Süreç randevu almanizla başlıyor size kayıt açılıyor. İki negatif aşılama, evlilik 3 yıl olması gibi bazi şartlar var. Rahim filmi, sperm testi falan isteniyor tüp bebek raporu için ama bazı hastaneler çok üstünde durmadan konsey onay veriyor. Tüp bebek raporu en geç 2 hafta içinde çıkıyor bu raporla yazılan ilaçları alabiliyorsunuz, devlet desteği ile uygun fiyata alınabiliyor. Mesela benim bir tanıdığım 48 bin tutan ilaçları 7 bin küsure temin etti ama birkaç iğne eksikti diye hatırlıyorum. Daha sonrasında adet döneminizde gidip yumurta büyütme ve yumurta toplama işlemleri gerçekleştiriliyor. Eğer herşey yolunda giderse taze trasfer yada dondurulmuş transfere göre gün verilir. Taze transfer yumurta toplamadan sonraki birkaç gün içinde gerçekleşir. Dondurulmuş transfer ise rahim dinlendirme işlemi yapılıyor genelde bir adet dönemi kadar.
Tabi bunlar devlet hastanesi olduğu için kesin konuşmamakla beraber benim yaşadığımdan yola çıkarak çok şahane bir özel ilgi beklemeyin. Sıra beklemeye alışın.
Fiyat olarak da şu an kocaeli de üniversite hastanesinde ilk yumurta toplama 19 bin.
Eğer taze transfer oluyorsa hem yumurta toplama+taze transfer 49 bin.
Dondurulmuş transfer 15 bin.