• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Bağımlılığım

ekran görüntüsü rica ederim zira doğru değil.
Al bakalim kiymetimi bil ama herkese yapmam bu iyiligi😂

C54EE69D-86C4-423D-979E-D847A5C64B55.png

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250

Canım aynı durum bende de vardı.. acı oje bant vs. Hiçbirş etki etmiyor maalesef..Bulunduğun şehirde araştır protez tırnak yapan yerler var mı eğer açıksan oje sürülüp kalıcı olanları var koyu renk sürünce hiç belli bile olmuyor istesen de koparamazsin zaten kenarlarına da manikür yapıyorlar koparacak birşey kalmıyor..Eğer kapalıysan yani tırnakların dikkat çeksin istemiyorsan doğala çok yakın şekilde tırnak yapan yerler var ben öyle yaptırdım 1 buçuk ay elimde kaldı çıkardığımda tirnaklarim normal boyuta gelmişti sonra da gittim bakım yağları falan aldım geçti çok şükür sende aynı şekilde yapabilirsin hem bu sürede alışkanlığın da geçer..ben başka bir yöntemle yapamamistim gerçekten tavsiye ederim 😊

Protez tirnaklar asil tirnagi mahvetmiyir mu? Alti hava almiyor yapistirma vs. Saglikli degil hic

Bizzat kullananlardan bu dogrultuda yorum aldim ben de ama bazilari sikinti yasamiyor galiba. Ayrica cidden cogu kotu duruyor kalin kalin, kendi tirnagi olmadigi da cok belli oluyor.

Ben de tirnaktan yana baya sikinti yasamis hatta bu protezleri cok eskiden düşünmüştüm kendim icin ama yaptirmadim bi de abdest alan insalar için protez veya neyse yapistirma tirnaklar uygun degil oyuzden kullanamadim ama iyi ki kullanmamisim insan caresiz kalinca...

insanlar duymak istemedikleri şeyi duyunca zorlarına gidiyor , konu başında dürüst olmayın kaldıramıyorum yazsaydı o zaman .kendi de rahatsız durumdan ama duyunca neden zoruna gidiyor ki.neyse salla inş tedavi olur :işsiz: :halay:
Ben kirdigimi dusunmedim kimseyi, neden kirayim bile isteye yani? :)

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250

Bu tür alışkanlıkları aşmanın sadece irade meselesi olduğunu düşünüyorum. Acı ojeler bilmemneler kendini kandırmaktan başka bir şey değil. İnsanın kendi kendine "istediğin kadar tırnak yiyebilirsin, ha acıyı hissedince belki vazgeçersin ama onun dışında tırnak yemede sorun yok" demesi gibi bir şey. İradenize hakim olacaksınız ve yemeyeceksiniz, bu kadar net. Çocukken ben de yerdim, kendi kendime aştım. Sonra uzunca bir dönem kenardaki etleri yiyordum, onu da aştım. Bir de ben biraz değişik bir çocuktum, tiklerim oluyordu. Birinden zor bela kurtulurken bir başka tik yapışırdı yakama. Sonunda kurtuldum hepsinden. Hem tırnak hem tikler konusunu aşmak da öyle kolay değildi yani. Bir günde olmuyor. Bir dönem gerekiyor. Çok uğraştım kendime engel olmak için. Ama oldu yani. İnsanız, irademize hakim olabilmeliyiz. Hayatta bir çok konuda iradeni kontrol edebilmek çok önemli bir mesele.

Kekik yağı sürün tirnaklariniza.
Onun ağzınıza değdiği andaki acısına dayanamazsiniz

Bence bu tarz şeylerin tek çözümü irade ve istikrar, bu da her insanda eşit oranda mevcut ama herkes kullanmıyor malesef

Benim kizkardesimde yiyordu lisede. Ama oje sure sure azaltti. Bazen farkinda olmadan kenar etlerini kopariyor ama eski haline gore bunada sukur diyoruz.

Hep stresten valla bak takma gecer.. ben ne zaman stres olsam birseyi kafaya taksam en cok o zamn yiyorum turnakalrimi

Son düzenleme:
neden? doğruyu söylemiş.diş sağlığını da bozucaksın üstüne.ya da mikrop kapacaksın.bu konunun özel psikiyatrik tedavileri var onları bir araştır istersen.

Yanlış bir şey söylemdi. Ama tavrı fazlasıyla incitici. Zaten konu sahibinin farkımda olduğu bir şey.
Sizin de dedikleriniz doğru ama bu tavrınızla yardımcı olmuyorsunuz. Bunu belirtmek istedim. Yaşayan biri olarak nasıl yaklaşılmamalısın gerektiğini söylüyorum.

Ben kabayim nezaketsizim bos ver😂

zaten mesajımda kabasınız nezaketsizsiniz bilerek kırdınız gibi ifadeler kullanmadım. Kendi mesajımın bir parçasına örnek olarak mesela böyle demeyin diyerek farkındalık oluşturmak istedim.

insanlar duymak istemedikleri şeyi duyunca zorlarına gidiyor , konu başında dürüst olmayın kaldıramıyorum yazsaydı o zaman .kendi de rahatsız durumdan ama duyunca neden zoruna gidiyor ki.neyse salla inş tedavi olur :işsiz: :halay:

Önemli olan tavır hanımefedi. Burda sizden yardım istemiş yargılamanızı, ıy uy demenizi değil. Bir konu açtı diye her şeyi söyleyebileceğinizi sanıyorsunuz. Bu dürüstlük değil.

Zaten bu mesajların devamındaki haliniz de hoş değil.

Back