• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak Bağımlılığım

Seninle benzer şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum.

Benim neredeyse bir sene olacak bırakalı. Son bir ayı saymıyorum mezuniyet stresiyle kopardım hep. Ama son bir ay hariç bir yıldır sorunsuz ilerliyordum. En azından kafamda bitirdim.

Neredeyse 3 yaşımdan beri koparıyordum ben de. Yemek kelimesi o kadar rahatsız eder ki.

Jel tırnak denedim, protez tırnak denedim, acı oje denedim, bantlayıp gezdim. Her yolu denedim kendimce.

En son nasıl mı bitti? Her günün sonunda yatarken acıyan kızarmış parmaklarıma bakardım. Yakıştıramazdım. Bırakmayı düşünürken kendime açıkken bile elim ağzımdaydı. Elimi gizlemek, yüzük takamamak, acı çekmek, istemesem de engel olamamak her seferinde başarısız olmak canıma tak etmişti.Hadi yenmiş tırnaklar kötü, peki ya yerkenki halimiz.. ama o kadar seviyordum ki tırnaklarımla parmaklarımla oynamayı. Beni çok rahatlatırdı.

Sonra dedim ki kendime tamam sakiiiinn... hepsi birden olmuyorsa ikişer ikişer bırak. 🙃
Mix sülfür diye bi yağ var ondan aldım törpü aldım hep yanımda gezdirdim. Ne zaman elime takılsa bir şey törpüledim. Sürekli bakım yaptım sürekliiiiii 😌
Zaten çok güçsüz tırnaklarımız hemen kırılmaya meyilli. Kırılınca kahroluyordum. Ama İnan düzeliyor. Bir süre sonra sertleşiyor sağlıklı hale geliyor. yavaş yavaş beyazları çıkınca daha çok motive oluyorsun. 🌸

Her gece ellerimi vazelinleyip eldivenleyip yatarım. Her an yanımda yağlı bir krem taşırım. Törpüsüz gezmem. Limon sürerim. Derileri iterim sürekli. Bi markanın sarımsak özlü ojesi vardı onu kullanmıştım bir ara. İki gün sürüp çıkarıyordum. 2 gümden fazla durmuyordu sonra da bir iki hafta dinlendiriyordum.
Hele bir de oje kullanan biriysen daha kolay olacaktır. Oje gerçekten özendiriyor. Ama sürekli oje hassaslaştırıyor dikkat etmek lazım.

Sonra uzadı normal insanlarını gibi oldu. Yine her an oynuyorum, bakıyorum, seviyorum, deli demezseniz söyleyim bazen konuşuyorum bile 😂😂😂
Yüzük takabildim elimi saklamadım,o kadar huzur verici bir şey ki...

İşte ben böyle bıraktım.
Akılda bitirmekten başka hiçbir şey fayda etmiyor ne yazık ki

Suan fotoğraf atmak isterdim ama maalesef bilinçli olarak stresimi azaltmak için kopartıyorum tırnaklarımı. Son bir ayı saymazsak bir yıl olmak üzere.

Şuan bu yazıyla kendi kendimi motive ettim 😂
Ellerime bakıp yine üzüldüm halime. Yakıştıramadım kendime.

Ben de şuandan itibaren bahanemin arkasından çıkıyorum. Ve yoluma devam etmeyi seçiyorum. 🤩🥳🤩

Allah yardımcın olsun. Gerçekten zor bir şey. Ama yapabilirsin buna inan 💞🌸🙏🏻😇

İnsallah isteyen herkes bırakır. Lütfen çocuklarınıza baskı yapmayın bırak dedikçe daha çok yiyecek.

Gördüğünüz insanlarla dalga geçmeyin. biliyoruz biz de çirkin olduğunu, kötü gözüktüğünü. Çok kırıcı. Çok incitici. Ve hiçbir yararı olmuyor. Lütfen daha hassas olun. 🙏🏻🙏🏻🌸🌸

Son düzenleme:
Benim kizlarin 2 sinde var 3 yasindalar koparıyorlar sürekli insallah sizinki gibi kalici olmaz ya gercekten hic hos bir görüntü degil malesef ki ben uzun tirnak kullanan biri oldugum haldde aksi oldular..
Peki aileniz zamaninda engellemek adina bir sey yapmışlar mi yoksa her şeye ragmen mi devam ediyorsunuz
Konuyu takipteyim insallah size de faydali olabilecek biseyler cikar
Benim kızım da 1 bucuk yasında dişlerini kasıyordu el hep agızda. Baktım tırnağını da koparmaya baslamıs. Cok arastırdım su an yaptıgının bilinçli bir tırnak yeme olmadıgını soyluyor uzmanlar.Umarım alıskanlık olmaz.

