theuglygoddess'ın Parfüm Dünyası

theuglygoddess

You are mine ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
2.559
33
358
Zonguldak
Şu zamana kadar birçok koku denedim; orjinal olsun, doldurma olsun.. Ama öğrenci olduğum için çoğunlukla doldurma parfüm kullanıyorum. Ve doldurma parfüm piyasasında tavsiye ettiğim ve çoğunlukla aldığım yer de: D&P 'dir.
2 ablamında etkisi var tabi ki birçok kokuyla tanışır olmamın. Atıyorum piyasada ünlü 80 parfüm varsa 60'ının kokusunu bilirim. O kadar parfüm koklamama rağmen tam anlamıyla işte benim kokum bu! diyebileceğim kokuya daha rastlamadım. Çok beğendiğim, severek kullandığım kokular elbette oldu. Ama dediğim gibi kesinlikle bu benim kokum diyebileceğim bir parfüm bulamadım daha.
Burda sizinle kokladığım, kullandığım parfümleri kendi fikirlerimide katarak paylaşmak istiyorum. Ve kokusunu merak ettiğiniz parfümleri sorabilirsiniz, anlatmaya çalışırım.. Tavsiyelerde de bulunmak istiyorum..

Son düzenleme:
CHANEL CHANCE
Notalar: Ananas, iris, paçuli, pembe biber, sümbül, yasemin, limon, misk, vanilya, vetiver

Severek beğenerek kullandığım kokulardan biridir. En başta söliyeceğim hangi doldurma parfüm yeri olursa olsun kesinlikle bu kokuda orjinalin yerini tutmuyor. Daha çok ilkbahar&kış&sonbahar için ideal bi koku. Yazın da kullanılabilir ama biraz ağır gelebilir çok sıcaklarda. Chanel Chance çok hafif bi koku değil. Ama çokta ağır da değil. Fakat biraz keskin bi kokusu var. Hani bazı parfümlere ilaç gibi kokuyor deriz ya. Bunda o ilaç kokusu %30 şekilde var. İlk sıktığımızda özellikle o kokuyu direk alabilrsiniz. Ama 5 dakika sonra o keskin koku gidiyor ve yerini güzel, kadınsı, çekici bi koku alıyor. Kokunun içeriği çiçek ve tatlı karışımı. Ama tam anlamıyla ne çiçek kokusu baskın diyebilirim ne de tatlı koku.. Çiçekten kastım gül, menekşe falan değil. Daha ağır keskin kokular. Kısaca keskin çiçek kokusu diyebilirim. Ve bana göre:

Yaş aralığı: 25-40
Ten: Buğday Ten-Sarışın

olan kişiler için ideal.

Son düzenleme:
NAOMİ CAMPBELL

Çok beğenerek kullanıyorum. Ben buğday tenliyim ama daha çok hatta kesinlikle esmer parfümü. Ama buğday tenlilere ve kumrallarada uyabilir. Sıcak bi koku diyebilirim. Vanilya ağırlıkta. Tatlı, pudramsı hoş bi koku. İnsanın kokladıkça koklıyası geliyor. Ama kesinlikle yaz için ideal değil. Biraz ağır bi koku tatlılığından ve vanilyasndan dolayı. Yazın baş ağrıtabilir ve bayabilir. Baharat dolu bi koku değil kesinlikle. Kısaca Vanilya&Çikolata&Hindistan Cevizi karışımı. Bu bahsettiklerim ağır kokular gibi geliyor. Parfüm için hafif bi koku demiyorum zaten. Ama baharatlılığı yoğun olmadığı için insana çok ağır gelmiyor. Kış ve Sonbahar için ideal bi koku.

Yaş Aralığı: 18-30
Ten: Esmer-Kumral-Buğday Ten

ESCADA COLLECTİON

Hayatımda böyle ağır bi parfüm koklamadım. Şekerli (yanık şeker), ağır koku severler için tam sizlik diyebilirim. Ama beni gerçekten bu koku çok baydı. Hele yazın kesinlikle tavsiye etmem. Birçok insanın başını ağrıtan bi kokudur. Aman yazın dikkat diyorum! Elbette herkesin zevki farklıdır, illa kullanıyosanızda kışın tavsiye ederim. Koku kısaca çok ağır ve yanık şeker kokusu.

