canım gecmiş olsun.benim anneminde vardı çok büyüktü üstelikde zarından çıkmış bütün kas aralarına dağılmıştı.zorlu bir ameliyat gecirmişti.neyse moralini bozmak istemem.eskiden nerde öyle dr.kontrolünde olsun.şimdi büyütmeden belirli bir seviyede tutuyorlar.dr.hepimize yemeklerimizde iyotlu tuz kullanın demişti.bende o gun bugündür yemeklerimde iyolu tuzu eksik etmem.ve tuzun ağzı kapalı tutulması gerekiyor,aksi halde iyot ucarmış.
sende öyle yap guatr önleyici,geciktiriçi için gerekliymiş.
allah şifa versin.
Canım teşekkürler tavsiyelerin için ben bir kaç gündür giremiyordum ancak cevaplayabildim. Şu an zaten ameliyat olmaya karar verdim. İnşallah sonunda bebeğime de kavuşurum.. Ancak annende varsa sende de olma ihtimali yüksek ve mutlaka sen de takibini yap bu işin. Ezbere iyotlu tuz yemek yanlış bence. Eğer problem yoksa tamam ama benimkisi gibi zehirli guatr çıkarsa o zaman da iyotsuz tuz yemen gerekir.:icecream:
canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:
Zeynepcim teşekkürler, bana şu an doktorlar gebe kalmadan önce mutlaka ameliyat olmalısın diyorlar. Gebelikte riskli olabilir bunun tedavisi dediler. Benim şuan sadece tsh düşük t3-t4 normal o yüzden ameliyattan önce normale dönmesi için 2x1 propycil yaklaşık bir hafta kullanman yeterli dedi doktor.
Yalnız sana sormak istediğim, sana ameliyat tavsiye etmediler mi hormonların düzelince, yoksa beklenmedik bir gebelik mi oldu. Benim 2nci microyu yaptırmadan önce bunu çözmem gerekiyor. Yani şuan hamilelikte hormonların normal seviyede mi ya da bozulunca propycil almaya devam edecek misin??:uhm:
Hamilelikte bunun sakıncaları var diyorlar sen bir rahatsızlık yaşıyor musun bundan dolayı?? Şuan kaç haftalık??:uhm:
cevaplarsan çok sevinirim canım, teşekkürler..a.s.
arkadaşlar benimde eşimde hipertiroidi vardı. 1,5 sene ilaç kullandı normala gelmedi ameliyatla tiroid bezinin tamamını aldılar. ömür boyu ilaç kullancak. Ancak eşimin gözümünde egzoftalmi- yani göz küresinde öne doğru büyüme yaptı. 14 kür kortizon tedavisi gördü. şimdi eskiye göre gözü daha iyi ancak 1 tane sigara için hemen öne doğru göz büyüyor. Hipertiroidi olan arkadaşlar gözünüze vurmadan tedaviyi ciddiye alın
Canım eşinde ameliyattan önce mi oluştu bu göz sorunu?? Kortizon tedavisini ameliyattan sonra mı oldu?? Yani merak ettiğim ameliyat olmasına rağmen bu göz problemi devam ediyor mu??? Bende de hipertiroid var ve ameliyat olmayı düşünüyorum..:1rolleyes:
ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:
Zeynepcim dikkat etmeye çalışıyorum ama çalıştığım için mecburan dışarıda yemek zorunda da kalıyorum. Doktorun verdiği iyot yasağına da uyuyorum mümkün olduğu kadar.. Zeytin peynir bile yemiyorum çoğu zaman..a.s.