• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Batması

ailemde yıllardır irsi tırnak batması var.
bendede oldu.annemde var.dayılarımda falan.bu tırnak yapısından.genelde sert tırnaklı insanlarda oluyor.bende dayılarımın annemin yaptığı yöntemle 47 yaşına kadar geldim.
TIRNAK SERT OLDUĞUNDAN YANLARI UZARKEN, KIVRILIP ETE BATIYOR.
ÇARESİ.
BANYODAN SONRA.BUNU 3 AYDA BİR FALAN YAPIYORUM.
BANYODAN SONRA JİLET ALIN.BİLDİĞİNİZ TEK JİLETDEN.
BATAN TIRNAĞINIZIN , SADECE ORTA KISMINI UCA KADAR, YONTUN.
SAKIN ALTA KAÇIRMAYIN, YADA YANLARA. TIRNAK BANYO SONRASI YUMUŞAK OLDUĞUNDAN KOLAY YONTULUYOR. ORTASI YONTULUNCA, KENARLARA KIVRILAN YANLARI BATAN ETTEN , KENDİLİĞİNDEN KURTULUYOR.ERTESİ GÜN RAHATSINIZ, VE YAKLAŞIK 3-4 AY KADAR.
BÜTÜN YAPACAĞINIZ BU.
OĞLUMUNDA BATIYOR.22 YAŞINDA ONADA YAPIYORUZ.YOK ÖLE ÇEKTİRME FALAN.
İLTİHABİK DURUM OLDU İLK SEFER.ANTİBİYOTİK KULLANDIM SONRASINDA DA BÖLE YAPARAK ALIŞTIM ARTIK.
ZOR DEĞİL.SADECE JİLETLE YONTMAK.AMA DİKKAT , TÜM TIRNAĞI DEĞİL, ORTASINI YONTUN.

Aynı sorunu yaşadım ben.
Antıbiyotik kullandım sonra iyileşince de çektirmeye gitmedim.
Jiletle banyo sonrası, yonttum böylece.iyileşiyor.
Sende yap.

geçmiş olsun
ilkel bir yöntem gibi geliyor ama, mecburen , çektirmek daha ilkel bence.
dikkat et yanlız.jileti küçük bir selpak gibi bir şeyle tut ki, diğer yüzü elini kesmesin yontarken.

geçmiş olsun
ilkel bir yöntem gibi geliyor ama, mecburen , çektirmek daha ilkel bence.
dikkat et yanlız.jileti küçük bir selpak gibi bir şeyle tut ki, diğer yüzü elini kesmesin yontarken.

haaa
birde unuttum yazmayı.
çektirsende yine oluyor. bak yazmışlar iki , üç kez çektiriyorlar.ben bu yaşıma kadar öyle idare ettim. 22 yaşında oğlum var gelir okuldan ki ,anne yine çok batıyor diye.hemen uygularım.geçer onunda.
öyle bir zıkımdır ki o çeken bilir.gece uykudan uyandırdı ağrısı oğlumu yaaa.yanlız iltahaplanma değil.batmasından bahsediyorum.iltahaplanması da neden oluyor, bir kez de benim oldu iltahaplanma.tırnak diplerini keskin aletlerle, törpiledim. ete batan yerleri çıkartmaya çalıştım falan. ondan enfeksiyon aldı.oysa batan, acıyan tırnak kenarlarında değil sorun, aslında sertleşen tırnağın, iki yanlara baskı yapması. ve sonrasında da etin içine doğru yandaki sivri tırnak uzantısının (şeytan tırnağı derler o uzantıya) ete batması.tüm sorun bu.
dilerim yardımım olur.bana dua edeceksin.aynı sorunu olan arkadaşlara da öneriyorum.

