tiroid ameliyatı sonrası ses kısıklığı ...

zamansiz_

hayata gülümse :)
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
5.577
2.435
merhaba kızlar,

Annem tiroid ameliyatı oldu ikinci defa. Yarın 1 hafta olacak. Konuyu anlamanız için detaylı anlatayım.
Bu ikinci ameliyatımız . ilk ameliyatımız 5 yıl önce oldu. İlk hastalığı annemin yutkunma güçlüğüyle fark etmiştik. Nodül büyüktü ve alınması gerekiyordu . Biyopsi yapıldı 2 defa ve hepsinde şüpheli çıktı sonuç. Alınması zaten kesindi fakat hepsinin alınıp alınmayacağına biyopsi sonucuna göre karar verilecekti ve maalesef o da net bir sonuç vermedi.

Annemin ameliyatını yapacak olan Genel Cerrahi doktor ( kendisine daha önce de annem ameliyat olmuştu . Bildiğimiz , güvendiğimiz bir doktor ) ''Tiroidlerin hepsini almamızı gerektiren bir durum yok , biyopsi kötü ya da iyi bir sonuç vermedi. Kesin kötü çıkmayan biyopsi sonuçlarına göre tiroidi komple almayı ben tavsiye etmiyorum . Tiroid vücudun sigortası , daha çok gençsin hayatının sonuna kadar neden ilaç kullanasın ''demiş. ( annem o dönem 43 yaşındaydı. )

Bizde çok bilgimiz yok. Doktora da güveniyoruz . Tamam dedik yarısını alalım .
Annem ameliyat oldu çıktı . Patolojiden sonuç '' hücre kanserli'' .. Annem artık bir tiroid kanseri hastasıydı. Tabi moral bozukluğu, hayal kırıklığı peşinden geldi. Temiz olduğuna doktorumuz çok inandırmıştı bizi.
bu 5 yıl içinde annem hep düzenli kontrollerine gitti ve o günden beri sürekli ilaç kullanıyor . ( yani doktor ilaç kullanmasın diye almamıştı ama maalesef fazlasını içiyor hale geldi. )

En son geçen sene tekrar nodül oluştuğu söylendi. Tekrar biyopsi vs. Yine sonuçlar hep şüpheliydi. İlaç tedavisiyle baskılanmaya çalışıldı . Mallesef yüzsek doz ilaca rağmen nodül büyümeye devam etti.

Kararsız kalındı ikinci ameliyat için çünkü şuan nodül alınmayacak kadar küçüktü ama Endokrin doktorumuz ; '' ilk nodül temiz çıkmadığı için seni riske atamayız'' dedi ve geçtiğimiz hafta Çarşamba günü annem ikinci ameliyatını oldu. Tiroid bezleri komple alındı.
Doktor ''Ameliyatın başarılı geçtiğini fakat nodülün çok yapışık yapılı olduğunu, ikinci ameliyat olduğu için hücrelerin çok sert olduğunu ve zor çalıştıklarını ''söyledi. Zaten ilk ameliyata göre farklı olduğu belliydi. Daha ağrılı uyandı annem , sesi de kısık gibiydi. En büyük risk ses zaten. Direkt anneme bana ses vermesini söyledim ameliyat sonrası, konuştu benimle sesi var gibiydi. Hatta içimden oh be sesi yerinde dedim.

Sonra kısıklık açılır diye düşündük ama açılmadı. Grip olduğumuzda sesimiz nasıl son dereceye kadar kısılıyorsa öyle .. Dün doktora göründük . Ameliyat sırasında ses tellerindeki siniri gördüklerini ve kesinlikle sinire dokunmadığını söyledi. Dokunsak zaten hastayı bilgilendiriyoruz. Ayrıca anneniz ameliyat sonrası anesteziden uyanırken sesi vardı , ödemden olmuştur dedi.

Bu ameliyatı geçiren var mı çevrenizde ? Sizce sesi zamanla açılır mı ?
Bir şeyler duymaya ihtiyacım var

Geçmişler olsun.

Bir yakınım olmuştu bu ameliyatı.
15 gün sonra sesi biraz çıkıyordu,1 ay içinde toparlandı çok şükür.

Allahım her hastaya acil şifalar versin inşallah.

Geçmişler olsun.

Bir yakınım olmuştu bu ameliyatı.
15 gün sonra sesi biraz çıkıyordu,1 ay içinde toparlandı çok şükür.

Allahım her hastaya acil şifalar versin inşallah.
çok teşekkürler. yorumunuz bana umut oldu . Bizimde daha 1 hafta olmadı inşallah bizde 1 ay içinde toparlanırız .

bir yakınımın 2 sene sesı çıkmadı sonra açıldı ses tellerıne dokunulunca oluyor kendını zorlamasın tavsıyem... bırde ses kısıklığı psikolojini etkileyecek bence destek almalı....

