- 19 Eylül 2020
- 30
- 19
- 27
Merhaba bundan sonra ki gebeliğin iz sağlıkla ilerler inşallah sorum olucak tı patoloji sonucunuzda trizomi çıkmış bu genetik kaynaklı olan bir problem ken kan sulandırıcının ne alakası varMerhabalar öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Ben de daha önce gebelik kayıpları yaşadım. Kimyasal ve boş gebelikten sonra bulunduğum şehrin eğitim araştırma hastanesinin tıbbi genetik bölümünden randevu aldım. Devlette yaptırdık yani, sağ olsun doktor o kadar iyi bir kadındı ki Allah razı olsun ondan. Yaklaşık bir buçuk iki ay sonra test sonucumuz çıktı (bazılarının daha uzun sürebiliyor nedenini bilmiyorum). Benim bir genim heterezigottu yani pıhtılaşma yatkınlığıymış özeldeki doktorum önemsemedi pek folik asit kullansan yeterli dedi Eşimde de talasemi çıktı zaten bunu biliyorduk.(sağlıklı çocuk sahibi olmaya engel değil) Neyse bizim bir şeyimiz yok diye sevindik. Bes altı ay bekledikten sonra tekrar çocuk planladık. Ben tekrar hamile kaldım. Sekizinci haftaya geldim bebek gelişimi olmayınca tekrardan kürtaj oldum. İlk kürtajımı devlette oldum patolojiye gönderdiler bir şey çıkmadı (genelde çıkmıyor),ikinciyi özelde olunca bu defa bebeği genetiğe gönderdiler. Bebekte trizomi varmış yani kromozom bozukluğu zaten ya düşecekti ya da doğsa ölecekti. Sonra testlerimle birlikte fakülte Hastanesi'nde bulunan prof bir hocaya gittim. Hamile kalmaya başlamadan coraspin ve folik asit kullanmaya başla. Hamile kalır kalmaz beni ara kan sulandırıcı iğneye başlayacağız dedi. Keza öyle oldu şu an hamileyim kan sulandırıcıya başladım daha çok yeni keseyi bile görmedim henüz. Yani kayıplarınız belki de tesadüfidir ki inşallah öyledir. Onun dışında belki de pıhtılaşma ile alakalıdır onun da çaresi var iğne kullanırsınız. Umarım gönlünüzce olsun