tbenimde tırnak yüzeyimde öyle çukurlaşmalar vardı ve bnde defalarca gittim doktora. çok şükür kanımda falan bişi çıkmadı bütün değerlerim normal.. mantar testi de yaptırdım o da normal çıktı tırnak biopsisi yapılması lazım dediler en sonunda çünkü yapısal bi problemmiş bu...yani sadece vitaminsizliğe bağlamayın doktora gitmeden ve mutlaka gidin..böle şeyleri hafife almamak lazım..bu tip cilt hastalıkları böbrekten yada ciğerlerden kaynaklanıyor olabilirde...gelişmelerden haberdar ederim sizleri..hepinize çok geçmiş olsun.
kızlar benimde sol elimin 3 tırnağında nokta nokta çukurlar var. bir ara vardı ve geçti. şimdi yine oldu.
cilt doktoruna mı gittiniz?
arkadaşlar herkesin tırnakları sararıyo ojden falan tamam normal şeylerde..benim tırnaklrımın üzerinde dalgalar oluştu çukurlar oluştu bu ne yaaa...:1shok:ilk defa gördüm böle bişi başına gelen varmı ne yapmam lazımm paylaşırsanız sevinirm...senağlama[/QUOTE
Birkaç sene önce aynı bahsettiğin durum bende de oluşmuştu.Dermatolağa gittim.Sedef hastalığını bilirsin bu da tırnak yüzeyinde oluşan sedef. Genellikle aşırı stresli bir dönemde belirti vermeye başlıyor,zaman zaman azalır ve çoğalır.Bana biotin takviyesi verdi,kullandım ciddi bir oranda düzelme oldu. Ama şimdi mesela bazı tırnaklarımda çok olmamakla beraber çukurcuklar var. Dediğim gibi 2 sende bir 1 kutu biotin kullan derim. (Biotin ayrıca saçlarıda güzelleştiriyor)Eğer görüntü olarak rahatsızlık duyuyorsan da tırnak üstü için satılan törpüler var. Silgi şeklinde 4 yönü var.1.si sert törpü ben o tarafını kullanmıyorum.Çünkü el tırnağı naziktir.Diğer yönlerini rahatlıkla kullanabilirsin.En son aşama da tırnağını parlatıyor.Sanki cila sürmüş gibi oluyor.Tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?