer trioidden değilse bunu da bi araştırayımklava:
canım çok şaşırdım yaaa.bunları doktor mu söyledi yeme diye ? ben bunların hiçbirini bilmiyorum yaa.cidden şaşırdım.o zaman ben bitmişim :))))) ben de geçen hafta başladım ilaçları kullanmaya.doktor herhangi bir diyetten bahsetmedi.
göztepede özel ilgi tıp merkezi diye bi hastane var.oraya gitmiştim.tabi sebebinin ne olduğunu bilmediğim şikayetler nedeniyle dahiliye doktoruna gittim.demir eksikliği ve hipotiroid çıktı.
ay sonuna kadar ilaçları kullanıp tekrar oraya gidip testleri yaptırcam.sonra sonuçlarla bi endokrin uzmanına gidicem kesin.sonuç olumlu çıksa bile.ama ben de nereye gitsem diye düşünüyorum.senin gibi ege üni.ne mi gitsem diyorum,bi de eşimin çalıştığı şirketin doktoru bi isim önermiş erdal duman diye ama henüz araştırmadım bu doktoru.
balıkesirdeki hastane nasıl iyi mi ? gerçi bence ikinci bir doktora görünmekte fayda var,çünkü ben taa geçen yıl aynı şikayetlerle sağlık ocağına gittim bana psikolojik demişti :)
arkadaşlar,
şimdiye kadar tsh tahlilimi hep sabah en geç 9-9:30'a kadar yaptırmıştım. gittiğim tıp merkezinde tahliller başka yere gönderiliyordu. ancak şimdi telefon ettiğimde 3-4 saat açlıkla 4:30'a kadar gelebilirsiniz dediler. :uhm:
sizler hiç böyle yaptırdınız mı?
bir de tsh tahlil ücreti ne kadardır, aşağı yukarı? ben hep toplu tahlil yaptırdığımdan hatırlamıyorum.
Hayırlısı olsun canım sende sonuçlarını yaz mutlaka.dere otunu duymadımnasıl yapılıyormuş bilgi veririmisin? benim kontrol 2marta kaldı.işlerim çıktığı için.umarım bir sorun çıkmaz.bu arada ege üniversitesini aradım sintigrafi için gün veriyorlarmış görevli dediki aylarca bekleyebilirsiniz dedi.bende şimdilik doktoruma gitmeye karar verdim.onunla konuşucam aklıma takılanları.eğer o da isterse sintigrafi için gidicem egeye.canım haklısın bu hastalığa savaş açalım.bende senin yanındayım.hayırlı sonuçlarrrr.öptüm
selam arkadaşım.bende uyuşma değil de kasılma çok oluyordu.
doktora danıştım b 12 eksikliği dedi.bilemiyorum senin dediğin de böyle bir şey mi.gece yarısı bacağımda çok şiddetli krampla uyanırdım.çok sinir bozucu birşey inan.benoxol B12 kullanmaya başladım.şimdi seyreldi.Ben de hipotroidi hastasıyım bu arada.levotron kullanıyorum günde 1.hoşçakal hihoyyyt
ben de bu rahatsızlığımın olduğunu kilo veremiyorum ve çok yemek yiyorum diye endokrinoloji uzmanına gidince öğrendim... bakalım ne olacak zayıflamam da lazım ne olacak bilmiyorum
arkadaşlar,
şimdiye kadar tsh tahlilimi hep sabah en geç 9-9:30'a kadar yaptırmıştım. gittiğim tıp merkezinde tahliller başka yere gönderiliyordu. ancak şimdi telefon ettiğimde 3-4 saat açlıkla 4:30'a kadar gelebilirsiniz dediler. :uhm:
sizler hiç böyle yaptırdınız mı?
bir de tsh tahlil ücreti ne kadardır, aşağı yukarı? ben hep toplu tahlil yaptırdığımdan hatırlamıyorum.
Benzer durumlar ben de de oluyordu.bunun için tek çözüm huzurlu bir ortam.çok mutsuz bir evliliğim vardı.91 yılında evlendim.93 te bir oğlum doğdu.99 da da hipotroid teşhisi kondu.ancak ben bu hastalığın daha evvelden de olabileceğini düşünüyorum.neyse uzatmayayım.eşimle çok kültür farkımız vardı.12.5 sene çocuğum babalı büyüsün diye direndim.dediğin gibi boğazım tıkanıyor nefes alamıyordum.karşımdakinden de hırsımı alamıyor iyice çıldırıyordum.artık son zamanlarda ya kendime ya kocama ya oğluma zarar vermekten korkmaya başladım.en sonunda noktayı koydum.bir kaç sene boşanmanın prob.oldu ama şimdi çok daha huzurluyum.demek istediğim bulunulan ortamda huzursuzluk varsa hastalık insanı daha da geriyor arkadaşım.mutlu sağlıklı günler dilerim şakkıdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?