• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

the balm aydinlatici aldim ama...

hamra86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
238
8
318
Kizlar yeni makyaj yapan biriyim ilk olarak pudra allik bide the balm many aydinlaticiyi aldim ama yapamadim istediğim gibi olmadi yüzüm. Nasil yapıyorsunuz siz??

Cilt tipiniz ve yüz şeklinizi öğrenebilirmiyim ? yağlı vs\ oval vs

Kizlar yeni makyaj yapan biriyim ilk olarak pudra allik bide the balm many aydinlaticiyi aldim ama yapamadim istediğim gibi olmadi yüzüm. Nasil yapıyorsunuz siz??

merhaba,

aydınlatıcı, makyaj yapmaya yeni başlayan biri olarak kullanman gereken ilk ürün değil bence. aydınlatıcıyı, tüm makyajın bittiğinde, yüzündeki yüksek noktalara (tabi bu yüksek noktalarda sana göre bir sorun yoksa) daha belirgin, daha dikkat çekici olması için hafifçe sürebilirsin :)

ama aldığın aydınlatıcı oldukça kullanışlı.

Cilt tipiniz ve yüz şeklinizi öğrenebilirmiyim ? yağlı vs\ oval vs

merhaba,

aydınlatıcı, makyaj yapmaya yeni başlayan biri olarak kullanman gereken ilk ürün değil bence. aydınlatıcıyı, tüm makyajın bittiğinde, yüzündeki yüksek noktalara (tabi bu yüksek noktalarda sana göre bir sorun yoksa) daha belirgin, daha dikkat çekici olması için hafifçe sürebilirsin :)

ama aldığın aydınlatıcı oldukça kullanışlı.
Bende en son yapiyorum fakat az duruyorum hic belli olmuyor çok duruyorum abarti oluyor tutturamadim bi turlu acaba kreme falan karistirip oylemi sursem??

Bende en son yapiyorum fakat az duruyorum hic belli olmuyor çok duruyorum abarti oluyor tutturamadim bi turlu acaba kreme falan karistirip oylemi sursem??

belki de doğru fırça ile uygulamıyorsundur. aydınlatıcılar için allık fırçası gibi ufakça fırçalar oluyor. onlarla uygularsan daha iyi olur. bir süre sonra kıvamı tutturursun :34:

Firca bi tane aldim ama dogru mu bilmiyorum... Ya bu disardaki kizlarin yüzü nasil bu kadar aydinlik güzel duruyor ya:(((

İlk olarak cildinizi temizleyin,temiz bir cilt makyaja hazır demektir.Önce bir NEMLENDİRİCİ edinin önerim dermokil ürünleridir. Peeling yapmayı unutmayın..
Yeni başladığınız için detaylı anlatmaya çalışacağım..
Bunlardan sonra Gece için Yüz konturu uygulamasını detaylı olarak anlatacağım
Sevgiyle kalın..

makyajın doğru bir şekilde kusursuz yapılabilmesi için işlem sırası;