Arkadaşlar bende yaşadım bu sorunu ama herkesin öyle kesmeyle bakmayla ilaçla geçmez..
Ben korkudan gidip çektiremedim hep kendim tamizlemeye geçirmeye çalıştım..
Bu sefer ne oldu yandan et fırladı..
Belki 3 yıl uğraştım manyak gibi..
Bu sorunu yaşayanlara tavsiyem gidip çektirsinler..
ınanın hiç düşündüğünüz gibi değil..
Hiç hissedilmiyor..yara iyileşincede bitiyor herşey..
Tırnak büyümeye başlıyor ve mutlu oluyorsunuz..
Tırnak büyüdükten sonrada o kısıma hep daha iyi bakıyorsunuz böylece bidaha çektirmeye gerek kalmıyor..

hanımlar artık tırnak batması sorun degil,tırnak bantı denen bir yöntemi uygulatıp bu dertten kurtulabilirsiniz.8yıl önce batma yüzünden ameliyat oldum ama 2yıl sonra terarladı,şimdi ise hemen hemen 3aydır tırnak bantı uygulatıyorum ve çok memnunum,dar ayakkabı da giysem sorun olmuyor,deneyin kesin çözümü bu,sanırım 5seansta bitiyor,ben çok rahatım,ayda 1kez uygunanıyor şiddetle tavsiye ederim..

ben tırnağımı üzerine ağırlık düştüğü için çektirmek zorunda kalmıştım, mosmor olmuş ve şişmişti. 3 sene oldu. tırnak batması yokken tırnak batması oluştu çekildikten sonra. ayrıca çekilince 1 haftalık hergün yapılan o pansumanın acısı tam bir işkenceydi ıslak yara olduğu için gazlı bez yapışıyordu ete. ve de batan tarafta ödem gibi bir şişlik var 3 senedir geçmedi böyle dolama gibi şiş, bir yere çarpsam kanıyor doktora gitmiştim antibiyotik krem vermişti geçmedi 3 senedir. tırnak batmasına bir de bu eklendi....ben kesinlikle tırnak çektirmeyi tavsiye etmiyorum, kesin çözüm değil tırnak batmasına ve sonraki iyileşme süreci de çok uzun, aylar geçiyor uzaması için. en iyisi batan kısmı kesmden törpülemek... başka bir yöntem de denemedim...

10 sene önce sadece batan kısmı çektirdim bende. Ama onun öncesinde çok acılar çektim benim iltihap kemiğe bulaşmıştı. Ayakkabı giyerdim patlardı ne acılar çektim Allahım hatırlamak istemiyorum. Tırnağım çekildikten sonra 1 sene de falan düzeldi. Çok şükür bidaha da olmadı. Çektirirken zaten lokal anestezi yapıldığı için canın yanmıyor. Sonrasında 1 hafta fazlaca ağrı yapıyor ama ilaç içince geçiyor.

Yok çektiremem dersen BEPANTHENE KREM kullanabilirsin. Oksijenli su ile güzel temizle o bölgeyi sonra o kremi sür gazlı bez ile bandajla. Akşam yatarken yaparsan sabah bütün iltihabın aktığını göreceksin. Bir müddet rahatlatıyor. Asla o bölgeyi kurcalama ve tırnaklarını çok derin kesme. Ayaklarını çok temiz tut. Çoraplarınıda ütülemeni tavsiye ederim. Mikrop kaparsa ilerliyor iyice. Birkaç ay dar ayakkabıda giymezsen biraz düzelecektir. Çok geçmiş olsun canım opuyorumnanaktan

Evet tabiki başındaykenç ok iyi bakmak gerekiyor..
Sonuçta cerrahi müdahaleden önce geçirebilmek çok daha iyi..
Umarım sen buradaki tavsiyelerle geçirirsin de müdahaleye gerek kalmaz..
Benimki çok ilerlemişti..baktığım haldede ilerledi ama herkesin öyle olmayabilir.
Eğer bu yöntemlerden çözüm alamazsan çektirirsin..
Ben çektirdim kaç yıl oldu tekrarlamadı çok rahatım ama bakıyorum..
Bakım çok önemli gerekli özeni göstemezsen tekrar eder diye düşünüyorum..

