Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

kujumm değerin yüksek dermatolog yerine endokrinolojiye gitmelisin...
tiroit bezin yavaş çalışıyo benimde öyle ve benimde saçlarım aşırı dökülüyo...

Canım zaten önce saç dökülmesi yüzünden dermatoloğa gittim yani anlamıyorum bir doktor tahlil sonucunu da mı değerlendiremez:eek:klava:ben tesadüfen farkettim sonuçlara bakarken hemen yarın gidicem zaten doktora ama çok korkuyorumsenağlama sen ilaç kullandığın halde mi saçların dökülüyo hala peki kilo yaptı mı ilaçlarsenağlama

ben hastalığımı öğrenmeden önce 12 kilo almıştım hastalığımı öğrenip ilaca başladıktan sonra 7 kilo verdim ....ilaç kullandığım halde dökülüyo saçlarım ama benim kötü antikorlarımda yüksek antitpo deniyo sanırım bu antikorlar tiroit ilacıyla düşmüyo selenyum kullanmak gerekiyo...

ben hastalığımı öğrenmeden önce 12 kilo almıştım hastalığımı öğrenip ilaca başladıktan sonra 7 kilo verdim ....ilaç kullandığım halde dökülüyo saçlarım ama benim kötü antikorlarımda yüksek antitpo deniyo sanırım bu antikorlar tiroit ilacıyla düşmüyo selenyum kullanmak gerekiyo...

canım benimde antito yüksek 253 tsh da 0,086 selenyum falan vermedi bana.zaten bu ayda bebeğimi kaybeetim belkide antitpo yüksekliğinden:çok üzgünüm:
ilaç kullanıyırsan adını verirmisin

Sağol canım cevapladığın için çok paniklemiştim açıkçası hemen işin uzmanı bir doktora gidip tedaviye başlamalıyım, canım çok fazla sordum kusura bakma ama peki ilerde hamile kalmayı felan zorlaştırır mı bu hastalık benneyaptımki

dr zorlaştırır dedi ki zorlaştırıyoda benimde bebğim olmuyo gerçi eşimdede problem var... antitpo yüzünden gebe kalamama oluyo ...kalınsada düşük oluyomuş...

Anladım canım sağol, inşallah kısa zamanda alırsın bebeğini kucağına :teselli:

Bn de ilaca başladıktan sonra kilo verdim. kaç yıldır veremediğim kilolarımı verdim. ama saç dökülmem geçmedi püfff

merhaba arkadaslar bende de hepiniz gibi tiroid hastasiyim benimkiler az calisiyor kilo problemi bende var sinir dersen cocuklari kirip geciriyorum ben yaklasik iki senedir ilac kullaniyorum Allah hepimize sifa versin

merhaba arkadaslar bende de hepiniz gibi tiroid hastasiyim benimkiler az calisiyor kilo problemi bende var sinir dersen cocuklari kirip geciriyorum ben yaklasik iki senedir ilac kullaniyorum Allah hepimize sifa versin

arkadaşım geçmiş olsun bende de aynı rahatsızlık var.sende bir anne olduğun için sana sormak istedim romatoloji pol.istediği tahlil sonuçlarımda bugün tsh 0.005 idi
(bebeğim 4 aylık bu arada)bu durun emzirmeyi etkilermi nasıl bir etkisi olur doktor dan tatmin edici bir cevap bulamadığım gibi huzursuzda kaldım.bir bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim doğduğunda topuk kanı alındı bebeğimin bir problem yok şükürde yinede yapmam gereken bişey varmı merak ettim.ayrıca doktorlardan yani çoğundan nefret ediyorum inan.para para para:eek:klava:

arkadaşım geçmiş olsun bende de aynı rahatsızlık var.sende bir anne olduğun için sana sormak istedim romatoloji pol.istediği tahlil sonuçlarımda bugün tsh 0.005 idi
(bebeğim 4 aylık bu arada)bu durun emzirmeyi etkilermi nasıl bir etkisi olur doktor dan tatmin edici bir cevap bulamadığım gibi huzursuzda kaldım.bir bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim doğduğunda topuk kanı alındı bebeğimin bir problem yok şükürde yinede yapmam gereken bişey varmı merak ettim.ayrıca doktorlardan yani çoğundan nefret ediyorum inan.para para para:eek:klava:

canım yeni hamiş sin sanırım.bende hiperim bu sefer. ben 5 haftalık düşük yaptımgerçi benim antitpo da yüksek.sende sorun yaramadı dimi tsh düşüklüğü.