Kapatıcı
Fondöten
Pudra
Allık
Eyeliner
Gözfarı
Rimel
Kaş Kalemi
Parlatıcı

KAPATICI
Bourjoıs öneriyorum..makyajdan sonra parmak uclarınızla hafif uygulama yapın cilt tonunuzdan 1 ton açığı secmeye dikkat edin çünkü göz çevremiz yüz rengimize göre 1-2 ton daha koyudur...
FONDOTEN
Bourjoıs markasını siddetle oneririm yanlız fondoten fırcası ile uygulamanı tavsiye ediyorum.yine 1 ton açığını oneriyorum..çünkü bu ürün kendi ten rengini alıyor fakat pürüzsüz gösteriyor.
TRANSPARAN PUDRA:
Mac Prep + Prime serisinden Transparent Finishing Powder öneriyorum fondoton sürdükten 5 dk sonra gölgeleme fırçası ile sürebilirsiniz.(kirpiklerinize sürmeyi unutmayın.)
ALLIK:
Allık olarak yine MAC serisini önereceğim.. Balık dudak yapın :) çıkan hatlara çizgi şeklinde sür sonra aşağıya doğru hafif hafif dağıtın.fırcada kalan ile alnınıza burun ucunuza sürebilirsiniz.
EYELINER
Yeni olduğun için kalem olanları var maybelıne onerebilirim.Lütfen tam göz pınarından baslamayın biraz daha gerisinden başlayın çok kalın olmamasına dikkat edin hafif kuyrukta yapabilirsiniz.
FAR
Şimdi bazlı farlar satılıyor önce bazınızı sürün sonra farı hafıf sekilde..koyu renkleri gece için tercih ediniz..günlük kullanıma hafif simli olanlar var onlar uygun olacaktır.
RİMEL:
Rimel seceneği çok maybeline markasının serilerinden öneririm.. fakat kirpiğine sürmeden önce transparan pudradan biraz sürelim çunku dolgulaştırıcı ve akmamasını sağlayan bir özelliği olacak dilersen kirpik kıvırma makınesı ile kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz.
KAŞ KALEMİ
Saç renginize uygun kaş kalemi alın boslukları hafif bir şekilde dordurunuz ve arkasında olan kaş fırcası ile tarayınız.
DUDAK PARLATICISI
Sade veya simli seffaf parlatıcılar uygun olacaktır..

İlk olarak cildinizi temizleyin,temiz bir cilt makyaja hazır demektir.Önce bir NEMLENDİRİCİ edinin önerim dermokil ürünleridir. Peeling yapmayı unutmayın..
Yeni başladığınız için detaylı anlatmaya çalışacağım..
Bunlardan sonra Gece için Yüz konturu uygulamasını detaylı olarak anlatacağım
Sevgiyle kalın..

makyajın doğru bir şekilde kusursuz yapılabilmesi için işlem sırası;

Kapatıcı
Fondöten
Pudra
Allık
Eyeliner
Gözfarı
Rimel
Kaş Kalemi
Parlatıcı

KAPATICI
Bourjoıs öneriyorum..makyajdan sonra parmak uclarınızla hafif uygulama yapın cilt tonunuzdan 1 ton açığı secmeye dikkat edin çünkü göz çevremiz yüz rengimize göre 1-2 ton daha koyudur...
FONDOTEN
Bourjoıs markasını siddetle oneririm yanlız fondoten fırcası ile uygulamanı tavsiye ediyorum.yine 1 ton açığını oneriyorum..çünkü bu ürün kendi ten rengini alıyor fakat pürüzsüz gösteriyor.
TRANSPARAN PUDRA:
Mac Prep + Prime serisinden Transparent Finishing Powder öneriyorum fondoton sürdükten 5 dk sonra gölgeleme fırçası ile sürebilirsiniz.(kirpiklerinize sürmeyi unutmayın.)
ALLIK:
Allık olarak yine MAC serisini önereceğim.. Balık dudak yapın :) çıkan hatlara çizgi şeklinde sür sonra aşağıya doğru hafif hafif dağıtın.fırcada kalan ile alnınıza burun ucunuza sürebilirsiniz.
EYELINER
Yeni olduğun için kalem olanları var maybelıne onerebilirim.Lütfen tam göz pınarından baslamayın biraz daha gerisinden başlayın çok kalın olmamasına dikkat edin hafif kuyrukta yapabilirsiniz.
FAR
Şimdi bazlı farlar satılıyor önce bazınızı sürün sonra farı hafıf sekilde..koyu renkleri gece için tercih ediniz..günlük kullanıma hafif simli olanlar var onlar uygun olacaktır.
RİMEL:
Rimel seceneği çok maybeline markasının serilerinden öneririm.. fakat kirpiğine sürmeden önce transparan pudradan biraz sürelim çunku dolgulaştırıcı ve akmamasını sağlayan bir özelliği olacak dilersen kirpik kıvırma makınesı ile kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz.
KAŞ KALEMİ
Saç renginize uygun kaş kalemi alın boslukları hafif bir şekilde dordurunuz ve arkasında olan kaş fırcası ile tarayınız.
DUDAK PARLATICISI
Sade veya simli seffaf parlatıcılar uygun olacaktır..
Zaman ayirip bu kadar detayli anlattiginiz için çok tesekkur ederim çok faydali bi yazi olmus

