Çok güzel yorum yapmışsınız, çok teşekkür ediyorum. Söylediklerinize benzer şeyler yapıyorum. Stresim azalıyor sanki. Özellikle dışarı çıkınca. Sanırım ev de biraz bunalttı beni. Galactogo kullanıyorum faydasını gördüm bence. Yetersiz hissetme duygusuyla da olumlama yaparak baş etmeye çalışıyorum. Her akşam yatmadan bir tatlı kaşığı tahin yutup su içip yatıyorum. Etkisi oldu gibi. İnşallah sütlerimiz çoğalır. Kendime, sütüme daha çok inanmalıyım. Umarım başarırım.Sakin olmak en önemlisi. Aynı süreçten geçtim dünyam başıma yıkıldı. Hamileliğimde ya da öncesinde hep emzirmeyi hayal etmiştim. Kendimi çaresiz yetersiz hissettim. Etraftakilerin lafları , laf sokmaları bitmezdi. Sonunda kendime geldim oturup böyle yapmamın bir faydası yoktu. Önce ben inanmalıydım. Sürekli bebeğime sütüm yetiyor diye telkin verdim kendi kendime. Mamadan önce emzirdim sonra mama verdim sonra tekrar emzirdim. Düzenli uyumaya çalıştım, bebekle ilgilenmediğim anlarda beni mutlu eden şeyleri yaptım. Bebeğimle bol bol ten tene temas yaptım. Sadece beziyle bırakıp saatlerce emzirdim. Banyoda suyun altında da ten tene temas yaptım. Dut kurusu aldım aktardan onu kaynatıp içtim dutları yedim. Kendime inanıp stres i en aza indirmeye çalıştım. Galactaco adlı bir takviye var onu kullandım.(doktorunuza sorun) 1 ay sonra herşey yoluna girdi. Çok çaba sarf ettim ve başardım. Başaramayadabilirdim bu beni eksik anne mi yapardı elbette hayır . Şunu unutmayın onun için en güzel anne sizsiniz sizin içinde en güzel bebek o ve aranızdaki bağ harikaSütünüz bol olsun.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Emzirme danışmanını düşünüyorum iyi bir tanesiyle denk gelirsem başlayacağım. Gün geçtikçe sütlerm artıyor ama yine az geliyor. Günden güne dengelenecektir diye düşünüyorum.Emzirme danışmanıyla görüşün gerçekten halledielbilir bi konu. Bir annenin ekstra bir hastalığı yoksa sütü kesinlikle 2 bebeğe yetecek kadardır. Çünkü süt talep karşısında üretilir. Ve memelerimiz depo değil emdikçe anlık üretilir salgılanır bebeğimiz için.
Ben kötü besleniyordum yani karbodhidrat ağırlıklı et filan sevmiyorum diye bir tane takviye almıştım o da psikolojik olarak kafamı rahatlatmak için. Ilk 6 ay anne sütu verirken kullandım ama 4 defa kullanın deniyodu ben 2 kullandım. Adı galagtaco olması lazım. Bir bakabilirsiniz. Ama kesinlikle gerek yokmuş. Ek gıdaya geçince bıraktım. Sadece emzirmem yetti. Ve bebeğim bir kaşık bile yemiyodu 7 8 ay olana kadar.
Ben özgülkakir ve emzirenanneyi takip ediyorum online da yardımcı oluyorlar mı bilmiyorum.Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Emzirme danışmanını düşünüyorum iyi bir tanesiyle denk gelirsem başlayacağım. Gün geçtikçe sütlerm artıyor ama yine az geliyor. Günden güne dengelenecektir diye düşünüyorum.
Ankara’daysanız benim emzirme danışmanım harikaydı önerebilirimÇok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Emzirme danışmanını düşünüyorum iyi bir tanesiyle denk gelirsem başlayacağım. Gün geçtikçe sütlerm artıyor ama yine az geliyor. Günden güne dengelenecektir diye düşünüyorum.