brn,
4 aylık bebeğin var hemde 2 haftalık hamile görünüyosun imzanda...?anlamadımki

Merhaba,
Kasım ayında test yaptırdım doktorum troid yetmezliğine doğru ilerliyorsun dedi.İlaç vermedi henüz kan değerlerimde değişme yok ama filmde görülüyor.3 ay sonraya randevu verdi.Şimdiden kilo almaya başladım ve nasıl başa çıkacağımı doğrusu bilemiyorum.Böyle giderse 3 ayı beklemiycem ocak ayında tekrar gideceğim.Bana ilaç vermesi gerekmiyormuydu sizce kafam karıştı.

arkadaşım merhaba. bende haşimato trodiyim. doğum yaptıktan 5 ay sonra kilo almaya başlayınca doktora gittim. bu hastalık doğumdan sonrada çıkabiliyormuş. levotrion kullanıyorum. bebek emzirdiğim için kullanmaktan çekindim. ama doktorum ilaç kullanmazsam bebeğimin gelişmeyeceğini söyledi. bu yüzden ilaç kullanıyorum. aldığım kilolorı hala veremedim. kesinlikle iyi bir doktor kotrolünde ilaç kullanmalısın canım. a.s.

canim bu konuda bilgim yok acikcasi benim kücük kizim 3,5 yasinda benimki kizim dogduktan sonra ortaya cikti doktorlara gelince al benden de o kadar birinin söyledigi ötekini tutmuyor

merhabalar sizin tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum 1 ay önce tahlil yaptrdığımda tsh hormonum 3.96 çıkmıştı doktr troidlerin az çalışıyor 1 ay sonra gel tekrardan ölcelim dedi bu seferki sonuçlar normal çıktı ama ultroson sonuçlarında troidlerimde kistiknodül çıktı doktr birsey söylemedi ne yapmam gerekiyor çok kafam karışık uzun oldu k. bakmayın not:yaşım 16

bende hipotroid hastayım .. Ama bir türlü ilacı ayarlayamıyoruz ya az geliyor ya fazla ... Birde bazen nefes almada zorllanıyoruma caba neden cözemedim doktorda baakıyor düzenli cıkıyor nefes alamama nedenimi anlayamadık .. Birde sac dökülmesi ve kilo sorunumla basa cıkamıyorum.. Kilo vermiştim simdi alıyorum yine...

ben haşimato trioitim.tsh değerlrim ani çıkıp iniyor.ve anti tpo kası ayında yüksek çıtı.sanırım bebeğimide bu yüzden düşürdüm.hipertrioit şu an tsh 0,0086
ve t4 yüksek.hipo iken hamile kalamamıştım.bunda kaldım ama düştü.bu hasatlığı olup gebeliği devam eden varmı ?ya bu hasatlık beni delirtiyor.hamile kalmaya bile korkar oldum.kayıp çok kötü çünkü.senağlama

merhabalar bende hipotiridliyim.5 aydır düzenli gidiyordum doktoruma.fakat 1 aydır bi türlü randevu alıpta gidemedim.sürekli baktığımda dolmuş oluyor.bende gidemiyorum randevusuz almıyo çünkü.hapımda bitti bu arada.1 ay kullanamadım.şehir dışında okuyorum doktorumda istanbulda.şimdi memleketime geldim burda da hastanelerde endokrin bölümü yok.bi türlü doktor bulup test yatıramadım.kendı kafama göre kullandığım hapı tekrar aldım artık ona başladım 1 haftadır.size sorum ne yapmalıyım ben?siz hiç bu durumda kaldınız mı

arkadaşlar benimde tsh 7.035 çıktı t3 ve t4 normal değerlerde çıktı.ultrasyon yapıldı ve küçük nodüller çıktı.ama dr ilaç vermedi bütün değerlerinin yüksek olması lazım dedi şimdi ben ne yapıyım sizce

derhal baska bir endokrinologa gitmeni oneririm! soyledigi dogru degil. TSH'in yuksek olmasi subklinik hipotiroid oldugun anlamina gelir. kesinlikle ilac tedavisine baslaman lazim, bilhassa kendini yorgun ve kotu hissediyorsan.

öyle kötü hissetmem olmuyor.çarpıntım sinirim felan da olmuyor ama.bazen kendimi çok yorgun hissediyorum.gittiğim dr dahiliye doktoruydu.ilaç vermeden 1 ay sonra tekrar gel yükselme olduysa ilaç veriyim dedi.ama ben uzmanına gitmek istedim sizlere soruyum dedim.saç dökülmesi yok.kilom var ama yıllardır böyleyim artış olmuyor.

X