Doğuma Hazırlık Timur abi oluyor!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nes82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
38
0
36
Belçika
Selam arkadaslar, yardiminiza ihtiyacim var.

4 ay sonra insallah Timur'a erkek kardes geliyor. Esimle hic anlasamiyoruz.
Anlasamiyoruz da degil aslinda, ben surekli fikir veriyorum fakat hicbirini begenmiyor. Tek bir isim de anlasmis gibiydik, benim de cok hosuma giden bir isim
DEMIR, fakat esim etrafinda ki tepkilerden cok etkilendigi icin vazgecer gibi...

yardimci ol diyorum, tek soyledigi isim KADIR. Ve ben bu isimi hic sevmiyorum. Orta yolunu bulmaya calisiyorum fakat pek yardimci olmuyor kendisi.

Aklimda URAS ismi var, buda cok hosuma gidiyor fakat simdilik begendiremedim. Bakalim, biraz sansimi zorlamayi dusunuyorum:)

Varmi aklinizda Timur'a yakistirdiginiz isimler?

Fakat yurt disinda yasadigimiz icin, g, c, ç, yumusak g, ö, ü harfleri sikinti verebilir telafuz acisindan ve cocumugun bu konuda sikinti yasamasini istemiyorum. Isim ararken buda bizim icin extra bir zorluk tabiiki...

simdiden onerileriniz icin tesekkurler!

aras
ayaz
poyraz
rüzgar
aklıma bunlar geldi,
bence demir çok güzel bir isim
ne tepkiler geldi bilmiyorum ama içinizden ne geliyorsa öyle yapın
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

amin, tesekkur ederim

Demir"e gelen tepkiler, yok bakir, altin falan. Anlami ortada olmasindan biraz rahatsiz olanlar var. kendi annem oncelikle sert tepki verdi, fakat ben eger bir isimi begeniyorsam etkilenmem baskalarindan.
Esimse cok kolay etkileniyor.

Uras Kadir... hmm... Iki isim koyma taraftari degilim aslinda, Timur da tek isim olunca, sanki bunada tek isim takmak daha mantikli geliyor. Ve soyadimiz da cok uzun zaten...

bilemiyorum, zor...

canım bence eşini ikna et demir koyun...zaten timur da demir'in eski türkçede yazılışı ve okunuşu...yani iki oğlunun da isminin anlamı aynı olmuş olur..hoş bir ayrıntı bence..ve demir çok sağlam duran bi isim erkekte...

Evet ayni anlami tasioyor isimler, ve o yuzdende cok hosuma gidiyor
Gercekten geclu, saglam bir erkek ismi.
Fakat esimi ikna edemezsem eger baska bir secenegim olmasi gerekior.

Timur'un yanina baska ne yakisir sizce?Y

isim örneği gelmiyo aklıma ama kadiri beğenmiyorsan dersin ki eşine
Kadir Allah'ın ismi olduğu için tek konulmuyor Abdülkadir yani Kadir'in kulu şeklinde konulması gerek..

sanirim esimi Kadir'den vazgectirmek okadar zor olmicak. Istemiyorum diycem okadar. Zorla istemedigimi isimi koyduramaz ya :)

Ama Demir'e de ikna edemicegim gibi. Dun aksam bi arkadastan yine sert tepki geldi, yok oda ne falan ve esim hemen 'evet degilmi, bencede' falan demeye basladi

Peki asagidaki isimler hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Baran
Sarp
Kayra (kiz ismi gibi geliyor kulaga)

hanimlar, cikamadik isin icinden.

3 ayim var ama cocugumun henuz netlesmis bir isimi olmamasi beni cok strese sokuyor...

Varmi Timur'un yanina yakistirdiginiz isimler.

Aklima gelen veya aklimda takilan isimler:

Demir
Sarp
Artun
Miran
Uras
Asaf
Ensar
Karan

veya Demir Asaf...

Guzel bir anlami olsun istiyorum aslinda ama okadar zor ki ..... Lutfen bir kac oneri de bulunabilirseniz cok sevinirim. Tahmin edebileceginiz butun isim listelerini elden gecirdim fakat "iste bu" dedigim olmadi sanki...

tekrar hep ayni isimlere geliyorum fakat kalbimi calan yok.

Karan isminin anlamını duyduğum ilk andan beri bayılıyorum eşinizde beğeniyorsa kesinlikle mükemmel durur oğlunuzda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…