kızlar hayatımı mahveden bu illetden kurtulmak istiyorum mobidik nasıl bir yöntem bu dediğin ve nerde yapıldı söylermisin acı veren bişeymidir. birde kızlar bu işlerden anlayan iyi bir pedikürcü arıyorum bilginiz varmııııııı

yazıları okurken kendi yaşadığm acılarım gözümde canlandı.çok üzüldüm ama aynı çaresizlikleri bende yaşadığım için biliyorum.tırnağım battığı zaman hiç bir şey bu kadar canını acıtamaz bir insanın diye düşünürdüm .hele enfeksiyon olduğunda çorabıma yapışıp çorabımı çıkartırken döktüğüm göz yaşların haddi hesabı yoktur.ama artık bitti.iyiyleştim.benim tırnağıma tel takıldı podolog derya hanım tarafından.lütfen bulunduğunuz şehirde bir podolog varsa ona gidin.çünki yıllarca çok acı çektim 3 kez tırnağım çekildi.pedikürlerde deva ardım.olmadı enfeksiyondan kasıklarımdaki lenflere vurdu.ihmal etmeyin arakadaşlar.şimdi çok mutluyum.allah derya hanımdan razı olsun iyileştim ayakkabımı giyiyorum

.öyle kendınız ilaçlarla falan geçiremezsiniz mutlaka bir doktora başvurun inanın bu acıyı çektiğinize değmiyo.hissetmiyosunuz bile. bende de vardı 2 sene önce ameliyat oldum.ondan sonra ameliyat oldğum parmağımda bir daha çıkmadı ve gayet iyi ama diğer parmağımda sürekli oluyor.artık ben kendim halledebiliyorum ama tırnağın şekli falan yok tabi :58: işin özü herşeyin çaresi tıpta mevcut kendinizi harap etmeyin :32:

Merhaba, uzun yıllardır bende aynı sorunla uğraşıyordum. Bir kaç ay öncesine kadar. Bir arkadaşımın önerisi üzerine tırnak teli olayını araştırdım. Ankarada Ufuk Üniversitesi Hastanesi, Dermatoloji bölümünde tırnak teli uygulaması yapılıyor. ve çok kısa sürede çözümlere ulaşılıyor. Ben bu sorundan kurtuldum. dilerim sizde kısa zamanda kurtulursunuz. Sevgiler :)

:6:
Merhaba, uzun yıllardır bende aynı sorunla uğraşıyordum. Bir kaç ay öncesine kadar. Bir arkadaşımın önerisi üzerine tırnak teli olayını araştırdım. Ankarada Ufuk Üniversitesi Hastanesi, Dermatoloji bölümünde tırnak teli uygulaması yapılıyor. ve çok kısa sürede çözümlere ulaşılıyor. Ben bu sorundan kurtuldum. dilerim sizde kısa zamanda kurtulursunuz. Sevgiler :)

