• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnağına Bak Eksik Vitamini Bul

Babydustt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
2.116
2.445
333
Bugün tırnaklarım bana her zamankinden daha çirkin gözüktü girdim foruma baktım baktım biotin hakkında birkaç şey duydum her tırnağa hem saça hem cilde iyi geliyormuş medobiotin almalarını istedim annemlerden solgar formula snh almışlar işe yararsa burdan bilgilendirme yapacağım. Sadede geleyim okuduğum bir kaç yazıda limon zeytinyağı gliserin vs okudum ve ayrıca limonun tırnağın ucundaki sinirleri kötü etkilediğinide öğrendim çelişkide kaldım aynı şekilde internettede araştırma yaptım her tırnak sorunu bir vitamin eksikliğinin göstergesiymiş. Benim özellikle üstü soyulan tırnağım var hidroklorik asit yetersizliğinden bahsediliyor en kısa zamanda eksikliği gidermeyi deneyeceğim. Peki sizin probleminiz nedir ? Buyrun .

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar kişiye çekicilik
kazandırır. Tırnaklar aynı zamanda kişinin sağlığını ve alışkanlıklarını da yansıtır. Parmak uçlarımızı koruyan ve ellerimizin görsel güzelliğini ortaya çıkaran tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Tırnaklar; parmak uçlarını koruyan, tutmayı ve zarif el işlerine olanak sağlayan bir deri ekidir. Tırnak kökündeki deriden gelişen sert boynuzsu yapı olan tırnak plağı, elde 3-4 ay,
ayakta ise 6-8 ayda uca doğru uzamaktadır. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji uzmanlarından Uz. Dr. Cevat Yegani; pek de önem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor.

Peki Bu Uyarılar Neler?

· Tırnak yüzeyleriniz pürüzlü ise; folik asit ve C vitamini ihtiyacınız
var.
· Tırnak üzerinde beyaz lekeler var ise;
protein veya çinko eksikliğiniz var.
· Tırnaklarınız soyuluyorsa; hidroklorik asit yetersizliği mevcut.
· Tırnaklarınız kuru
ve zayıf ise; A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var.
· Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise; B12 vitamininiz eksik.
· Tırnağınızı
çevrelen etler kızarık ise; metabolizmanınız zayıflığına işaret ediyor.

Sağlıklı Bir Tırnak Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir tırnağın; parlak pürüzsüz yüzeyli, esnek ve dış etkenlere dirençli olduğunu belirten Uz. Dr. Yegani, "Tırnak sağlığını
korumak için, sert manikür ve pedikürden sakınmalı, oje çözücüleri sıkça kullanmamalı ve mümkünse el yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmalıyız. Her hangi bir renk ve şekil değişimini fark edince de mutlaka dermatoloji uzmanına danışınız" diye ​konuşuyor.

Son düzenleme:
benim tırnaklarım önceden çok güzeldi. oje sürmediğim halde french yapılmış gibiydi bide kalınlardı kırılmazlardı. dışarda okumaya başladığımdan beri kırılmaya zayıf düşmeye başladılar ve en sonuncusunda da soyuluyorlar baya. tırnak güçlendiren oje sürüyom buaralar işe yarıyo gibi. bu hidroklorik asit hangi yüyeceklerde varmış peki

benim tırnaklarım önceden çok güzeldi. oje sürmediğim halde french yapılmış gibiydi bide kalınlardı kırılmazlardı. dışarda okumaya başladığımdan beri kırılmaya zayıf düşmeye başladılar ve en sonuncusunda da soyuluyorlar baya. tırnak güçlendiren oje sürüyom buaralar işe yarıyo gibi. bu hidroklorik asit hangi yüyeceklerde varmış peki

[FONT=Georgia, Arial, Tahoma, Verdana]B1 vitamini kan hücrelerinin oluşumu ve sağlıklı bir dolaşım sistemi için gerekli olan hidroklorik asidin üretiminde rol oynar denmiş b1 vitamini ise şu şu besinlerde bulunur[/FONT]
Buğday başağı, kepek, bira mayası, sebzeler gibi bir çok besinde bol miktarda bulunur. Sebzelerin pişirilmesi, sütün kaynatılması yada sterilize edilmesi çok önemli miktarda tiamin kaybına neden olur, bu nedenle pastörize olmuş sütte az bulunur. Kuru fasulye, yumurta, bütün hububatlar, kahverengi pirinç ve deniz ürünleri B1 kaynaklarıdır. Süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler B1 açısından çok zengin kaynaklar olmasalar da yüksek miktarlarda tüketildiklerinde yeterli B1 vitamini sağlayabilir.

[FONT=Georgia, Arial, Tahoma, Verdana]
[/FONT]​

yumurta fazlasıyla yiyorum ama tek bir besinle karşılanmıyor demekki. nese alabildiğim kadarıyla dikkat etmeye çalışcam sağol;)

Tırnaklarınız soyuluyorsa; hidroklorik asit yetersizliği mevcut.

Bu hidroklorik asit HCI değil miydi ?
Nerelerde mevut acaba ?

Back