Tezimi yazamıyorum

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.037
19.303
Burslu olarak özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. 2014 te derslerim bitti ve bursumu kaybetmeden tezimi tamamlayabilmek için sadece 5 ayım var. Bu 5 ay içinde tezimi tamamlayıp jüri tarihi alamazsam bursumu kaybediyorum ve ne yazık ki burssuz ücret benim karşılayabileceğimden çok çok pahalı.

Aslında çok severek ve hevesle başladım programa. Fakat inanılmaz yoğun bir programdı, 2 senede toplam 64 kredilik ders aldım, artı yurt içi ve yurt dışında çok yoğun bir staj programımız vardı. Zaten 2012 girişliler olarak toplam 23 kişiydik ve sadece 4 kişi normal eğitim süresinin sonunda tezini verebildi. Bir bu kadar kişi de daha sonrasında verdi. Benim gibi uğraşan bir sürü kişi var önümde. Ben normal ders süresi bittikten sonra o yoğunluktan kurtulunca kendimi önce dinlenmeye verdim, daha sonra ise çalışma hayatına atıldım hemen. Önce başka bir şehirde çalışmaya başladım, sonra kendi memleketime atandım. Bu arada nişan ve düğün oldu. 4 aylık evliyim. Artık hiç zamanım kalmadı, daha 3 gün önce tez danışmanımın yanından döndüm, önüme ciddi bir çalışma planı ve son teslim tarihi koydu. Ama pc başına çalışmak üzere oturunca kendimi kk da veya face de buluyorum. Veya açıp Sims oynuyorum İradeli olabilmem için neler yapmalıyım? Mesela literature review oluşturmakta çok zorlanıyorum. O şunu demiş bu bunu demiş... Nasıl ıolması gerektiğini biliyorum ama çok sıkılıyorum araştırırken. Özellikle tezli master veya doktora yapanların tavsiyelerini bekliyorum.

Senden önce benzer tezlerde atıflara bakmalisin. Mutlaka 5-10 bilimsel makalenin abstract kısmını ve result kısmını Türkçeye çevir.

Senden önce benzer tezlerde atıflara bakmalisin. Mutlaka 5-10 bilimsel makalenin abstract kısmını ve result kısmını Türkçeye çevir.

çok şahane bir doktora tezi buldum, kaynakçasından bir sürü işe yarar makaleyi de online olarak bulup indirdim. bir folder açıp kaydettim ama öylece duruyorlar. üstüme ölü toprağı atılmış gibiyim.

data analizinden başladım aslında. o kısımda biraz ilerledim ama bazı terimleri tutarlı kullanabilmem için literature review ı sağlamlaştırmam lazım. terminolojiye hakim olmam lazım. taslak olarak notlar al şablon vs çiz sonra yazıya dökersin dedi danışmanım. adamın elinden gelse oturup tezimi de kendi yazacak artık o kadar şanslıyım aslında bu konuda ama bende iş yok ya :=)

Kesinlikle sosyal medyadan uzak dur ve erken uyanmaya çalış her gün. Sabah en verimli zaman. Literatür taramak zor çok iyi bilirim ancak erteledikçe tez yazman daha da zorlaşacak. Kolaylıklar diliyorum.

çalışıyorum ama eve geç gelmiyorum neyse ki. h.sonumu ve iş sonrasını yoğun bir biçimde teze ayırmazsam bitiremeyeceğim aşikar zaten sosyal medya konusunu dikkate alacağım.

Çok yanlış birşey ama benim arkadaşlarım parayla tez yazan şirketlere yazdırıyor hep emek veripte yazanlara üzülüyorum ama millet kolayını biliyo .

Çok yanlış birşey ama benim arkadaşlarım parayla tez yazan şirketlere yazdırıyor hep emek veripte yazanlara üzülüyorum ama millet kolayını biliyo .

bölümüm ve konum buna müsait değil. kaldı ki asla böyle bir şey yapmam, yüksek lisansın mantığına aykırı zaten. danışmanım anlarsa-ki anlamaması imkansız-tefe koyar beni =)

Ben de master yapıyorum ve seninle aynı durumdayim. Ben şöyle yaptim. Once taslak hazirladim o taslaklarla ilgili makaleleri taradim. Gerekli olan kisimlarini yazip kendi fikirlerimle destekledim. Ama benim de çok hızlı gitmiyor maalesef:-( ben devlet üniversitesindeyim ama öyle bir avantajim var. 2. Uni falan derken cok savsakladim ancak toparliyorum.

