• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Batması

TiFiTi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
299
2
0
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Kendisinde ya da çevresinde tırnak batması olup da iyileşen var mı? İyileşenler hangi tedaviyle sonuç aldı öğrenebilir miyim? Benim iki ayağımın da baş parmaklarında tırnak batması var. 2 yıl önce ikisini de çektirdim, uzayana kadar herşey çok güzeldi. Tam kurtuldum derken kesilmelik noktaya gelince yine battı tırnaklarım. Canım çok acıyo çorap bile zor giyiyorum:43:

Son düzenleme:
benim kardeşim bu yüzden ameliyat olmuştu. tırnakların uzarken yuvarlak değil düz kesmen gerekiyomuş canım. kardeşimde de ameliyattan sonra tekrar olacak gibiydi sonra içe giren tırnağı yumuşatıp tam içe girmeden sivri uçlu bişeyle çıkardık. bidaha da olmadı.

eşimde de annemde de var aynı durum maalesef kaç kez kestik çıkardık uğraştık yok tekrar oluyor en son olarak çıkarttığımız yere pamuk teptim pamuk ordayken iyi ama şimdi gene gidip tırnak takılıyor oraya batma olmuyor kesinlikle ama ayağı bir yere değse tırnak oraya giriyor o da saten aynısı gibi oluyor bende de vardı ben tırnaklarımı uzattım ve et hizasında kesiyorum batmıyor da

benim kardeşim bu yüzden ameliyat olmuştu. tırnakların uzarken yuvarlak değil düz kesmen gerekiyomuş canım. kardeşimde de ameliyattan sonra tekrar olacak gibiydi sonra içe giren tırnağı yumuşatıp tam içe girmeden sivri uçlu bişeyle çıkardık. bidaha da olmadı.

Benim de güzel uzuyodu kesmeye kalmadan battı :(

eşimde de annemde de var aynı durum maalesef kaç kez kestik çıkardık uğraştık yok tekrar oluyor en son olarak çıkarttığımız yere pamuk teptim pamuk ordayken iyi ama şimdi gene gidip tırnak takılıyor oraya batma olmuyor kesinlikle ama ayağı bir yere değse tırnak oraya giriyor o da saten aynısı gibi oluyor bende de vardı ben tırnaklarımı uzattım ve et hizasında kesiyorum batmıyor da

ben de uzatmaya çalışıyorum ama uzayınca çok canım acıyo kesmek zorunda kalıyorum.napcam bilmiyorum.

canim eger türkiyede yasiyorsan cok iyi pedikür yapan kisiler var nicin onlara gitmiyorsun kendine eziyet ediyorsun ? Birde artik tirnagi komple cekmek yerine dipten batan kismi kesip dikiyorlar tirnagin daraltilmis oluyor.

tırnak batması için eczanelerde bir tel satılıyor onu tırnağına takıyorsun tırnagın deriye batmadan uzuyor ve sonra cıkartıyorsun kullanımı çok basit acısız...bende de vardı böyle çözdüm.internetten araştırıp bakabilirsin...geçmiş olsun

canım bununla ilgili konum bile var burada,ben de bu dertten muzdariptim

hep ayağım kanıyor,balon gibi şişiyordu

ayakkabı giyemez hale gelmiştim

cildiyeye gitiim adam ilaç verdi antibiyotik..baya iltihaplıydı benimki....

kullandım ama geçmedi hatta ümidi kestim

sonra bir süre sonra baktım kendiliğinden geçti:))

annemde vardı tırnak batması ,geçen snee mart ayında sece batan tırnaklarını yanalrı yani lokal anesteziyle aldılar o gün bugündür bir sorun yok yani 1 yıldır ama 15 gün ayakkabı giymek sorun oluyor kesin çözüm olduğu kesin .

Bu işlemi yapan doktor esenler ensar hastanesinde ki şahin nami dir.Zaten gittiğinizde de görürsünüz herkesin parmakları hoca sarığı gibi sarılmıştır.

Çok geçmiş olsun umarım bir an önce kurtulursunuz .

Aynı SORUN bendede var.Benim Babamdada vardı ameliyat oldu.önce uyuşturuyorlar.sonra tırnağın battığı yeri kesiyorlar.bende ameliyat olucam.

merhaba arkadaşlar benimde her iki ayak tırnaklarım batıyodu neredeyse bi hata yapıp çektircektim.ama bi arkadaşım bi koafür önerdi çok tecrübeli yılların kaofürü oraya gittim.hamile kalınca ayaklarım şiştiği için daha da arttı ama şimdi bi ayak tırnağım kurtuldu diğeride çok az kaldı.kendiniz kesmeye çalışmayın acıyan yeri çıkarmaya çalışıyosunuz ve tırnak dahada kötü oluyo lütfen pediküre gidin.istanbul avrupa yakasında olan arkadaşlara gittiğim yeri önerebilirim.

