- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
Aşı konusu son yılların en tartışılan konularından biri ve cıva yoğunluğu nedeniyle bazı uzmanlar otizmi tetikledigini düşünüyor. Çünkü otizmin nedenleri hala bilinmiyor ve cıva gibi maddelerin ve vücutta ağır metal birikiminin bu rahatsızlığa neden olduğu düşünülüyor.
Yalnız şu var ki eğer çocuklarını otizmden korumak için aşılamamayı düşünüyorsan o zaman hamile kalmadan önce de çift olarak vücudunuzda ağır metal temizliği de yaptırmaniz lazım. Yani bir şeyi sırf marjinal olmak için ya da kulaktan dolma bilgilerle değil tam yapmak lazım. O zaman koruyucu tedbirlerden bahsedebiliriz.
Aşıların koruyuculugu da var bunu atlamamak lazım.
Evet kurşun vs...gibi metal birikimin otizmin sebeplerinden biri olduğu bulguları var mesela otistik çocukların bazılarına diyet uygulanır bazı besinler yasaktır vücutta birikmesin vs diye..ama maalesef hala tam nedeni bilinmiyor.Bunu bana bir nörolog söylemişti bazı bünyelerdeki ağır metal birikimi otizm bulgularına yol açıyormuş ama bu metalleri temizlemek için tedavi uygulanınca geçiyormuş. Ama çoğu vaka da metal testleri temiz çıktığı halde otizm bulguları devam ediyormuş. Kısacası otizm in kaynağı nedeni pek belli değilmiş...
üstelik mevcut olan abartılı nüfus kalabalığında.. aşılanmayan Suriyeliler yüzünden kaç bin çocuğa yeniden çocuk felci aşısı yapıldı.. artık hastalıklar "doğal" hastalıklar değil.. laboratuvar ortamında oluşturulup yayılıyor.. benim bebekliğimde rota virüsü yoktu ama şimdi var.. bir yakalanıldığı zaman aylarca yatırıyor hastanede..
çözüm önerileri yok Elric, tek söyledikleri "vücut kendi kendisine savaşır" falan falan..
Bunu bana bir nörolog söylemişti bazı bünyelerdeki ağır metal birikimi otizm bulgularına yol açıyormuş ama bu metalleri temizlemek için tedavi uygulanınca geçiyormuş. Ama çoğu vaka da metal testleri temiz çıktığı halde otizm bulguları devam ediyormuş. Kısacası otizm in kaynağı nedeni pek belli değilmiş...
Doğru da öyle bezdim ki bu aralar davranışlarından kendimce sebepler aramaya çalışıyorumTatlım ülkedeki bütün çocuklar aşılaniyor ve bu mantıkla bakarsak hepsi hiperaktif olmalı değil mi?
Hiperaktivitenin çok çeşitli etkenleri var bunu sadece aşı ya bağlamak doğru değil.
Doğru da öyle bezdim ki bu aralar davranışlarından kendimce sebepler aramaya çalışıyorum
aşı olmazsa hastalıklara karşı koruyacak başka yolda yok bu durumda aşı mantıklısı
Themis cim hareketli çocuk hiperaktif demek değil. Hiperaktivite çok başka bir konu. Tanısı kolay konmuyor...
Açık açık yazsada kaç aile anlıyor.Şahsen ben çok söylenen birkaç maddenin dışında anlamıyorum kullandığım ürünlerdesavcı gerekli araştırmaları yapmıştır. hoş aşı nın içinde etken maddelerin ne olduğu da açık açık yazıyordur.
ev için de oturmaktan birazda hiper aktivite,benim erkek kardeşim soskaktan eve girmezdi,ama artık sokağa salamıyoruzkiBen de hep aşı yaptirmam diyorum. Çünkü maalesef savcinin dedigi seylere cok yerde rastladim. Ve butun cocuklar nerdeyse hiperaktif... Bilemiyorum cocugum olunca ne olacak ama istemiyorum..
Doktorları suçlarıken, önce bi baksın, doktorlar çocuklarına aşı yaptırıyor mu diye! Doktorlar rutin olmayan aşıları bile parayla alıp yaptırıyorlar... aşıları yaptırmayıp Çocuklarınızı binbir türlü hastalığın içine atmak gibi bir niyetiniz varsa, sizin kararınız... sonuçta çocuk sizin çocuğunuz... basit bir aşıyla korunulabilcek ölümcül hastalıklardan korunmak istemiyorsanız sizin bileceginiz iş... Ayrıca iddia edildiği gibi aşı başına döner sermayeden para almıyoruz....
Açık açık yazsada kaç aile anlıyor.Şahsen ben çok söylenen birkaç maddenin dışında anlamıyorum kullandığım ürünlerde