• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak yeme takıntısı

Bir arkadaşımın oğlu tırnak yiyordu ne yaptıysa bıraktıramadı çocuk çok başarılı idi tebrik ederken hocası elini sıkmak istememiş iğrenmiş ellerine tiksinerek bakmış çocuk çok üzülmüştü bir daha yememişti sonra hocası itiraf etti bilerek yaptım diye

Ben psikologa gittim bi halt olmadı sonra sinav kaygim yuzunden anksiyete başlamıştı kotuydum dusuk doz antidepresan verdi doktor o ara biraktim tabii şimdi 30um 19 yaslarinda olduydu. Bu ara etlerimi isiriyorum, cenemi citlatiyorum. Korkuyom cenem cikcak ama yine de yapıyorum.

Stresle birebir dogru orantili.
Stresimin tavan oldugu zamanlar tirnak kenarlarimin etlerini soyarim hatta cogu zaman kanar.Kimi zaman bakarim tertemiz.Hatta derim bu sira hic dokunmamisim bile.Ben saldim gitti.Napayim.

Arkadaşım bende tirnaklarimi dibine kadar yiyordum 24 yaşındayım kendimi bildim bilesi yerdim. Yeni bisey kesfettim tirnaklarim hem uzun hem guzel artık. Kalyon aci cila al. Daha once eczaneden satilan seyler dahi fayda etmediydi bunu her gun sur iki ay boyunca hergun surersen o kotu tatdan gercekten yiyemiyorsun etine falanda sur ben onlari da yiyordum. Iki ay sur dememin nedeni ben bi ay her gun surdum yiyemedim sonra surmeyi birakinca yine baslamistim. Iki aydan sonra tirnaklarim sekil alip uzadi bu defa elim agzima gidince tirnaklarimin guzelligi aklima gekiyor ve yemiyorum
Merhaba bahsettiğiniz Kalyon cilayı nerden bulabilirim? Heryerde satılıyor mu?

dert ortağım tirnaklarim
sıkıntı ne kadar buyukse okadar cok yiyorum
yedigimin farkinda bile olmuyorum taki acıyı hissedene kadar

Konuyu hepsini okumadım ben tırnak yemeyi takma tırnak la bıraktım, takma tırnak tak ,nasılsa o plastik yiyemezsin:)

Valla bir yol bulursanız banada diyin arkadaşıma diyicem kendini tanıdım tanıyalı tırnaklarıni yiyor bazen o kadar kaptırıyor ki parmaklarını da yiyecek

Ben de çok denedim 13 senedir koparıp atıyorum ben de ve çekiniyorum bırakmak istiyorum.
Protez tırnak,oje her şeyi denedim ama maksimum 1 ay dayanbildim ve tırnaklarım artık çok ince olduğu için kırılıp düşüyor.Keşke hep birlikte bıraksak en kötü alışkanlığım..

Aslinda psikologa gitme firsatiniz varsa gidin tabii cunku tirnak yeme yogun stresle o an basa cikamamaktan sanirim. Yani stres aninda o kadar cok beyninize yukleniyorsunuz ki o da kendini korumaya almak icin dikkati baska yere yonlendiriyor. Sunu deneyin, tirnak yediginizi fark ettiginiz ilk an, şu an beni bu kadar endiselendiren ne, her ne ise cozebilirim ama once bi rahatlayayim deyip nefes alip, verin. Yani otomotik tepkiyi bi yerde kırin. Bi de guzel ve bakimli eller kadina cok yakisiyor ya.

Evet stresliyken kesin yapılan bir eylem ama o an farkında olmuyorum mesela ben.Farkına varınca çok geç olmuş oluyor

Bende eskiden cok yiyordum annem cok kızardı bi keresinde büyüdüğünde evlenirken o gelinliğin icinde tırnakların cok kötü gözükecek oje süremeyecekler kimse begenmeyecek demisti. Ergen kafasıyla nasil dokunduysa bu laf bana bıraktım tırnaklarımı yemeyi, uzatıp kendi manikürümü kendim yaptim renk renk ojeler sürdüm. Çok hoşuma gitmeye başladı. Eşimle ilk buluştuğumuzda ellerin tırnakların ne kadar güzel demişti. Hâlâ daha seni gördüğümde ilk ellerine hayran kalmıştım der. Kızımız oldu elleri tırnakları seninki gibi olsun inşallah diye diye hamileligimi gecirdim. Iyikide tırnak yemeyi bırakmışım. Teşekkürler annecim :) evlenirken ojede sürmedim orasi ayrı mesele tabi :D

Back
X