ben köşelerini kendim kavlatıp çekiyorum geçiyor kare kesince olmuyor

bant sistemini araştırın arkadaşlar,tırnağın üzerine yapıştırılıyo!tel konusunda ne bi bilgim ne de tecrübem var bi şey diyemicem bu yüzden... bant taktıracaksanız uygun fiyata bunu takan bir merkez bulmanız da gerekiyor tabi! ben 2 senedir taktırıyorum bu 2 seneden önce yaklaşık 10 yıldır ayak baş parmaklarımda tırnak batması+tırnak mantarı problemim vardı bu yüzden küsmüştüm ayaklarıma tabi medikal tedavi de aldım ağızdan aile hekiminize danışın! sağ ayak baş parmağım tamamen normal tırnak haline döndü ben de inanamadım:)sol ayak baş parmağımın da durumu iyi ama uzaması için 1 sene gibi bi süreye ihtiyaç var çünkü mantar sebepli tırnak boşalmaları diye tabir edilen soyulmalar kırılmalar yaşıyodum. evet uzun sürdü ama dedim ya evveliyatı da uzun:(( düzenli pedikür de şart adı üzerinde pedi=ayak+kür=tedavi!!! benim gibi mantarı olanlar bilirler tırnak kalınlaşır epey bi kat kat olur onu da pedikür yapılmadan evvel törpüleme makinesiyle yüzeyi inceltiyolar hemen incelmiyo tabi bi kaç seans sonra...mutlaka en az ayda 1 pedikür yaptırın pedikür artık bir lüks değil bir tedavi ama lütfen size tavsiyem o ki; benim bu konuda epey deneyimim var çok kanatan etlerinizi acıtan eğitimsiz manikür-pedikür uygulayanlara kendinizi emanet etmeyin!..1- bulaşıcı hastalık riski eğer hijyenden emin değilseniz çok çok fazla 2- zaten kanatılan tırnak eti bile kendisi enfeksiyon riski taşımakta unutmayın... tırnak çektirmek asla bir çözüm değil hatta asla çektirmeyin acı çekmekten ve enfeksiyonu ilerletmekten başka bir işe yaramaz... eğer evde bi şeyler denemek isterseniz ki baya bi acıya dayanıklı olmanız gerekmekte ve ileri düzeyde bir batık olmaması şartıyla tırnakla et birleşimini batikon(tendürdiyot) sürülmüş ince pamuk katmanı sarılmış törpü yardımıyla düzenli günaşırı hafifçe törpülemeye çalışmak!..ama bu çok zor emin olun:(
-pamuklu çoraplar giymeye çalışın
-ayağınızın havalanması önemli
-banyodan sonra ayaklar çok iyi kurutulmalı ayakta ayak havlusu yerine kağıt havlu kullanın
-tırnaklarınızı dik kesin, yuvarlak hatlı kesmek batıkların derinleşmesine sebebiyet verir
-dar uçlu ayakkabılar giymeyin hatta benim gibi ayakkabılarınızı 1 numara büyük alın(babetlerim için aynı şeyi uygulayamadım ama spor ayakkabılarım ve botlarım, çizmelerim, hatta bootie tabir edilen ayakkabılarım hep bir ya da 2 numara büyük)
-kapalı ayakkabıları tercih edecekseniz mutlaka pamuklu tekstil ya da fileli hava alan ürünler tercih edin, converse giymeyi bırakalı çok oldu:(( unutmayın tırnağınız sert bir yüzeye çarptıkça daha çok batacak ve daha çok canınızı yakacaktır
-ben yıllarca caterpillar botlar giydim zaten asıl bu durumun sorumluları onlar:(( sakın ama sakın bu tarz botları giymek durumunda kalsanız bile uzun süre giymeyin, ya benim zamanımda yazın bile artistlik için giyenler vardı...ne günler... sert konstrüksiyonlu botlardan kaçının!!!
-mümkünse kışın parmaklı çoraplar tercih edin!! ben neden daha önce çoraplarımı hep parmaklı almadım diye düşünür oldum, çok sevimli oluyolar ayrıca;))

Son düzenleme:
annemde vardı tırnak batması ,geçen snee mart ayında sece batan tırnaklarını yanalrı yani lokal anesteziyle aldılar o gün bugündür bir sorun yok yani 1 yıldır ama 15 gün ayakkabı giymek sorun oluyor kesin çözüm olduğu kesin .

Bu işlemi yapan doktor esenler ensar hastanesinde ki şahin nami dir.Zaten gittiğinizde de görürsünüz herkesin parmakları hoca sarığı gibi sarılmıştır.

Çok geçmiş olsun umarım bir an önce kurtulursunuz .

merhaba deepsimply ,
bende ve annemdede aynı sıkıntı mevcut :(
yarın doktor randevumuz var plastik cerrahla..ama nasıl bir ameliyat olduğunu biraz anlatabilirmisin kesin çözüm ameliyatmış sanırım ama tedirginimde :((

Back