Yaş Aralığı: 15-25
Ten: Sarışın(Beyaz Ten)-Buğday Ten

Son düzenleme:
BRİTNEY SPEARS FANTASY PİNK
Üst notalarda bol kırmızı liçi, altın ayva ve egzotik kivi, orta notalarda cupcake akoru, yasemin taç yaprakları, seksi beyaz çikolata, orkide; alt notalarda ise kremsi misk, büyülü süsen kökü ve ağaçlar

Tatlı, şekerli, meyveli koku severler için bu tam sizlik! Bildiğiniz şeker ve meyve karışımı. Baş ağrıtıcı, ağır değil. Tofita kokusu gibi aynı.. Yanık şeker değil. Fakat yazın bi müddet sonra bayabilir diye düşünüyorum. Çok aşırı şekerli kokular sevmediğim içinde olabilir bu düşüncem. Bu kokuyu başka bi şekilde de tarif edemem sanırım. Sırf şekerli kokuların esmerlere gitmediğini düşünüyorum. Hem esmerler hemde fazla şekerli bi koku onları koku yüzünden görüntü acısından da bayabiliyor. Bu koku tam anlamıyla sonbahar ve ilkbaharlık diyebilirim.

Yaş Aralığı: 13-25

Son düzenleme:
CAROLİNA HERRERA 212 VIP
Üst notalarda portakal çiçeği, mandalina, bergamot; orta notalarda beyaz çiçekler, kamelya, gardenya ve zambak. Alt notalarda ise sandal ağacı ve misk kullanılmıştır.

En nefret ettiğim kokulardan biri. Tabiki de seveni var. Fakat ne bileyim bu kokunun bana göre hiçbir çekiciliği yok. Ama şunu diyebilirim ki çok kalıcı. Çiçek kokusu fakat tam anlamıyla çiçek gibi kokuyor diyemem. Daha çok temizlik kokusu gibi geliyor. Temizlikten kastım öyle güzel kokular değil. Çok acayip bi koku. Ve hafif bi koku. Kesinlikle de sarışın kokusu. Her mevsim için ideal en çokta yaz için ideal hafif bi koku çünkü. Kalıcı olduğundan her mevsim için ideal dedim. Kalıcı olmasa kış için tavsiye etmezdim çünkü hafif olduğu için hemen uçar giderdi.

Yaş Aralığı: 17-35

ilk yorum benden olsun o zaman
bence çok güzel bir fikir ,severek okuyacağım paylaştıklarını,hatta şu ana kadar paylaştıklarını okudum bile :)
rica etsem,yaz ve bahara uygun denediğin parfümlerde paylaşır mısın?

Saol canım. Tamam canım şimdi birkaç paylaşımda bulunurum :)

VERSACE BRİGHT CRYSTAL
Üst notalarda nar, yuzu ve çiçek akorları; orta notalarda şakayık, lotus ve manolya; alt notalarda amber ve misk.

Çekici ve kadınsı bi koku. Esmer sarışın fark etmez. Ama illa hangi tene daha iyi gider derseniz sarışın-beyaz ten bence. Ve kesinlikle ilkbahar kokusu. Her mevsime gidebilecek bi koku ama ilkbahara daha çok yakışıyor. Çiçek kokusu diyebilirim ama tam anlamıyla öyle misler gibi çiçekler tabiri denilemez. Biraz daha keskin ve çekici bi koku. Çiçek hafif ve basit kalıyor bence. Ben çiçek kokusu sevmeyen bi insanım çünkü. Bundan çiçekten ziyade daha farklı notalar var o yüzden sevdim. Biraz tatlı bi koku da diyebilirim. Şeker ya da meyve değil tatlı.. Sanırım o tatlılık içinde portakal çiçeğinin bulunmasndan kaynaklanıyor.

Yaş Aralığı: 18-45
Ten: Farketmez

Son düzenleme:
resimli olarak paylaşman güzel olmuş.
devamı da gelir umarım hatta sabit bi konu olur da herkes kullandığı kokuları senin paylaştığın şekilde paylaşırsa güzel bir parfüm ansiklopedisi olur.

resimli olarak paylaşman güzel olmuş.
devamı da gelir umarım hatta sabit bi konu olur da herkes kullandığı kokuları senin paylaştığın şekilde paylaşırsa güzel bir parfüm ansiklopedisi olur.

Herkes paylaşımda bulunmaz diye ben kendime ait açmak istedim. Saolasın

LITTLE BLACK DRESS
Üst notalarında; kayısı çiçeği ve hanımeli, alt notalarında; ayçiçeği, gardenya ve ylang ylang bulunan parfüm misk ve sandal ağacı ile son bulur.

Avon parfümü pek kullanan biri değilim. Kalıcı değiller çünkü. Bide artık klasikleşti kokuları. Fakat bu koku benim için çok başkadır. Avon'da en beğendiğim bayan parfümüdür. Çok çekici buluyorum bu parfümü. Kadınsı, iddaalı bi kokusu var. Oryantal kokular hakim. Hafif vanilya kokusunuda alabiliyorsun. Çiçeksi de değil, meyveli de. Biraz tatlı, oryantal ve odunsu bi koku. Ne çok hafif ne çok ağır bi koku. Tam kararında. Kalıcılığı ise orta. Her mevsim için ideal.

