• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Bağımlılığım

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250

Bende lise dönemime kadar yedim sonra eczanede çalıştığım donende markete gittim kasiyer kızdı benle veya benden büyüktü o dönemde parayı verirken onun tırnaklarını görünce kendimden resmen utandım elimi sakladım ogun bütün gün kendime kizdim ve soz verdim o günden beri asla yemem tırnaklarımi acı oje fayda değil malasef o bana vesile olmuştu inşallah sizede bise vesile olur

Tirnak kopartma durumu ben de vardi. Hep tirnaklarimi saklama ihtiyaciyla yasardim eskiden 😂 ama siz de cok abarttiniz sanki bir engelmiş, caresiz dertmis gibi, tirnak yahu. Tontoriko bisey demedi. Bu kadar hassas olmaniz kadinin suçu degil. Birakin konu sahibi muhattap olsun birazda.

Engel ya da çaresizlik olduğunu da söylemiyorum. Yardımcı olmak niyetiyle söylenen bir sözün aslında incitici olabileceğini ifade ettim 😊

Benim mesajlarıma verilen cevaplara benim muhatap olmam oldukça normal.

Maniküre gitmeye başla. O yanındaki etleri kestikleri için yiyecek birşey bulamayacaksın. Zamanla bırakırsın böylece. Bende tırnak yeme huyu yoktu ama şeytan tırnaklarımı yolardım hep. İşi iyice abartıp başparmağımın tırnağa yakın kısmını nasırlaştırmıştım bildiğin. Kestire kestire temizlendi bıraktım bende bu huyumu.

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250
İse alımlarda gelenlerin ellerine bu yüzden bakıyoruz işte psikolojik olarak destek lazım mi diye...Bu fiziksel bir sorun değil sadece psikolojik bir sorun...

Ben benim yanımda tırnak yenmesine dayanamam tanımadığım insanların bile ellerini ağızlarından çekiyorum tırnak yediklerini gördüğüm zaman içim gidiyor dayanamıyorum.

inanc meselesi. ben inaniyorum- belkide inandigim icin ise yariyor. kesin birsey diyemem.
bu olaydan sonra birde panik atak ve karabasan icin okutdum kendimi. Panik atak ve karabasanda mazide kaldi.
Çocukken geçirdiğim korkudan sonra (neden korktuğumu hatırlamıyorum) geceleri gözüme garip ışıklar böcek gibi garip şeyler gözükmeye başlamıştı anne bak diyordum onlar görmüyordu. aynı saatde de burnumdan kan geliyordu. Annem sonra benı çıldaga( korku stresi sonrası sıkıntısı olanların gitdiği yer) götürmüşdü. Gerçekten iyileşmiştim. Ama inançla alakalı değil bence çocukken ne inanacaktım ki, annem götürdü bende mal gibi gitdim:KK53:

Merakımdan soruyorum sadece çene ve diş yapınız nasıl şu an? Tel damaklık vs. kullandınız mı?
Çenemde ve dişimde hiç bir problem yok.Hatta en çok dişlerim için iltifat alırım hamdolsun.Ama parmağım,sağ baş parmağım biraz ince.☺️

Ben de parmağımı emiyorum 38 yıldır. Bazen uykumun içinde eşim çekiyor parmağımı ağzımdan. 😊Umarım bir çözüm bulursunuz.
Ben de baş parmak emiyorum. 6 yaşına kadar emzik kullanmışım zorla bıraktırmışlar o gün bugündür hâlâ uyurken parmağım ağzımda 23 yaşındayım. Işin garibi dişlerimde damağımda problem olmadı

Konu sahibi ben de küçükken tırnaklarımı yerdim ama tek elimi. Öteki elime dokunmazdım. Cidden şu an ikisi arasında az da olsa fark var ben fark ediyorum. Ayrıca ellerin güzel olması bir kadın için çok önemli. Benim direk gözüm ellere tırnaklara kayıyor. Dünyanın en güzel kadını da olsa ellerden kaybediyor. Şimdi düşündüm de arkadaşlarımın tırnaklarını ellerini net hatırlıyorum. Lütfen kendinize bunu yapmayın

Annenizde falan var mı veya yakınınızda ?
Kv yiyor eşim ve kardeşi de çocukluğundan beri böyle hatta sizinkinden daha fenalar.
Baya uğraştım. Bir süre bırakıyor ama maç izlesin morali bozuk olsun ilk iş o eller ağza giriyor.
Bayan bir akrabaları protez tırnak yaptırdı öyle bıraktı sizde deneyin bir isterseniz.

Canım aynı durum bende de vardı.. acı oje bant vs. Hiçbirş etki etmiyor maalesef..Bulunduğun şehirde araştır protez tırnak yapan yerler var mı eğer açıksan oje sürülüp kalıcı olanları var koyu renk sürünce hiç belli bile olmuyor istesen de koparamazsin zaten kenarlarına da manikür yapıyorlar koparacak birşey kalmıyor..Eğer kapalıysan yani tırnakların dikkat çeksin istemiyorsan doğala çok yakın şekilde tırnak yapan yerler var ben öyle yaptırdım 1 buçuk ay elimde kaldı çıkardığımda tirnaklarim normal boyuta gelmişti sonra da gittim bakım yağları falan aldım geçti çok şükür sende aynı şekilde yapabilirsin hem bu sürede alışkanlığın da geçer..ben başka bir yöntemle yapamamistim gerçekten tavsiye ederim 😊
Evet Çok mantıklı geliyor, en kısa sürede gideceğim inşallah 😍

insanlar duymak istemedikleri şeyi duyunca zorlarına gidiyor , konu başında dürüst olmayın kaldıramıyorum yazsaydı o zaman .kendi de rahatsız durumdan ama duyunca neden zoruna gidiyor ki.neyse salla inş tedavi olur :işsiz: :halay:
Ben rahatsizim zoruma gidiyor yazmadim başka bir üye benim için öyle demeyin yazmış. Bu tavrinizdan hoşlanmadım, keşke bir baksaydınız bunu yazan acaba konu sahibi mi diye.

Ben eleştiriye gayet açığım, tontorikoya verdiğim cevap da 2. Sayfada mevcut.

Back