• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Bağımlılığım

Yok ya rencide olmadım bunda bisey yok herkesin mizacı farklı, ayrıca seni tanıyorum ne amaçla yazdığının farkındayım 🌺 sorun yok kızlar :) tontriko tontriko yu salıverin🤣
valla gereksiz duyar kasanlara cevap vermiyorum bi yerden sonra zaten anlamiyorlar :D

buarada parmak uclarina hindistan cevizi yagi sur bulabilirsen..ellere cildede iyi geliyor gerci. ama kurulugu gideriyor. tabii bu dedigim bakimdan sonra filan ozellikle. once yemeyi birakacaksinki bakim yapasin

Ben de küçükken öyle tırnaklarımla uğraşır kenarındaki derileri koparırdım. Tırnaklarım hep ıslak falan olurdu haliyle. Bir gün misafirlikte tırnakları güzel bir teyzegördüm. O gün bıraktım 😊 güzel eller fotoğrafları bulun telefona arkaplan yapın

Ben de bir dönem yiyordum. En sonunda gittim jel tırnak yaptırdım 😁😁😁 birkaç ay o şekilde yiyemeyince alışkanlığımı atmış oldum.. acı oje vs hiç bir işe yaramıyor. Jel tırnak bana çözüm oldu 😊

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250
çok daha kötüsünü gördüm. ama illaki rahatsız oluyorum dersen protez tırnak yaptımayı dene. belki güzel göründüğü için caydırıcı olabilir.

ya da el işi falan yap. elin boş durmasın.

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250
En klasik çözüm acı cila bir deneyin derim.

Bizim ailece eller böyle bi annemın tırnakları uzun ve pürüssüz. 4 kız kardesız 4 umuzde de tırnak hastalıgı var heralde. Ben genellıkle kemarındakı etlerı koparıp koparıp atarım ama tırnaklarım cok uzayınca oyle yapıyorum o yuzden tırnaklarımı hıc uzatmamaya calısyorum. Sonra ellerımızle herseyı yapıyoruz sonucta ne kadar yıkasakta arınmayabılır dıye dusnup bıde elımı agzıma goturmuyorum. Sızde aklınıza oyle seyler getırın belkı tıksınıp bırakırsınz bu alıskanlıgı

Tatlım kizlar yazmışlar normalde bu tarz konulara cevap yazmam ama yazmadan geçemedim. Akrilik tırnak en sağlıklısı bence ama jel tirnakta işini görür. Gideceğin yerin uzmanıyla görüş daha öncesinde ve tırnak yeme tedavisi şeklinde yapılmasını istediğini belirt. Boyunu uzun yaptırma etini gececek sekilde olsun. Tırnak zeminin dar oldugu icin zorlar seni. Bakımlarını ihmal etme 2 haftada bir gidip protezin bakımını yaptir ve boyunu kisalttir.

Zamanında bende de vardı hatta hala stres yaptığımda geri dönüyorum o huyuma. Psikolojik olarak bırakmaya kesin karar verdiyseniz acı cila sürün tırnağınıza, en azından ağzınıza soktuğunuz zaman farkedersiniz. Bende sardım iyice bu aralar yine aci cilaya dönüş yaptım :)

Eşim 5 yaşından beri tırnak yiyormuş şimdi 30 yaşında ve bıraktı söyle ki tırnak yerken video ya çektim ve ne kadar kötü bı görüntü olduğunu izlettim toplum arasindada unutup yiyorsun dedim tırnaklarını baya uzattı zaten tırnakları çok kalınlaşmış ve dipten kesmedi bı daha yememek için bıraktı çok şükür bı senedir yemiyo

20 sene tırnak yedim deli gibi hemde manikürcü yaptırmaya başladım bir kaç aydır para verince kıymete bindi artık yemiyorum arada bakiyorum elim ağzıma gidiyorsa direk manikürcüye gidiyorum böyle böyle uzattım

Bende de aynı sorun vardı üç yıl oldu bırakalı.Elime sürekli kolonya döküyor dum.Elim ağzıma gidince ap acı oluyordu ağzım.Seninki yine iyi durumdalar benim tırnaklarım yarısında idi.Doktor çok kızmıştı tırnak minelerini öldürmüş sün diye.Ama tırnak yemek bence .psikolojik.Bi psikiyatri den yardım al derim.

Back