Bazen öyle oluyor, yapman gereken her şeyi erteliyorsun. Bir kere erken yatın, tez zamanında eminim çok zordur ama mümkün olduğunca uykunuzu almaya çalışın, hangi aşamadasınız bilemiyorum ama bir plan yapın tez teslim tarihine kadar. Kesinlikle günlük programınızı atlamayın, hatta daha çabuk bitsin diye 2 günlük programı 1 günde bile bitirebilirsiniz azminizle... Faydalı olacağını düşünüyorum, yine de siz kendinizi daha iyi değerlendirirsiniz...

Yüksek lisans tezimde bekardım. Her akşam oturup çalışırdım. O Zaman'lar internet yoktu. Üniversitelerin kütüphanelerini gezerdim. Kitap bulunca Mutlu olurdum. Tezim çok beğenildi. Konunu seversen Zaten o alıntı yapacağın yerler hemen gözüne çarpıyor. Tezini destekliyor. Doktora yeterlilikten sonra ise evliydim. Tezim çok sürüncemede kaldı ve bitiremedim. Ama biraz da danışman hocam dan kaynaklandı. İs,etmediğim bir konu çalışmamı istedi. Beni heyecanlandırmadı. Ama bitiremediğim için pişmanın. Ne de olsa emek harcadım. Sen sen ol çalış. Tez yazmak bence çocuk bakmak veya çalışmak veya ev hanımı olmaktan çok çok çok daha kolay.

Oncelikle butun sosyal medya hesaplarini kapat/dondur/sil.

Ikincisi ; sadece bir hafta literature review a odaklan. Baskalari ne yapmis , ona yap, aciklamayi sonraya birak.

Zaten aciklayacaksin.

Ucuncusu; concept bolumunde koyacagin chapter lari tek tek yaz. Mukemmel olmasina gerek yok. Taslak olsun yeter.

Sonra introduction a basla. Gerisini sonra dusunursun.

Haftada bir gun hic calisma.

Hangi saatlerde daha fazla odaklaniyorsun onu sen bilirsin. Ya gece calis ya da gunduz.

Onun disinda cikolata tatli tarzi seyleri fazla tuketme. Ek vitamin al.

Kolay gelsin.

Haftalık ve hatta günlük planlar yap ve yazdığın bölümü sonunda mutlaka danışmanına gönder okusun düzeltmeleri sana hızlı dönsün. Karşılıklı olarak ne kadar çok paslaşırsanız sen daha hızlı ilerlersin. Çalışma ortamını iyi kur aç müziğini yap kahveni geç tezinin başına fb ig kk yı yasakla demiyorum ben hiç kısıtlamadım ama günlük çalışmamı yaptıktan sonra şimdi gezinmeyi hakettin dedim ve öyle baktım. Bir de tez bu ne kadar çok şefkat gösterirsen o kadar çabuk biter öyle düşün. Şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar.

Literatur taramasini coktan yapmis olmaliydin. Simdi taramaya baslamissan biraz gec kalmissin. Bence once, eger fen bilimlerinde isen deneysel kisimlarini ve sonuc kisimlarini yaz. Diger bolumlerin tez bicmini bilmiyorum ama giris kismini en sona birak. Cunku en cok zamani orasi aliyor ve en cok fikir degisikligi orda yapiliyor. Bu arada tez birkac kez kontrolden gececek once hocan sonra da tez inceleyenler tarafindan. Herseyi kapatip konsantre olman gerekir. Kendini eve kapat ve pc basindan kalma. Tez harici baska birseyle de ilgilenme.
Doktora tezimi yazmam benim bir aydan fazla surmustu literatur taramam, herseyim hazir oldugu halde. Cunku giris kisminda surekli birseyleri degistirmisti hocam. Benim deneysel kismim da hazir sayilirdi cunku TIK ler deki raporumdan copy-paste yaparim diye dusunuyordum. Buna ragmen 1 aydan fazla surdu. Hatta doktora yapmakta birsey yok, en kotusu tez yazim kismi dedigimi hala hatirliyorum.

Benzer durumdan bende muzdaribim benim uzman Dr olup atamanın olması için tez bitmeli ama konu desen çok güzel türkiyede çok el atılan bir konu değil yayın olunca işe yarayacak ama hoca uyuz ne yapacağımı şaşırdım.hetkes o adamla tezi yapamazsın tek yapacan diyor ama nasıl yazacam ne yapacam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…