• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak yeme sorunu

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
Merhaba bayanlar benim derdim başlığımda belirttiğim gibi tırnak yeme :KK43: Hep iradeli oluşumla övünürdüm ama kendimi bildim bileli tırnak yiyorum, en son 3 sene önce bırakıp uzatmıştım çok sevinmiştim renk renk oje sürebiliyordum ama dayanamadım yine başladım :KK43: Bir de mesleğim gereği ellerim çok ön planda birisiyle tokalaşırken veya bilgisayar başında işimi yaparken ellerimi göstermekten çok utanıyorum artık :KK43: Bazen nasıl dalıyorsam kanatıyorum acıtıyorum öyle farkına varıyorum ellerim delik deşik oldu ve çok kötü gözüküyor :KK43: Aranızda tırnak yiyen, bırakan var mı? Varsa nasıl bıraktınız? Lütfen yardımcı olun bana çok özeniyorum uzun uzun renkli tırnaklara :KK43: Hiç acı oje falan demeyin acı ojeli bile yiyorum :KK43:

Benim arkadasta sizin gibiydi .aksam evde oturuken yiyormus.annesi ona bebeklerin ellerine takilan eldiven gibi seylerden dikmis.Evde takiyorum diyordu.zamanlaa birakti yemeyi.

Tirnak yemenin piskolojik sorunlarla bagdastigini biliyorum. ben sinirden yerdim tirnaklarimi zamanla biraktim genc kiz olmaya basladigimda irade meselesi teyzem kuafor oje sürdürmek isterdim o da tirnaklarimla dalga gecerdi sürdüğü ojeler tirnaklarim yüzünden kötü dururdu inat ettim biraktim

ya mesele tırnak uzatamamak değil aslında şahsen benim için öyle
daha bi kaç hafta önce inat ettim uzatayım dedim biraz uzamaya başladı pat yanlardan kırıldı hepsi bende sinir oldum geri hepsini yedim :63:

Ben de tirnaklarimi degil de, yanlarindaki etleri yiyorum/ yiyordum. Hala yapiyorum ama eskiye göre cok iyi durumda ellerim. Ben aci oje falan degil bildigimiz aci biber sürdüm ellerime bir kac hafta, baya faydasi oldu. :D

Ben cok yerdim eskiden. Ellerimi bitiri ayak tirnaklarima baslardim o derece :KK70:
Annem eczaneden ojr almisti tirnak yiyenler icin. Cok tuhaf tadi vardi igrendim biraktim. Ama ben 10 yaslarimdaydim bu oldugunda. Sizde de ayni etki olur mu bilmem:)

Bende yitordum eskiden. Yani lise döneminde bir bucuk ay kadar hastanede kaldim. Orda basladim. 5sene tedavim devam etti bende devam ettim. Sonra bi gün nabiorum ben dedim. Renk renk ojeler aldim kendime. Birakis o birakis. Sonrasinda hep ojeli gezdim ama, hem acisini cikarmak icin o delme desik gunlerin, hemde oje varken tirnaklarima kiyamadigimi farkettim. Görüntüsü bozulcak die yemiordum çünkü. Sonra biraktim yemeyi, ojeleride daha matlastirdim. Artik uzun bakımlı guzel tirnaklarim var:-D simdi esime biraktirmaya çalısiorum. Ona ojede ise yaramior zor olucak ama bakalım:-D

aynıı sorun bendede vaaar, hatta yazıyı okurken bile bütün tırnaklarımı yedim. suan klavyeye basarken zorlanıyorum :D
kızlar, acı oje diye bişey var flormarda satılıyor 5 lira gibi fiyatı olması lazım. parlatıcı gibi seffaf bir oje. ojeyi sürdükten sonra yiyemiyorsunuz zaten tiksiniyorsunuz ojenin tadı cok kotu cünkü mide bulandırıyo. böyle böyle tırnaktan uzaklaşıyorsun. bende 1 aydır felan oje yok ve yine yemeye başladım :D tekrar acı oje almam lazım... öneririm sizede arkadaslar, gerçekten faydası var :)

merhaba bende tırnaklarımı yerdim yine arada yediğim oluyo .

şimdi yüzük taktığımız için sevgilimle oje taktığım için çok hoş duruyor .bence tırnaklarınızı gizlemeyin utanmayın baktıkça siz kendiniz zaten yemeyi bırakacaksınız

renkli renkli ojeler alın koyun.

Malesef sadece alışkanlık değil psikolojik sorunlarda var bunun altında.Baska bir konu için psikolojik tedavi gördüm ,ilaçlarla beraber bu tırnak olayida bitti.

Back