Meme sünger gibiyken süt çıkıyor bilmem fark ettiniz mi? Yani emzirirken süt üretiliyor. Ve de arz talep gibi ne kadar emzirirseniz o kadar sütünüz de ona göre üretilir, artar. Hemen az deyip mama vermek çok kolay. Bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz. Bir tanıdığıma doktor daha yeni doğum yapmış iken pompa ile sağ, bakalım sütun ne kadar demiş. O da sağmış götürmüş, doktor da az bu mama başlatalım demiş. Saçmalığa bakar mısınız? Kolostrum kimden şarıl şarıl akıyor? Zaten bi gıdım midesi var ve de iki gıdım kolostrum ile karnı doyar. Daha bismillah hemen mama diyor bazı doktorlar. Üstelik pompanın çektiği ile bebeğin emdiği bir mi mesela? Sizin beslenmenize dikkat etmeniz lazım, süt kalitesini artıran şeyler yiyin ve bol bol su için. Ya bazen insan bebekle uğraşırken yemek yiyemiyor da gidip alelacele 2 yumurta kırıp yediğim oldu tee öğleden sonra, ancak çocuğu uyutup. Yine doyar çocuk yani. En önemlisi su içmek. Ve insanların emiyorr muu, doyuyorr muu sorularını ağızlarına tıkmak. Ve de doktorunuzun hiçbir tavsiye vermeden veya takviye denemeden, bir emzirme danışmanı önermeden direkt mama demesi de canımı sıktı. Hala geç kalınmış bir şey yok. Kendinizi de yetersiz hissedeceğiniz hiçbir şey yok. Elinizden geleni yapmaya çalışmışsınız. Biraz daha desteğe ihtiyacınız var sadece. Bir de ben ufak tefeğim diye sanki sütüm az olacakmış muamelesi yaptı çoğu kişi, hiiiç sallamadım. Istiyorlar ki yüzlerine 2 fıs fışkırtayım. Buna takılıp stres, üzüntü yapmamak lazım. Yoksa bu sefer stresten gerçekten azalabilir. Ben kafamda bu konuda hep olumlu düşünüyordum, yersiz yorumlara rağmen.kızlar 4 Eylül’de doğum yaptım. Sütüm geliyordu ama azmış. doktor bebeğin kilosu az mama başlatalım dediği an beynimden kaynar sular döküldü sanki. Mama karşıtı değilim. Kendimle ilgili problemim. Kendimi yetersiz hissettim o an. Benim hassas bir noktamdı bu. Günler geçti inat ettim her şeyi denedim. Sütüm biraz arttı. Ama çocuğum da büyüdüğü için yine az geliyor ona. Mamaya devam ediyoruz.
Sağlıklı besleniyorum, dua ediyorum, olumlama yapıyorum ALLAH AŞKINA BİR YOL GÖSTERİN.
O kadar üzüldüm ama artık mantıkla hareket edip bu süreci psikolojik olarak yeneceğim dedim. Paikoloğa da gideceğim. Umarım caymam.
Benimde sütüm azaldı bu dediğiniz süt mü arttırıyor acaba ?Azaldı dedikçe azalıyor yaşayarak gördüm bunu, asla negatif düşünmeyin. Alkolsüz bira var migroslarda satılıyor peja diye. Bir deneyin bana dua edin :)
Evet bir anne grubunda önerdiler cidden inanılmaz şişirmişti göğüslerimiBenimde sütüm azaldı bu dediğiniz süt mü arttırıyor acaba ?
Bunu da deneyeyim. Psikolojik biliyorum ve inşallah üstesinden geleceğim. Gürül gürül akacak sütlerimAzaldı dedikçe azalıyor yaşayarak gördüm bunu, asla negatif düşünmeyin. Alkolsüz bira var migroslarda satılıyor peja diye. Bir deneyin bana dua edin :)
Çok sağ olun. Dikkate alacağım. Az önce sağdım 30 cc çıktı. Gün içinde emzirdim ama. Ben de görmek istiyorum artık şu 150- 200 cc leri inşallahBol bol emzirin sonra mama verin sonra sağın sagdiginizi mama yerine verebilirsiniz ilklerde çıkmıyor emzirdikden sonra sağımda fakat sonraları birikiyor ben günde 150 200 CC biriktiyordum mama yerine veriyordum iki öğün .2. Ay kilosu *2kat artınca sütümün yettiğini anladım.yavas yavaş önce CC sonra öğün azaltarak bitirdim mamayi. Bol bol su için bol bol emzirin ve uyuduğu zaman uyuyun bunlar sütü arttiriyor. Malt içecekler de içtim ama dikkatli için kilo aldırır.
