• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Üzerinde Beyaz Leke?

Benim eskiden tırnaklarımda olurdu bu beyazlıklardan..Şimdi başlığı görünce dikkatlice baktım tırnaklarımın hiçbirinde bu beyazlıklardan kalmamışkaydirigubbakcemile2

ÇıNKOeksikliği belirtisidir bu arkadaşlar, dışarıdan çinko takviyesi yapmak gerekir.

Halk rasında bu olay, organizmanın vitamin eksikliğine bağlanır. Oysa tırnaklar üzerinde zaman zaman beyaz lekelerin oluşmasının kesinlikle patolojik bir rahatsızlıkla ilgisi yoktur. Bu olayın nedeni, tırnağın altında küçük bir hava boşluğunun oluşmasıdır. Bu hava boşluğu zaman içinde büyür ve yukarı doğru çıkar. Daha sonra da kendiliğinden kaybolur. Ancak bu hava boşluğundan kaynaklanan beyaz lekeleri anımsatan mantar oluşumu tamamen farklı bir şeydir. “Lökonik hastalığı” adı verilen bu durum, tipik bir deri mantarı rahatsızlığıdır ve genellikle tırnaklarında mantar olan kişilerle el sıkışması yoluyla geçer. Bu hastalık, ağızdan alınan bazı ilaçlarla tedavi edilir.
alıntıdır bendede vardı araştırdım ama vitaminle hiçbir ilgisi yokmuş

Beyaz noktacıklar neden oluşur?
Tırnakların üzerinde bazen beyaz noktacıklar görünebilir. Halk arasında vitamin eksikliği olarak değerlendiren bu durum tırnağın içerisine hava kabarcıklarının girmesiyle oluşur.
Fakat bunun vitamin eksikliğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Endişe edecek bir durum da oluşturmamaktadır. Sadece görüntü itibariyle insanları tedirgin etmektedir.

Hatta bazen tırnağın tamamen beyazladığı durumlar dahi olabilir. Fakat bu beyazlanmadan korkulmamalıdır, bu durumun da herhangi bir zararı yoktur

benim bildigimde vitamin ve protein eksikligi,ama kaynamis yumurta yiyince geciyor,ara vermeden bi hafta iyiyorsunuz geciyor diye biliyorum.........

Bencede vitamin veya protein eksikliğiyle alakası yok. Ben her gün süt,peynir tüketir ve meyve yerim. Ama iki işaret parmağımda da bu lekelerden mevcut ne yazık ki

eskiden çok olurdu küçükken.
bayadır yoktu bunlardan ama bir aydır falaln olmaya başladı.
bir şeyin eksikliği ama nedir bilmiyorum yorumlardan çnko eksklğini okudum
bişiler yapcaz artık

demek sadece bende yokmus
her daim wardir butun tirnaklarimda hemde
bunu nasıl tedawi etmek hangi bolume gitmek gerekir acaba hastanede

başka bi konu başlığında görmüştüm bnde protein ve çinko yetersizliğinden kaynaklanıyomuş.benimde vardı eskiden bütün tırnaklarımda hoşuma gitmezdi ama pek de ilgilenmezdim açıkçası yeni farkettimki hiç kalmamış çok nadir çıkıyo. zemuszemus

benimkiler okadar çokki herkes bana oje sürmediğim zaman soruyor ''ne yaptırdın tırnaklarına'' diye!!! gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı...çinko,demir,kalsiyum vs...en son gittiğim doktorsa ''beyaz lekelerin ne olduğu hakkında hiçbir bilgimiz yok,herkes birşey söylüyor ama henüz neden oluştuğu çözülemedi '' dedi...

benimkiler okadar çokki herkes bana oje sürmediğim zaman soruyor ''ne yaptırdın tırnaklarına'' diye!!! gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı...çinko,demir,kalsiyum vs...en son gittiğim doktorsa ''beyaz lekelerin ne olduğu hakkında hiçbir bilgimiz yok,herkes birşey söylüyor ama henüz neden oluştuğu çözülemedi '' dedi...

nedeni çözülemedi diye bişey olurmu hiç cnm sende yaa :61: çinko eksikliğinden kaynaklı bi sorun demekki senin kullandığın ilaçların dozajı sana yetersiz gelmiş o yüzden fayda görememişsin bazen 6 ayı bulan uzun süreçli bi vitamin takviyesi lazım bu gibi durumlarda,eğer çok fazla tırnakta varsa böbreklerde gelişen bir travmadan dolayıdır,bikaçında varsa çinko eksikliğidir omega3 yağı kullanın geçiyor :34:

Annem küçükken sorduğumda kısmettir kısmet diyodu :9:
Artık vücuttaki fosfor mudur çinko mudur vitamin midir eksikliği bilemiyeceğim,ama çok sağlıklı tırnaklarım var,ya da ben öyle biliyorum :1:

nedeni çözülemedi diye bişey olurmu hiç cnm sende yaa :61: çinko eksikliğinden kaynaklı bi sorun demekki senin kullandığın ilaçların dozajı sana yetersiz gelmiş o yüzden fayda görememişsin bazen 6 ayı bulan uzun süreçli bi vitamin takviyesi lazım bu gibi durumlarda,eğer çok fazla tırnakta varsa böbreklerde gelişen bir travmadan dolayıdır,bikaçında varsa çinko eksikliğidir omega3 yağı kullanın geçiyor :34:

Benim lekelerim kendimi bildim bileli çocukluğumdan beri var!!!Yazdıklarımsa doktorun bana söyledikleri.....

Back