Çok geçmiş olsun. Benim de çevremde bu ameliyatı olanlarda böyle olmuştu ama bir süre sonra kendiliğinden düzelmişti. Zorlamamak gerekiyor bu süreçte.

bir yakınımın 2 sene sesı çıkmadı sonra açıldı ses tellerıne dokunulunca oluyor kendını zorlamasın tavsıyem... bırde ses kısıklığı psikolojini etkileyecek bence destek almalı....
2 sene sürmez inşallah ya. Doktor tamamen ses sinirleri kesilenlerde bile zamanla geri dönüş oluyor dedi. Umarım bizimki de geri gelir.

Şimdilik annem daha toparlanamadı. şuan kafaya takmıyor hasta olduğu için. İlerde ihtiyac olursa destek alırız tabiki.
Çok üzücü

Bir de bizim hasta içme dedikçe çok sigara içiyordu,içmese daha çabuk toparlardı bence.
bizde sigara yok Allah'tan ama konuşmaya çalışıyor. Yani geçmiş olsuna gelenlerle falan iletişim kurmaya çalışıyor ayıp olmasın diye. o da onu iyice zorluyor.

merhaba. öncelikle geçmiş olsun. annenizle hikayemiz çok benziyor. 31 yaşındayım. 1ay içinde ameliyat olacağım. dr ameliyatta nodülü inceleyeceğiz kötü huyluysa tiroidini alacağız değilse sadece nodülü alacağız. dedi bnmde aklıma 2.amaeliyat ileride gerekirmi diye takıldı ama o an aklıma gelmedi dr a sormak. biyopside a tipi yani iyi değil ama kötü de değil tanımsız hücreler var olarak çıktı. ve evet en çok korktuğum ses. anneniz nasıl şimdi

çok teşekkür ederim.

Size de çok geçmiş olsun. Anladığım kadrıyla şüpheli bir biyopsi sonucunuz var. Aynı annem gibi.
Kötü olup olmadığı ameliyatta belli olmaz ki. Ameliyatta parça alıp patolojiye gönderiyorlar, patoloji sonucu belli oluyor her şey. Yani ameliyat çoktan bitmiş , gitmiş oluyor.

Biz ilk ameliyatta tüm tiroidini aldırmadığımıza pişman olduk. Şüpheliydi ve şansa bırakmadan aldırırdık şimdiki aklımız olsa.

Annemin sesi ilk zamanlara göre biraz açlıldı ama hala normal ses tonu değil tabii ki kısıklık devam ediyor.
Biraz olsa da açılmış olması umutlandırdı bizi.

Ablacım bu doktora güvenin gayet iyi bir doktor bence

Neden derseniz tiroidin hepsini almak çok kötü sonuçlara yol açıyor ilaç asla yerini doldurmuyor. Bütün metabolizmanın zembereği çıkıyor. Annemin bir iş arkadaşı vardı tiroidini 25 yaşında almışlar. Nasıl diyeyim psikolıjik problemi olmadığını anlıyorsun, sinirsel problemi olmadığını anlıyorsun ama kadın pimi çekilmiş bomba gibi yanında 5 dk duramıyorsun. Berbat bir hayat sürüyor, iş arkadaşları tahammül ediyor ee kadının da suçu yok, evlenmek isteyip evlenememiş....

Eee şimdi kadın boğazından ameliyat olmuş sesinin kısık olması normal. Adam sinire dokunmadım demiş zaten. Siz biraz bekleyin bence istirahat etsin

zamanla biraz daha acilir sesi annemdede boyle oldu dun en son anne cildirmis gibi bagirarak konusuyosun sakin ol dedim ses tellerine dokunmadilarsa aciliyor yani

Deme öyle cherry bende 30da aldırdım.
Benim de nodülüm fln yoktu üstelik.
Ama iyileştim sandım hoşimatom graves oldu. Doktor ikinci tekrardan sonra üçüncü de nükseder. Yüzde yirmi iyileşme şansı için bu kadar ağır tedavilere girme dedi. Zira değerleri normal seviyeye çekmeye yarayan ilaçlar yapar hormon ilaçlarından daha tehlikeli.
Düzenli doktora gittiğim için dozu güzel ayarlanıyor eskisi gibi titreme, kalp çarpıntısı ve sinir yapmıyor. Pamuk gibi oldum.
Ki doktorum Ankarada bir üniversitenin profösörüydü. Yine ameliyatımı yapan cerrah da alanında en yıldız ismdi o da aynı sonucu söyledi.

Biz mecburen hepsini aldırdık. Kötüydü çnkü maalesef.

Doktor ses tellerine dokunmadığını söylüyor. Hafif bir açılma var. Bu da bize bir umut tabiki.

Umarım dediğiniz gibi olur açılır.

benim annemdemi buyuzde boyle acaba
psikolojik problemi yok ama bazen çıldırcın çıldırcın takiliyor aniden alakasiz biseye patliyor
surati surekli asik soyledigimizde farkinda degilim diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…