Merhaba, aynen söylediğiniz gibi beş sene kadar önce benim de elim kapıya sıkışmıştı. Sıkışma tam tırnağımın ortasına denk geldiğinden bir iki saat içinde morluk ve korkunç bir ağrı, parmağım davul gibi şişti, ertesi gün de elimin sıkışan parmağıma bir şey değdiği an insanı yerinden zıplatan bir acı. Koştur koştur doktora gittik, doktor sıkışan tırnağımla etimin arasına kan dolduğunu, bu morluğun ondan olduğunu söyledi. Pek hoş bir işlem değil ama, baştan aradaki baskıyı ve acıyı azaltmak için tırnağıma küçücük bir delik açıp aradaki kanı boşalttılar. Daha sonra akşamına tırnağım kapanıp tekrar şişmeye ve ağrımaya başlamıştı. Tekrar doktora gittik, doktor tırnağın tekrar sağlıklı çıkabilmesi için alınması gerekiyor deyince elimi lokal anesteziyle uyuşturup tırnağımı aldılar. Sizinki dokunduğunuz an çığlık attıracak kadar ciddi bir durum mudur bilmiyorum, benimki şişmişti ve gerçekten epey acıyordu. Bana doktor tırnağınız bu şekilde düşene kadar hem çok acı çekersiniz, hem sağa sola değdirmeyeyim diye hayatınıza normal devam edemezsiniz, hem de düştükten sonra sağlıklı çıkmama ihtimali çok yüksek demişti. Tırnağım çekildikten sonra yaklaşık bir sene içinde eski sağlıklı haline döndü, tamamen yeniden çıktı. Bu süre içinde hem görüntü, hem hassasiyet açısından zaman zaman bandajla dolaştım. Şimdi hiç bir hassasiyet ya da farklı görünüm yok elimde, tamamen sağlıklı görünüyor tırnağım çok şükür.
Dediğim gibi, sizinki ne kadar ciddi bir şey bilmiyorum, ama bir doktora görünseniz iyi olabilir. Sıkışmadan veya darbeden dolayı aradaki kılcal damarlar zarar görür ve müdahale edilmezse tırnak düşünce bir daha çıkmayabiliyormuş. Acısı kötüdür, bilirim. Çok geçmiş olsun.