Yarışma Tiramisu -Mis Labne Sponsorluğunda

2 Aralık 2015
31.687
105.623
598
Merhaba hanımlar.Dünya mutfağı tiramisu olmadan eksik kalır diye ben de katılayım dedim.Başka birinin yapmasını çok bekledim ama yapan olmadı,iş bana düştü.İlk defa yaptığım bir tarif.Ama hakiki tiramisu değil yaptığım.Hakiki olan çiğ yumurta ile yapıldığı için tercih etmedim.Ama bu şekilde de çok güzel oldu ve de kolay .Ben pasta keki ile olanı tercih ettim.Dilerseniz hazır pandispanya veya kedi dili ile yapabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER;

Kek için malzemeler
3 yumurta+1 yumurtanın beyazı(sarısı krema içinde kullanılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Krema için malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 bucuk su bardağı un
200 gr içim labne peynir
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Keki ıslatmak için
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su

Üzeri için
Kakao

Kek Hazırlanışı

Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpıyoruz
Diğer malzemeleri de ekleyip 1 dakika kadar daha karıştırıyoruz
Yağladığımız fırın kabına döküp 175 dk yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.(Ben davul fırında yaptım 10 dakika ancak sürdü pişmesi.)

Kremanın Yapılışı

Kek pişerken ocağa aldığımız tencerede labne hariç diğer tüm krema malzemelerini topaklanmaması için devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika kadar daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince labne peynirini ekleyip karıştırıyoruz ve pürüzsüz bir krema elde ediyoruz.

Islatma suyunun hazırlanışı
Tüm malzemeleri şeker eriyene kadar karıstırıyoruz.

Keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. İlk katı ıslatıyoruz ve üzerine kremamızın yarısını sürüyoruz.
Daha sonra 2.katı da ıslatarak ilk katın üzerine koyuyoruz ve kalan kremayı uzerine yayıyoruz.

Üzerinin kabuk bağlamaması için bir kat kakao serpip dolabımıza kaldırıyoruz.
Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine tekrar elek veya süzgeçle kakao serpiyoruz. en az 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.Eğer ertesi güne kalırsa daha lezzetli oluyor.

Veee sunum;

resim atsaydın bari ohh mis eline sağlık peki kekini ve kremayı hazır alsak üşeniyorum da :)
Teşekkür ederim canım.
Resimler yolda geliyor az bekle canım.İnan kekini yapmak çok kısa sürdü ve de kolay.Hazır pandispanya tadını sevmiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…