Cümleleriniz öz güven dolu. Harikasınız. 2.haftada doğum kilosunu yakalamayınca başlattı mama. Danışmandan yardım alacağım ama güvenemiyorum kim iyidir değildir. Şu an sağlıklı besleniyorum. Bazen 5-6 tre su içtiğim oluyor. 7.haftadayız. Göğüslerim ağrımaya başladı. Mamadan önce emzirmeye dikkat ediyorum. Uyuyup uyandıktan sonra göğüslerimde süt bol oluyor. İnşallah buzluğuma atacak kadar artar. Yakında işe başlayacağımMeme sünger gibiyken süt çıkıyor bilmem fark ettiniz mi? Yani emzirirken süt üretiliyor. Ve de arz talep gibi ne kadar emzirirseniz o kadar sütünüz de ona göre üretilir, artar. Hemen az deyip mama vermek çok kolay. Bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz. Bir tanıdığıma doktor daha yeni doğum yapmış iken pompa ile sağ, bakalım sütun ne kadar demiş. O da sağmış götürmüş, doktor da az bu mama başlatalım demiş. Saçmalığa bakar mısınız? Kolostrum kimden şarıl şarıl akıyor? Zaten bi gıdım midesi var ve de iki gıdım kolostrum ile karnı doyar. Daha bismillah hemen mama diyor bazı doktorlar. Üstelik pompanın çektiği ile bebeğin emdiği bir mi mesela? Sizin beslenmenize dikkat etmeniz lazım, süt kalitesini artıran şeyler yiyin ve bol bol su için. Ya bazen insan bebekle uğraşırken yemek yiyemiyor da gidip alelacele 2 yumurta kırıp yediğim oldu tee öğleden sonra, ancak çocuğu uyutup. Yine doyar çocuk yani. En önemlisi su içmek. Ve insanların emiyorr muu, doyuyorr muu sorularını ağızlarına tıkmak. Ve de doktorunuzun hiçbir tavsiye vermeden veya takviye denemeden, bir emzirme danışmanı önermeden direkt mama demesi de canımı sıktı. Hala geç kalınmış bir şey yok. Kendinizi de yetersiz hissedeceğiniz hiçbir şey yok. Elinizden geleni yapmaya çalışmışsınız. Biraz daha desteğe ihtiyacınız var sadece. Bir de ben ufak tefeğim diye sanki sütüm az olacakmış muamelesi yaptı çoğu kişi, hiiiç sallamadım. Istiyorlar ki yüzlerine 2 fıs fışkırtayım. Buna takılıp stres, üzüntü yapmamak lazım. Yoksa bu sefer stresten gerçekten azalabilir. Ben kafamda bu konuda hep olumlu düşünüyordum, yersiz yorumlara rağmen.
Sütünüz miktar olarak da az mı hiç pompayla sağım yaparak test ettiniz mi?kızlar 4 Eylül’de doğum yaptım. Sütüm geliyordu ama azmış. doktor bebeğin kilosu az mama başlatalım dediği an beynimden kaynar sular döküldü sanki. Mama karşıtı değilim. Kendimle ilgili problemim. Kendimi yetersiz hissettim o an. Benim hassas bir noktamdı bu. Günler geçti inat ettim her şeyi denedim. Sütüm biraz arttı. Ama çocuğum da büyüdüğü için yine az geliyor ona. Mamaya devam ediyoruz.
Sağlıklı besleniyorum, dua ediyorum, olumlama yapıyorum ALLAH AŞKINA BİR YOL GÖSTERİN.
O kadar üzüldüm ama artık mantıkla hareket edip bu süreci psikolojik olarak yeneceğim dedim. Paikoloğa da gideceğim. Umarım caymam.
Mastit olmamaya dikkat edin. İşte de olsanız ya elinizle ya da pompa ile sağmalısınız. Yoksa emilmeden uzun süreler geçince meme şişer ve mastit olabilirsiniz. Buna dikkat edin lütfen şişip kızarana kadar beklemeyin. Maşallah, Allah yardımcınız olsun.Cümleleriniz öz güven dolu. Harikasınız. 2.haftada doğum kilosunu yakalamayınca başlattı mama. Danışmandan yardım alacağım ama güvenemiyorum kim iyidir değildir. Şu an sağlıklı besleniyorum. Bazen 5-6 tre su içtiğim oluyor. 7.haftadayız. Göğüslerim ağrımaya başladı. Mamadan önce emzirmeye dikkat ediyorum. Uyuyup uyandıktan sonra göğüslerimde süt bol oluyor. İnşallah buzluğuma atacak kadar artar. Yakında işe başlayacağım
Valla peja psikolojik değil göreceksiniz karpuz gibi olacak memeler :))Bunu da deneyeyim. Psikolojik biliyorum ve inşallah üstesinden geleceğim. Gürül gürül akacak sütlerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?