• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tiroid bezi olmayan yada az çalışan arkadaşlara

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba ben de aranıza yeni katıldım. Gebelik öncesi tahliller için doktora gittiğimde öğrendim tiroidimin az çalıştığını tsh yaklaşık 5çıktı. Şu an ilaca başladım.Kadın doğum doktorumda değerler normale dönünce korunmayı bırak dedi.Siz neler yaptınız değerleriniz düşünce mi bıraktınız ilacı açıkçası merak ediyorum .önerilerinizi bekliyorum 😊
Merhaba canım ilaca başladıysan muhtemelen devamlı kullanacaksın.tavsiyem ilacı aynı saatte düzenli şekilde içmen,sürekli doktor kontrolünde olmalısın.Değerlerin hemen düzelir hiç canını sıkma çocuk istemi için folik asit ve d vitaminini doktoruna sorarak kullan derim.En kısa zamanla sağlıklı bir evlat nasip etsin Rabbim.:)

Arkadaşlar benim tiroid bezi dedikleri hormon salgılayan bezlerim doğuştan yok. Levotiron kullanıyorum. Ömür boyu da kullanacağım. Gebelik düşünüyorum . doktorlar biraz geç gebe kalabilirsin yada gebeliğe engel olabilir. Gebelik sırasında bebekte zeka gelişiminde sıkıntılar olabilir deniliyor. Bi arkadasım dedi ki boşuna korunuyorsun değerlerin çok yüksek çıkıyor muhtemelen olmayacak çocuk dedi o kadar kötü hissettim ki. Benim gibi olan yada tiroid bezleri az çalışan arkadaşlar sıkıntı oluyor mu hamile kalabildiniz mi? bebek te sıkıntı oldu mu? Bu süreç nasıl ilerliyor? yapmam gerekenler neler? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ben de 1 yıllık evliyim aynı sorun bende de var. Tsh ilk 9.30 şimdi levotiron kullanıyorum 3.29 e düşmüş. İnşallaah ben dde hamile kalabilirim.

Kuzum benim TSH bebek düşündüğümüzde 11lerdeydi ilaçla bir ayda toparladı üstüne 2 kere hamile kaldım, hiç sıkma canını alakası yok ilaç kullanıyorsan normal bir kadının gebe kalma olasılığı ile aynısın♥️💐
Merhabalar bende graves hastasıydim iki sene tedavi sonrası son çare ameliyat dedi doktor bizse iki senedir bebiş düşünüyoruz ama olmadı son çare troit bezlerim alındı 2 çocuğum var ama gebelik düşünüyoruz umarım bu defa olur

Back