İlk olarak kesinlikle eyeliner uygulama işlemini fardan önce yapmamalısın farlar toz yapıda oldukları için dökülme tozutma sorunları başına gelir ve o kadar uğraşıp sürdüğün o eyeliner üzerinde far tozları bulaşmış ve siyah olmayan bi görüntüye bürünür. Önce bu yanlışı düzeltmek istedim. The balm ın sanırım Mary Lou aydınlatıcısini aldın fiyatı uygun olan en en en güzel aydınlatıcıyi almışsın tebrikler :) küçük boy açılı allık fırçası herhangi sık kıllı bir far fırçasıyla uygulayabilirsin. Ama yok ben onun için fırça istiyorum dersen en uygun fiyatlı ve başarılı highlighter fırçası eklipsin gratislerde var. Özellikle kaş altı elmacık kemiklerinde allığın hemen üzeri burnunun ve üst dudak üzerine hafifçe uygulamalisin. The balm oldukça yoğun pigmentli ürünler üretiyor o nedenle sakın fırçani çok fazla batırma içine disko topu olma beyaz tenliysen 3 defa üzerinden geçebilirsin bronz yada bugdaysan daha az 1 yada 2 defa geçmen yeterli olur. Marry lou açık renk bi highlighter ve açık tenliysen daha az göründüğünden eminim. Ben bronzum en fazla 2 geçiş yeterli oluyo bana güven dostum ayrıca far olarakta kullanmayı dene müthiş doğal ışıltılı makyaj elde edebilirsin faydan sonra eyeliner uygulamayı unutma

Nude tude far paleti de çok kullanışlı hem günlük kullanım için uygun renkler var hemde gece makyajı hatta düğün için uygun renkler var. Ayrıca tabiki balm jovi paleti harika içinde 12 far (metalik, mat ve sedefli) 1 aydınlatıcı (marry lou) 1 allık (fratboy) 2 de ruj var biri kırmızı biri pembe bunu çantaya at ayrıca bi tane rimel at tatile çık yani ayrıca meet matte rujlar çok iyi gloss ama matlasiyo inanılmaz kalıcı ve kurutmuyo dokulmuyo eğer sormak istediğin bi ürün varsa ben biraz fazla meraklıyım anlatırım hiç sorun değil S Sssssssss

Yaaaa keşke bu ürünü daha önce duysaydım çok pratik ve kullanışlıymış:( S sedavci
Ben genelde makyaj malzemelerimi maslakta orjin plaza içinde outlet tarzı bir dükkandan alıyorum. Mac clinique e.l gibi bir çok marka indirimli. Şuan ihtiyacım olan cilt temizliği için ürünler. İyi bir gözenek sıkılaştırıcı arıyorum eğer bu konuda da bilgin varsa çok mutllu olurum

Benimde gözenek sorunum var bi gün avon katalogunda bi yüz pedine rastladım silikon bişey yüzünü neyle yikarsan yıka ellerinle değil bununla ovuyosun. Daha derin temizler diye 3-4 tl bişeye aldım onu derin temizliyorum diye mi nedir onunla yüzümü yıkamaya başladığımdan beri gözenek falan kalmadı hem kan dolaşımını hızlandırıyo hemde derin temizliyo watsonslarda da varmış mor bişey watsonsinki yuvarlak silikon üzerinde silikon çıkıntılı bişey gozenegin sebebi zaten tam temizlenmemis olması gözenek için bi ürüne bi ton para da vermemiş olursun hem :) @Sseeoo1
Yaaaa keşke bu ürünü daha önce duysaydım çok pratik ve kullanışlıymış:KK43: S sedavci
Ben genelde makyaj malzemelerimi maslakta orjin plaza içinde outlet tarzı bir dükkandan alıyorum. Mac clinique e.l gibi bir çok marka indirimli. Şuan ihtiyacım olan cilt temizliği için ürünler. İyi bir gözenek sıkılaştırıcı arıyorum eğer bu konuda da bilgin varsa çok mutllu olurum

Ve eğer yağlı bi cildin varsa kesinlikle kivili sabun denemelisin fiyatı çok uygun ve artık parlamiyorum disco topu gibi :) :) S Sssssssss

Back
X