meraba acaba ne kadar sürüyor tedavi öğrenebilir miyim:) teşekürler

4 sene önce falan benimde sag ayak baş parmağım üzerine agır bi çekmece düşmüştü morardığı için bir süre sonra o tırnağım düştü tabi sonradan tırnak batması oluştu mecbur gittim büyük bir korkuyla çektirdim :5: çektirdikten sonra batma tekrarladı yalnız bu sefer çok daha değişik şekilde oluşmuştu hatta doktora gittiğimde nasıl olmuş bu tırnak böyle ilk defa böyle bir şey görüyorum demişti benim hem tırnak batması hemde tırnağımın yanından dışa doğru et gibi bişi çıkmıştı :( aklıma gelince bile ürperiyorum:18: kanıyordu sürekli tabi üstüne kurutsun diye tendüriyot oksijenli su falan dökerdim faydası olmazdı tabi :2: sonradan mecburen doktora gittim doktor söylediğim şekilde dedi ve çekelim gitsin gibi umursamaz şekilde söyledi:20: ben tabi o acıyı biliyorum ya çektirmem dedi sesim titredi resmen ağlıycaktım (çığlık çığlığa çektirmiştim çünkü) yanında da yardımcısı vardı bu tırnak çekilsede düzelmez başka bişi yapmak lazım dedi sonra doktora şöyle şöyle yapalım diye anlattı doktorda kabul etti(nasıl doktorsa onun yapması gerekirken) tırnağımın yarısı yoktu zaten Allahtan yoktu yoksa önce çeker sonra operasyona girerdim sonra kenarında ki eti temizledi tırnak kanallarını aldı yani batan yerleri sonradan bidaha batma olmadı çok şükür ama o tırnağımın şekli hiç düzelmedi hep şekli bozuk:( bide 2 kere falan düştü:14: kurtuldum sonunda ama bu sefer sol ayak baş parmağımda batma oluştu batan yere ufak pamuk tıkıyorumda baskıyı alıyor açık ayakkabı giyince sorun olmuyorda kapalıda yapıyorum inşallah bu kadarla kalırda diğer parmağım gibi olmaz tırnak batması olan herkese geçmiş olsun bilirim ne kötü merettir:50:

Son düzenleme:
doğumdan sonra bende de başparmakta tırnak batması oldu opere oldum yarısını aldılar, malesef tekrarladı şu anda yine opere oldum bu sefer yatak revizyonu da yapıldı müthiş bir acı anestezi geçene kadar aracımı kullandım eve geldim ama sonrasında ağlatacak kadar ağrıdı aynı suni sancı gibiydi. kendime ağrı kesici iğne yaptım o kadar:43:

ben orta okula giderken yaşadım bu sorunu, kenardan yabani et çıkmıştı, ayakkabı giyince kanıyordu,iltihap akıyordu. bir sürü doktora gittim, tabi o zaman ssk çok daha ilgisizdi, ilaç ver gönder, çok ilaç kullandım, antibiyotik, krem, tentürdiyota benzeyen kırmızı solüsyonla pansuman vs. iyi gelmedi. oksijenli su dökünce biraz iyi geliyordu, fokur fokur bir görüntü oluyordu o etin üzerinde. neyse işte en sonunda kızılayda genel cerrahiye gittim, artık bıkmıştım. dedi bunun ameliyat edilmesi lazım, başka çaresi yok. ben de kabul ettim, bir yandan gözlerimden yaş geliyor, bi yandan da istiyorum falan hem ağlarım hem giderim modunda ameliyat oldum. doktor da beni ikna etmek için (daha orta okuldayım çünkü) diyo ki "iğneden korkar mısın?" yok, korkmam, o zaman korkma hiç duymayacaksın, bir tek iğnenin acısını hissedeceksin. öyle oldu zaten, ama ipliğin ayağıma değmesini hissediyordum. o iltihaplı bölgeyi iltihaplı olan kısımdaki tırnağı aldı (bir kısmını yani) sonra dikiş attı. ilk 1-2 gün zonklama oluyordu, ama ağrı kesiciler ile geçiyordu bu ağrı, 2 saatte bir ağrı kesici içiyordum, sonra geçti işte, dikişler alındı, pansuman yapıldı filan.

yine de size tavsiyem, ayak tırnaklarınızı uzatmayın, düz kesin, sıkan ayakkabılar giymeyin.

Kızlar,
kanal d sabah haberlerinde Op.Dr. Halil Doğruer isimli bir doktoru gösterdi, tırnak batmalarıyla uğraşıyormuş sanırım, haberiniz olsun

Son düzenleme:
Arkadaşlar tırnak batmasına kesin çözüm Tel uygulamasıdır,Medicana,Medical park,Acıbadem hastanelerinin içinde ayak sağlığı bölümleri var,bilinçsiz müdahaleler daha kötü hale getirebilir,tüm ayak problemleriniz için bunları bir araştırın bence

Back