Yaş Aralığı: 20-45
Ten: Farketmez

RALPH LAUREN RALPH
Üst notalarda osmantus, elma, İtalyan mandalinası; orta notalarda manolya, sarı frezya; alt notalarda misk ve beyaz zambak.

Çok fazla insanın övdüğünü gördüm bu parfümü. Merak ettim d&p'de denedim geçenlerde. Ve hüsran.. Çiçeksi ve tatlı bi koku. Fakat içindeki bir şey kokuyu fazlaca itici yapıyor. Ekşi meyvelerin kokusu olur ya o tarz da bir şey geliyor burna. Ve bu yüzden parfüm ağırlaşıyor. Yaklaşık yarım saat 1 saat sonra kaldıkça o iticilik biraz daha gidiyor ve biraz hoş bi koku oluyor. Ama ilk 1 saat onu kim çekebilir ki. Bilmiyorum ama ben gerçekten beğenmedim.

Yaş Aralığı: 20-30
Ten: Sarışın-Kumral-Buğday Ten

CHRİSTİAN DİOR ADDİCT
Üst nota: portakal çiçeği ve zambak. Orta nota: burbon vanilya. Alt nota: sandal ağacı, küçük hindistan cevizi ve kehribar.

Tek kelimeyle berbat bi parfüm. Baharat dolu. Çok ağır. Çiçek falan demişler ama baharat kokusu çiçeği çok bastırıyor. Gerçekten ağır ve itici bi koku. İlk kokladığımda burnumda bi yanma olmuştu. Beğenenleri elbette var. Kullanıcak olanlarda; bu parfüm sarışınlara ve buğday tenlilere gider kesinlikle. Ve kış&sonabahar kokusu. Yazın asla tavsiye etmem. Ağır çünkü. Bayar ve baş ağrıtır. İlkbahar bile olmaz.

Yaş Aralığı: 20-30
Ten: Sarışın-Buğday Ten

addict benim içinde gerçekten koca bir hayal kırıklığı oldu,denettiğim gün giydiğim mont bile hala kokuyor,yani çok kalıcı ama inanılmaz ağır... başkaları gerçekten hangi notaların kokusunu alabiliyor bilmiyorum,çok ağır bu yüzden içindeki hiçbir notayı yakalayamıyorum ben

212 man...off eşimin kullandığı,kutusuna bayıldığım kokusunu duyunca kucaklayıp sürekli öpme hissi veren parfümünü kokladıktan sonra açık parfümlerden bunun bayanını araştırmıştım.temizlik hissi veren,ferahlık veren kokuları çok seviyorum,armoni aqua,lancome miracle,noa...ve bu kokuyu açık parfüm olarak kullandım beğendiğim ve adının kullandığım zamanlarda sorulduğu parfümdü.tercih meselesi.ama açık parfüm olmasına rağmen asil bir kokuydu benim için :)

merak ettiğim bir koku var açık parfümlerde bulamadım Guerlain Samsara.bunu kullandın mı acaba? yay burcuyum ve yay burcu kokuları arasında geçiyor.ayrıca yabancı bir sitede afrodizyak olduğu söylenmiş,tabi 212 Herrera için de afrodizyak olduğu yazıyor :))

konu güzel olmuş.devamını bekliyorum.

Son düzenleme:

Farkındaysan açıklamamı ben bile kısa yaptım cünkü aynı sen gibi o ağırlıktan içindeki notaları ben de tam alamadım.

212'nin erkek parfümlerine bende bayılıyorum çok güzeller. Tabiki de herkesin zevki farklıdır. Sen beğenmiş olabilirsn 212 Vıp'yi. Samsara'ya gelince doldurma parfüm yerinde denerken öylesine denediğim kokulardan biri. Hatta deneyeli daha 3 gün oldu. Kullandığın kokuları yazmışsın. Hafif kokular. Bu parfüm ise biraz ağır. Hoşuna gitmeyebilir. Bu koku biraz ekşi. Hatta biraz da değil koku sırf ekşi. İçinde ekşi meyveler bulunuyo ondan kaynaklanıyo. Keskin bi kokusu var yani. Birkaç saat geçtikten sonra hoş bi koku kalıyo ama ilk birkaç saatte gerçekten baş ağrıtıyo çünkü keskin ağır bi koku. Yazın, ilkbaharda falan asla kullanılmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…