TIBBİ GENETİK TEST SONUCU

RabiaP

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2024
13
0
26
Kızlar 6'lı trombofili paneli test sonucum çıkmış ama anlamıyorum aranızda anlayan var mı acil bakar mısınız??

Eklentiler

• 1000157414.jpg
    1000157414.jpg
    168,7 KB · Görüntüleme: 331
Benim de aynı sonuç, sadece faktör 3 normal bende. 8. haftada kalbi durmuştu benim bebeğimin de. Ama doktorlar bu sonuçlar ilaç kullanımını gerektirmez diyip yolladı.
Bana da gerek görülmüyor normalde ama tedbir amaçlı başlayabiliriz riske atmayalım dedi. Çarşamba günü gidicem bakalım ne olacak. Bence sen doktor değiştir ya da ısrarcı ol belki yazar

Bana da gerek görülmüyor normalde ama tedbir amaçlı başlayabiliriz riske atmayalım dedi. Çarşamba günü gidicem bakalım ne olacak. Bence sen doktor değiştir ya da ısrarcı ol belki yazar
Doktora dedim ki bir zararı yoksa önlem olarak başlayalım. O da "hamilelikte içtiğin fazla suyun bile zararı var" dedi.

Benim de aynı sonuç, sadece faktör 3 normal bende. 8. haftada kalbi durmuştu benim bebeğimin de. Ama doktorlar bu sonuçlar ilaç kullanımını gerektirmez diyip yolladı.
Bende sadece biri heterozigot çıktı diğerleri normal genetik uzmanı, pıhtılaşma yatkınlığın var normal süreçte olmasa dahi gebelik sürecinde bu yatkınlığın çeşitli etkenlerle artabileceğini söyledi. Benimde düşüklerim var ( en son 12 haftalık kalbi durdu bebeğimin) pıhtılaşma sebep olmuş olabilirde olmayabilirde denildi. Hamile kalınca kadın doğuma gittim ilaç başlatmadı sonra tekrar genetik uzmanına gittim mutlaka başka bir doktora git dedi ve özele gitmeye başladım gider gitmez iğne başlattılar tedbir amaçlı doktor riske atamayız dedi, şuan kullanıyorum umarım bu defa olur

Doktora dedim ki bir zararı yoksa önlem olarak başlayalım. O da "hamilelikte içtiğin fazla suyun bile zararı var" dedi.
Başka bir doktora daha sorun isterseniz? Yakın arkadaşım ilk gebeliğinde 5. Ayda bebeğini kaybetti erken doğum gibi birşey yaşadı kanaması oldu vs, bebeğe yapılan testlerde sağlıklı olduğu görüldü yani herhangi bir anomali yoktu. İlk kayıp olduğu için devlet genetik test yapmadı özelde yaptırdı onunda iki değer heterozigot çıkmış. Şuna ikinci hamileliği ve başından beri kan sulandırıcı kullanıyor, geçtiğimiz haftalarda serklaj yapıldı hani rahim ağzıyla alakalı ise diye dikiş atıldı erken doğuma karşı tedbiren. Doktor muhtemelen pıhtılaşma ile alakalı değil ama yinede tedbirin kullanalım demiş

Bende sadece biri heterozigot çıktı diğerleri normal genetik uzmanı, pıhtılaşma yatkınlığın var normal süreçte olmasa dahi gebelik sürecinde bu yatkınlığın çeşitli etkenlerle artabileceğini söyledi. Benimde düşüklerim var ( en son 12 haftalık kalbi durdu bebeğimin) pıhtılaşma sebep olmuş olabilirde olmayabilirde denildi. Hamile kalınca kadın doğuma gittim ilaç başlatmadı sonra tekrar genetik uzmanına gittim mutlaka başka bir doktora git dedi ve özele gitmeye başladım gider gitmez iğne başlattılar tedbir amaçlı doktor riske atamayız dedi, şuan kullanıyorum umarım bu defa olur
Size de geçmiş olsun. 12 Haziran için farklı bir doktora randevum var. İnşaallah o zamana kadar bir şey olmaz.

Kızlar günaydın. Pıhtılaşma testi yaptırmıştım sonucumun bi tanesi çıkmış bi bakar mısınız fikri olan var mı daha rapor halinde almadım hepsi çıkmadı

Eklentiler

• IMG_4250.jpeg
    IMG_4250.jpeg
    79,9 KB · Görüntüleme: 188
Kızlar günaydın. Pıhtılaşma testi yaptırmıştım sonucumun bi tanesi çıkmış bi bakar mısınız fikri olan var mı daha rapor halinde almadım hepsi çıkmadı
Merhaba doktor sonuçlarınız hakkında birşey söyledimi bende bugün aldım sonuçlarımı tıbbı genetikten. Benimde bu şekilde çıktı

Eklentiler

• IMG_1760.jpeg
    IMG_1760.jpeg
    70,1 KB · Görüntüleme: 26
X