Ya çok kötü bir durum gerçekten. Birinden duymuştum onda da vardı, Tırnaklarına oje sürmeye başlamıştı. Güzel görünmesi için uğraşınca daha dikkat ediyormuş. Nail art filan da yapabilirsiniz. Ne kadar fazla uğraşırsanız o kadar değerli oluyor çünkü. Bir de bu alışkanlığınızı başka bir şeyle değiştirmeye çalışabilirsiniz. Fidget küpleri vardı bir ara. Her elinizi ağzınıza götürdüğünüzde elinize başka bişey alıp onunla uğraşmayı deneyebilirsinz.

Benim kizlarin 2 sinde var 3 yasindalar koparıyorlar sürekli insallah sizinki gibi kalici olmaz ya gercekten hic hos bir görüntü degil malesef ki ben uzun tirnak kullanan biri oldugum haldde aksi oldular..
Peki aileniz zamaninda engellemek adina bir sey yapmışlar mi yoksa her şeye ragmen mi devam ediyorsunuz
Konuyu takipteyim insallah size de faydali olabilecek biseyler cikar
2 yasına kadar bilinçli bir davranıs olmadıgı için engellemeyin görmezden gelin diyor uzmanlar. Ama ondan sonrası için konusun anlatın uyarın diye okudum

hahahah adim cikacak KKde :) - aman, her insanin cözümü farkli oluyor. bende kapi kapi doktor gezmiyorum mesela. bu psikolojik bazli sorunlarda faydasini cok gördüm.
ben zaten genel anlamda ezoterik takiliyorum. kristal ve isik saunasi, yag, ot, kök karisimi, yillardir oruc tutarim (ara ara ama genel anlamda senenin 9 ayi orucluyumdur), tuzlu sularda yikanirim vs.
ben hep böyle hafif catlak takildim. nisanlim baya dalga geciyor- adimi cikartdi zaten. kapip kapip kahve bardagini fal bakitiyor kendine.
yillardir sedef hastasiydi- ben hoca hanim onuda okudu, simdi sirf dirseginde kücücük bir yara kaldi. adam baya tirsti :=)
Benımde hayattaki şanssızlıgıma bi el at be bacım:110:ne bileyim bi enerji gönderiver..özelden atayım bilgilerimi :rapci:o_O:halay::halay:

Kızlar ben 4 yaşından beri tırnak yiyorum. Liseden beri sadece dişimle koparıp atıyorum. Ama haliyle cok cirkin görünüyor. Hiç tırnak uzatamadım, ojeler süremedim 😭 daha çıkmadan yemeye başlıyorum. Etrafındaki etleri koparıyorum. Yara bere içinde. Bir çözüm istiyorum. Artik benim de güzel ellerim olsun istiyorum. Ozellikle streslenince yapıyorum. mesela orucken elim agzima degdigi an cekiyorum . Ama oruc degilken farkinda dahi degilim. Kanı gorunce farkina varıyorum ne yaptığımın. Elimin resmini de koyayım. Umarım yine güzel fikirler gelir. Eki Görüntüle 2273249 Eki Görüntüle 2273250
Benim o kadar eski degil birkac senedir var.. hic uzatemadim kac senedir.. once stresten sonra aliskanliga ceviriyo

Protez tirnaklar asil tirnagi mahvetmiyir mu? Alti hava almiyor yapistirma vs. Saglikli degil hic
yapıştırma değil ki protez siz çok yanlış anlamış veya görmüşsünüz, işinin ehli yerlere gitmenizi tavsiye ederim.
arkadaşa cevap verdim ben senelerce tırnak yemiş ve artık tırnaklar iğrenç olmuş biri olarak düzenli protezle sorunumu aştım. nokta.

yapıştırma değil ki protez siz çok yanlış anlamış veya görmüşsünüz, işinin ehli yerlere gitmenizi tavsiye ederim.
arkadaşa cevap verdim ben senelerce tırnak yemiş ve artık tırnaklar iğrenç olmuş biri olarak düzenli protezle sorunumu aştım. nokta.
Niye sinirlendin iyide😂 protezci misin😂 o zaman ben yanlis biliyorum, dogalliktan yanayim bu konuda..

bundan bahsediyorsan kadin yapistirdigini kendisi soyluyor😂

Niye sinirlendin iyide😂 protezci misin😂 o zaman ben yanlis biliyorum, dogalliktan yanayim bu konuda..

bundan bahsediyorsan kadin yapistirdigini kendisi soyluyor😂

protezci diye bir meslek yok, msleğim profilimde net şekilde yazıyor.
sinirlenmedim, tavrınızı beğenmedim.3
üsttede konu sahibini kırmışsınız..
iyi günler

protezci diye bir meslek yok, msleğim profilimde net şekilde yazıyor.
sinirlenmedim, tavrınızı beğenmedim.3
üsttede konu sahibini kırmışsınız..
iyi günler
Hormonlariniza veriyorum neyse😂

Ha birde herkesin profiline bakmiyorum😂profildeki hersey dogru olsaydi, bebeginin dogum tarihi 1970 yaziyo😂😂

Belki dogrudur gerci😂

Back