kızlar boğazıma bişey takılıyomuş gibi oluyo demişsiniz. o his bende de var sürekli. bu tiroid nodülü belirtilerinden midir? ben daha yeni ölçüm yaptırdım. tsh ım normal çıktı.levoitron kullanıyorum. acaba ultrason olmadan belli olmaz mı bu nodüller? korktum şimdi.
merhaba,bende 8 ay önce öğrendim hastalığımı,haşimatoluyum,altı aydır ilaç kullanıyorum,boğaza birşey takılıyomuş hissi tiroidin yarattığı bir durum,tiroid boğazda dolgunluk hissi yaratır,hormonlar yapıyo bu etkiyi,kesinlikle psikolojik değil,dört yıllık evliyim ve :CüvCüv:hamile kalamıyorum,şimdi bi de fsh değerim yükseldisenağlama bu tiroid yüzünden,doktorumun demesine göre bu tiroid herşeyi etkilermiş,en çok ta yumurtalıkları,haşimatolular hamile kalamaz diye bişey yok ama zor kalırlar dedi,ve çoğunlukla da düşük sorunuyla karşılaşırlar dedi,hatta bana belki defalarca hamile kalmış ama sen farketmeden yani daha 1-2 günlükken düşürmüş olabilirsin dedi,bence haşimatoluların en büyük sorunu antikorlar,tsh değerlerinizi normal sınırlarda tutsanız bile bu antikorlar kolay kolay yola gelmiyor,ben ilaç kullanmaya başladığımdan beri her ay değerlerimi ölçtürdüm,tsh,t4,t3 hepsi normal çıkmasına rağmen antikorlarım hiç bi zaman normal olmadı,hep çok yüksek seyrediyo,iki aydır,selenyum kullanıyorum,ve iki aydır test yaptırmadım,yarın test yaptırıp antikorların durumuna bakıcam,bakalım selenyum işe yarıyomu,yaramıyomu!
benim gibi tiroid hastası olanlar;morallerinizi yüksek tutun,tiroid zor bi hastalık ama sonuçta bununla yaşamayı öğrenmeliyiz ve ilacımızı düzgün kullandığımız sürece korkulacak bişey değil,allah dermanı olmayan dert vermesin,ne hastalıklar var,ben onları görünce halime şükrediyorum,ömür boyu sadece hergün ilaç kullanacağız bu da çok ta zor bişey değil,önemli olan kendini alıştırmak,hepinize geçmiş olsun