• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıkanmış gibiyim sütüm az geliyor

Çok sağ olun. Dikkate alacağım. Az önce sağdım 30 cc çıktı. Gün içinde emzirdim ama. Ben de görmek istiyorum artık şu 150- 200 cc leri inşallah 😍
İnşallah goreceksin. Ben günde 5 6 sağımda topladigim miktar bu yanlış anlama emzirdikden sonra 30 60 en fazla 1 saat sonra 70 -80cikti . Birde Mamayı biberonla verme meme reddi yapar ,üst üste verilen biberon. Kaşık biberonla vermeni öneririm. Ben öyle yaptım.

Son düzenleme:
Sütünüz miktar olarak da az mı hiç pompayla sağım yaparak test ettiniz mi?
Yoksa doğru emzirme tekniğini bilmediğiniz için mi az geliyor.
Yakın zamanda emzirme eğitimi aldım onun için soruyorum🙏🏼 yanlış teknikler sütün gelmesini engelleyebilirmiş
Çok güzel bir soru.sütümü bebeğimi emzirmeden hiç sağmadım. Bu doğru da değilmiş sanırım. Şöyle yapıyorum:

Sıcak uygulama yapıyorum sonra Emziriyorum yetmezse mama takviyesi ve üzerine 15 dk sağım. Sağım da 20 cc, 30 cc, 40 cc geliyor toplamda. Siz ne önerirsiniz?

Çok güzel bir soru.sütümü bebeğimi emzirmeden hiç sağmadım. Bu doğru da değilmiş sanırım. Şöyle yapıyorum:

Sıcak uygulama yapıyorum sonra Emziriyorum yetmezse mama takviyesi ve üzerine 15 dk sağım. Sağım da 20 cc, 30 cc, 40 cc geliyor toplamda. Siz ne önerirsiniz?
Valla benim emzirme tecrübem yok henüz doğum yapmadım. Sadece aldığım eğitimdeki bilgiler var aklımda. Uygulamada nasıl olur bilemiyorum ama sıcak uygulamayı eğitimde de tavsiye ettiler. Ve oksitosin masajı. Bol su. En az 2,5-3 litre içmek.

Valla benim emzirme tecrübem yok henüz doğum yapmadım. Sadece aldığım eğitimdeki bilgiler var aklımda. Uygulamada nasıl olur bilemiyorum ama sıcak uygulamayı eğitimde de tavsiye ettiler. Ve oksitosin masajı. Bol su. En az 2,5-3 litre içmek.
Oksitosin masajı nedir? Ben günde 5 litreye yakın içiyorum faydası var evet.

Bir de ilk haftalar emzirseniz de mutlaka düzenli sağım yapın. Bunun faydasını görenler varmış.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Her şeye rağmen çok güzel bir duygu.

Oksitosin masajı nedir? Ben günde 5 litreye yakın içiyorum faydası var evet.

Bir de ilk haftalar emzirseniz de mutlaka düzenli sağım yapın. Bunun faydasını görenler varmış.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Her şeye rağmen çok güzel bir duygu.
Oksitosin masajının tam karşılığını nasıl anlatsam bilemedim ama isterseniz youtube dan bakın. Vücudu rahatlatan bir masajmış.

Sağım olayını da evet söylediler. Sağlıkça gelir dediler

Zaten sütünüzü sağarak ne kadar süt var memede diye bir test yok. Çıkan miktar makinanın cekebildigi miktardır. Keşke memelere saydam olsada bebeğimiz ne kadxr süt içiyor görsek. Bebek en iyi makinadan bile kat ve kat daha fazla çeker. Emziren annelerin yani Sağıma alışkın olmayan memeden de makinayla fazla süt çıkmaz başlarda . Ayrıca sağım memede tayzike neden olur .Bol bol sağımda. Bahsettiğim 2 saatte bir bir süre sonra memeler sağıma alışır . Bebeğiniz emerken Üstelik memeye basınç yaparak beyni ve hormonlara sinyal gönderir emerken bebeğiniz göğsünüze süt iner. Cuk cuk hızlanır emerken . Boş boş emmesi bile faydalı yani bol bol emzirin bol su içip dinlenin sütünüzü en yararlisi bu.

Back