Gecenin yarısı çıktım diye birşey yazmadım. Akşam onlarda yiyip teyzeme geçiyordum dedim.Yemek pişirip onları rahatsız etmemek için.Sabah da kayınvalidemlerde kahvaltı yapıyordum demedim. Kendisi hazırlayıp nişanlımla bana yolluyordu işte yiyordum. Çünkü sabah erken gidiyorm işe uyuyolardı mutfağı kurcalamak istemiyordum. Teyzem haksız demedim olanları tüm çıplaklığıyla size anlatıp barışmak istediğimi söyledim.
İyi de öyle rahatsızlık veririm,böyle rahatsızlik veririm. Zaten insanların evinde senelerce kira vermeden yaşayarak rahatsızlik vermişsin. Bu kadar dusunceliysen elin ekmek tutuyormuş, ölüm döşeğinde insanlara rahatsızlık vermek yerine keşke apart tutsaydin.
Belki içinden kendince incelik yaptığına inaniyorsun ama kabalık yaptığın. Tek teyzen değil, çok anlayışlı kaynananın da boyle misafiri olsa o da bikardi. Sana hak veren kimse böyle evi otel gibi kullanan birine iki aydan fazla katlanamazdi. Buna emin olabilirsin.
Barışma konusuna gelince doğumgünü yakın zamanda mi?
Çiçek sepetinden onun sevdiği bir saksı cicegini yollayıp doğum gününü kutlayın.
Ya da önümüz ramazan. Kaynananız bir gün onu iftara cagirsin, sofrada siz de olun öyle belki normalleşirsiniz.
Ya da ramazan için arayıp evine davet et. 'ne yasandiysa yaşandı, sen bana yillarca evini actin, gel ben sana evimde bir iftar daveti vereyim. Ramazanda küslük olmaz' de. Gelince de normal ağırla.
Aslında kadın evet dedikodu yapmış ama 'evi otel gibi kullaniyor' demiş, doğru.
'nisanlisiyla evde başbaşa kaliyor' demiş. Hangimiz sevgilimizle başbaşa kalıp koklaşmadik yani, belki de kapıyı gözlüyordur kaynananın çıkıp senin girdiğin birkac ana denk gelmiştir. Eski insanlar pastane buluşmasina üçüncü kisiyle giden insanlar, sana normal gelen ona anormal gelmiştir. Emanet kız çocuğusun yani, ona emanet sayılırsın..böyle şeyler insanları gerer. O yüzden kizamadim kadına.
'acik saçık giyiniyor' demiş. Benim annem de bana diyor, unursamiyorum bile. Belli bazı kesimden insanlar tayta , cropa, yırtık pantolona,sıfır kola çıplak gözüyle bakıyorlar. Var yani boyleleri.
Sigara içiyor, demiş. O da içiyor demişsiniz
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
yani bu ülkede anneler babalar sigara içer, çocuklar gizli içer. Böyle bir sosyolojimiz var. Benim annem 60 yaşında, 15 yaşından beri tütün kullanıyor. Hala ananemin yanında içmez. Haliyle teyzenizin kendi sigara icmesiyle sizin sigara içmeniz aynı şey değil. Benim annem ergenlikten beri tiryaki, hala sigara içen birilerinin çocuğunu eleştirme hakkını kendinde görür. Böyledir yani insanlar.
Bir de nişanlın cidden duyduğu laflardan sonra,kendince haklı olarak selam vermemiş,soğuk yapmış. Kadın da bunu abartmış.
Aslında olaylara tek tek bakınca çok da büyütülecek meselele değil. Hepsinin temeli sizin elalemin evinde gereksiz yere uzun süreler kalmanız. Bir sure sonra huzursuz olan kadın (çok iyi biri de değilse) dedikodunuzu yapıp,sizi kötüleyip rahatlamak istemiştir. Gorumceniz şurada sizle iki ay kalsa size de yaptıkları batar yani,kaldı ki siz ne kadar kalmışsınız
Modern Family dizisinde bir söz vardı;
Bir Kolombiya atasözü der ki 3 günden fazla kalan misafir ceset gibi kokar