- 11 Mart 2013
- 9.618
- 13.001
- 498
Arkadaslar bu tarif icin
size ellerimle tikurzena topladim 2000bin metre yukseklerde yaylalarda gurculer tikurzena der lazlar likapa sehirliler yaban mersini hepsi ayni familya ama lezzetleri farkli
Tarifi yuksek yerlerden sıkıntılı internetle yukluyorum hatam varsa affola
Herkese afiyet olsun
Malzemeler
200gr ezilmiş, tam tahıllı bisküviler
1 fincan yulaf ezmesi
6yemek kaşığı esmer şeker
bir çimdik tuz
1 vanilya cubugu
6 yaprak jelatin
1su bardağı su
400gr krem peynir kreması
500ml krema
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1su bardağı tikurzena
250ml krema
4 yemek kasigi pudra sekeri
2 paket vanilya şekeri
2 su bardağı tikurzena
Yapılışı:
Taban icin
Tam tahıllı bisküviyi, yulaf ezmesini esmer şekeri 1 su bardagi su ve vanilya özünü karıştırın.
24 cm’lik 9cm yüksekliğinde kek kalıbına koyup, Önceden ısıtılmış 160 ° C fırına yerleştirip, 10-15 dakika uzeri kizarana kadar pişirin.
Soğuması için bir kenare bırakın.
Kekin Ortasına:
1/4 su bardağı su içinde jelatini ıslatın, ardından, çözülene kadar ateşte benmali usulu eritin.
limon suyu, peynirliği krema, diğer kremayı, şekeri karıştırın.tikurzena ekleyin.blendirda ezin
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, ılık haldeki jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri tabanin uzerine dokun duzleyin.buzdolabına koyun.
Kekin uzeri icin
Pudra sekeri 250 krema karstirip uzerine duzleyin tikurzenayilari en uzerine yerlestirin artik dolaba gidebilir
size ellerimle tikurzena topladim 2000bin metre yukseklerde yaylalarda gurculer tikurzena der lazlar likapa sehirliler yaban mersini hepsi ayni familya ama lezzetleri farkli
Tarifi yuksek yerlerden sıkıntılı internetle yukluyorum hatam varsa affola
Herkese afiyet olsun
Malzemeler
200gr ezilmiş, tam tahıllı bisküviler
1 fincan yulaf ezmesi
6yemek kaşığı esmer şeker
bir çimdik tuz
1 vanilya cubugu
6 yaprak jelatin
1su bardağı su
400gr krem peynir kreması
500ml krema
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1su bardağı tikurzena
250ml krema
4 yemek kasigi pudra sekeri
2 paket vanilya şekeri
2 su bardağı tikurzena
Yapılışı:
Taban icin
Tam tahıllı bisküviyi, yulaf ezmesini esmer şekeri 1 su bardagi su ve vanilya özünü karıştırın.
24 cm’lik 9cm yüksekliğinde kek kalıbına koyup, Önceden ısıtılmış 160 ° C fırına yerleştirip, 10-15 dakika uzeri kizarana kadar pişirin.
Soğuması için bir kenare bırakın.
Kekin Ortasına:
1/4 su bardağı su içinde jelatini ıslatın, ardından, çözülene kadar ateşte benmali usulu eritin.
limon suyu, peynirliği krema, diğer kremayı, şekeri karıştırın.tikurzena ekleyin.blendirda ezin
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, ılık haldeki jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri tabanin uzerine dokun duzleyin.buzdolabına koyun.
Kekin uzeri icin
Pudra sekeri 250 krema karstirip uzerine duzleyin tikurzenayilari en uzerine yerlestirin artik dolaba gidebilir
Son düzenleme: