• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzem babama laf sokuyo artik yeter

Teyzenize çocukları gibisi müstahakmış veya çocukların, annelerinden dolayı merhametleri körelmiş...

Önce annenizle konuşsanız, kendinizi ezdirmeden ilişkilerinizi kurmalısınız yoksa böyle nankörlükler ileride yardımseverliğinizi köreltir, insanlardan uzaklaştırır vesaire diye...

Bir de anneniz arada bir, genel manada insanların şükretmesi gerektiğini, bu olmazsa elindeki nimetlerin de kaybolacağı tarzında konuşması, yaşanmış örnekle desteklemesi de işe yarayabilir...
Stv nin ibretlik dizisini izler kendisi. Yaşı da tecrubesi de var. Babannem yasinda kendisi ama bi sagol demez

Bakmamak eldr mi, bu sefer de içimiz acıyo. Napsak bilemedik. Saģol dese inanın yeter bize. Ve ya evlatları bari tatlı dille gonlumuzu etseler. Maddiyatımız da yok...

Canim benim dedim ya sizin sorununuz merhametli olmaniz... bence acik acik konusun teyzenizle. Ya naif biri olsun ya da gonderin gitsin evine...

Çok zor valla rabbim annenize, babanıza sabır versin kolaylık versin.. Teyzenizin huyu böyle imiş, ne yapacaksın.. Ama annenize ve babanıza helal olsun.. Kötü gün dostları imiş...

Direk nasil soylebiliriz mesela?

Yani ben olsam derim ki; senin soyledigini dusunerek

Teyzecigim biz senin icin elimizden geleni yapiyoruz ama biliyorsun maddi acidan biz de skintiliyiz biraz bize destek ciksan?

Yani bize neden bu kadar negatifsin anlamiyorum biz sana kendi evlatlarinin gostermedigi destegi gosteriyoruz. Ama sen maddiyati gectim manevi olarak bir kez tesekkur dahi etmedin. Boyle yaparak kendinden sogutuyorsun. Sana bakmayan cocuklarinin evlatlatina cikolatalar aliyorsun benim kardesimi neden bu kadar ayiriyorsun ?

Biz senin icin cok fedakarlikta bulunuyoruz ama senin bu maddi manevi davranislarinla paralel olarak bu artik pek mumkun gorunmuyor. Ya bize destek ol ya da evlatlatini arayalim...

Demelisin.

Ben olsam kesinlikle derdim... ki kendi aileme de soyluyorum herseyi.

Çok zor valla rabbim annenize, babanıza sabır versin kolaylık versin.. Teyzenizin huyu böyle imiş, ne yapacaksın.. Ama annenize ve babanıza helal olsun.. Kötü gün dostları imiş...
Annem babam öyle ama ben değilim, ben gerçekten sabredemiyorum artık. Teşekkür ederim

Yani ben olsam derim ki; senin soyledigini dusunerek

Teyzecigim biz senin icin elimizden geleni yapiyoruz ama biliyorsun maddi acidan biz de skintiliyiz biraz bize destek ciksan?

Yani bize neden bu kadar negatifsin anlamiyorum biz sana kendi evlatlarinin gostermedigi destegi gosteriyoruz. Ama sen maddiyati gectim manevi olarak bir kez tesekkur dahi etmedin. Boyle yaparak kendinden sogutuyorsun. Sana bakmayan cocuklarinin evlatlatina cikolatalar aliyorsun benim kardesimi neden bu kadar ayiriyorsun ?

Biz senin icin cok fedakarlikta bulunuyoruz ama senin bu maddi manevi davranislarinla paralel olarak bu artik pek mumkun gorunmuyor. Ya bize destek ol ya da evlatlatini arayalim...

Demelisin.

Ben olsam kesinlikle derdim... ki kendi aileme de soyluyorum herseyi.
Dilimin ucuna daha ağır şeyler geliyor aslında, çünkü biliyosunuzdur belki beni sivri dilliyim. Dediģiniz de mantıklı hem imâlı hem de kırmadan olmuş. Deniycem aslında bakalım ne diycek

Annem babam öyle ama ben değilim, ben gerçekten sabredemiyorum artık. Teşekkür ederim
Haklısınız.. Siz kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz, sanki bakmak zorundaymışsınız gibi hissettiriyor.. Eee teyzenin de dili de varmış.. Kuzenlerin hiç oralı olmuyor.. Sahip çıkmıyor, aramıyor sormuyor.. Bende sizinle aynı duyguları hissederdim..

Kızlar merhaba, daha önce teyzemden bahsettim;

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/teyzem-vicdan.786048/

Okumayanlar için özet geçiyim, teyzem 67 yaşında. Ortada kaldı, oğlu başka şehre gitti gelini yanında istemedi, kızıyla evimizin arası arabayla 5 dakika yine de annesine sahip çıkmadı. 3 yıl bizde kaldı; sonra evimizin yanında ona ev tuttuk. Allah razı olsun babam hiç sesini çıkarmadı saygısından. Teyzem 2 kere ameliyat oldu gözünden, oğlunun da kızının da umrunda olmadı. Annem engelli kardeşime rağmen baktı. Size en son dizlerine platin takılması gerektiğini söylemiştim. Bakan olmayınca doktor ameliyat yerine iğne verdi (diz kapağında sıvı bitmiş).

Teyzem yine kaldı bizde, ayağa bastonla kalkıyor. Oglunun kızının umrunda olmadı. Maaşının nerdeyse tamamını iğnelere yatırdı... Ama oğlundan ses çıkmadı. Bizim de maddiyatımız kötü ona rağmen babam ödedi kirayı. (Teyzem oglunun isi kötü gittigi zaman ogluna 800 tl yollamışti 3 ay önce). Oğlundan yine ses yok. Teyzeme yine biz baktık, o esnada engelli kardeşim dişlerinden ameliyat oldu. Annemle ben 2 hastaya baktık. Oğlu da kızı da geçmiş olsun bile demedi. Sanırım çok doldum... Olaya geliyim, başka bi teyzem bize g.olsun a geldi. Orada annemlerin tarla davası açıldı. Babam fikir verdi, baktığımız teyzem de babama "ne o para gelecek diye seviniyon heralde" dedi. Hepimiz şok olduk. Babam saygisindan yine sesini çıkarmadı. Bugün de teyzem evine gelmek istedi, evini sildim süpürdüm yemeğini yaptım, tuvaletini yıkadım. Kızından ses yok tabi. Annem engelli kardesime ragmen kac kere hastaneye götürdü teyzemi. Ya insan bir kere bile "sağol" demez mi? Sağlıklı olduğu zaman torunlari geldiginde bizi unutuyodu ama. Hatta bi keresinde kizi ve torunlariyla markete cikmislar kiz kardesimi de almislar yanlarina. Torunlarina şu surpriz yumurtadan almış, bacıma almamis (8 yasinda) eve aglayarak gelmişti. Daha neler neler yazsam sayfalar tutar... Yine de biz baktık ona yine de biz sahip çıktık, durmuş babama laf sokuyo. O zaman ağzıma öyle bi laf gelmişti ki yuttum yaşlı diye. Tv si çekmiyo evinde, diyo ki baban yapabilir mi. Yapamaz dedim. Daha demin telefonla ogluyla konusuyodu "sumosh bakmiyo mu sana" dedi oğlu. O kadar sinirlendim ki yutkundum ve kendimi disariya attim.
Özür dilerim uzun ve karisik oldu artik gerçekten dayanamıyorum. Yapilan iyilik soylenmezmis. Ama artik bu nankörluge giriyo. Ailem ses cikarmiyo. Napiyim siz söyleyin.
cıkcık yüz bulmuş astarın peşinde teyzeniz
ne kadar üzücü
peki kullandığı ilaç var mı sinir stres yapan teyzenizin
belki de ondan böyle huysuzdur da size patlıyordur sonucu

Dilimin ucuna daha ağır şeyler geliyor aslında, çünkü biliyosunuzdur belki beni sivri dilliyim. Dediģiniz de mantıklı hem imâlı hem de kırmadan olmuş. Deniycem aslında bakalım ne diycek

Benim sana tek diyebilcegim ben annemi dayilarima cok yedirdim artik yedirmiyorum sen de anani babani kimseye yedirme anne baba bir tane baska kimse de onemli degil...

teyze ayip ediyor haklisin, zoruna gider tabiki bu konudada haklisin. Ama dikkat et, yaptigin iyiligi Allaha havale et, karsilik gormedigin icin kadinin kalbini filan kirarsin Rabbim ettigin tum iyilikleri o kalp kirisin yuzunden silmesin. Karsilik beklememek lazim bazen. Rabbim annene babana saglik versin onlari elden ayaktan etmesin canim.

teyze ayip ediyor haklisin, zoruna gider tabiki bu konudada haklisin. Ama dikkat et, yaptigin iyiligi Allaha havale et, karsilik gormedigin icin kadinin kalbini filan kirarsin Rabbim ettigin tum iyilikleri o kalp kirisin yuzunden silmesin. Karsilik beklememek lazim bazen. Rabbim annene babana saglik versin onlari elden ayaktan etmesin canim.
Amin teşekkür ederim canım, sabrediyoruz da bir yere kadar. Hepimiz insanız sonuçta

Benim sana tek diyebilcegim ben annemi dayilarima cok yedirdim artik yedirmiyorum sen de anani babani kimseye yedirme anne baba bir tane baska kimse de onemli degil...
Cok haklısın, ben de aynı şekilde annem kimlere hizmet etmedi ki.. şimdi de erkek kardeşim var, bi de üstüne teyzem çıktı

ben susmazdım sizde susmayın yok yaslı bilmemne banane yahu oda bilsin yerini hem yardım et sonrada laf ye cok biliyorlar valla

Valla yaşlı olabilir ama lafg sokmayı bilecek kadar aklı yerindeymiş maşallah.
nefret ederim böyle nankör insanlardan.
Allah yardımcınız olsun. o kadın coktan yalnız kalmayı haketmişte..

Torunlarina şu surpriz yumurtadan almış, bacıma almamis (8 yasinda) eve aglayarak gelmişti.

Bu cümlenizde boğazım düğümlendi neredeyse ağlayacağım...
Bilmiyorum bazı insanlar nasıl can verecekler, nasıl hesap verecekler?
Bugüne kadar sabretmişsiniz gerçekten ailece mükafatınız büyük, bu saatten sonra ciddi bir tepki göstermeniz elbette ki hakkınız ama siz ne yapıyorsanız kendinize olan saygınızdan, karakterinizden asaletinizden dolayı yapmaya devam edin bence... Genelde kısasa kısascıyımdır ama böyle bir takım yaşlı insan tecrübelerim oldu aynı tevekkülü göstermeye gayret ettim ve vicdanen ve insanlık adına kazanan hep ben oldum. Siz artık belli bir boyutu aşmışsınız, yaşadıklarınız sizin sınavınız, teyzenizi ve ailesini kesinlikle mazur görmüyorum sonuna kadar haksızlar ama herkes kendi kalitesine göre davranır ben olsam böyle devam ettirirdim.

ben susmazdım sizde susmayın yok yaslı bilmemne banane yahu oda bilsin yerini hem yardım et sonrada laf ye cok biliyorlar valla
Daha neler bi bilseniz, kardesimin ameliyat olduğu gün ben ve teyzem evde kaldık. Teyzem teselli edeceği yere kahvaltı hazirlamayı düşünmüyonmu dedi.. bizi mecbur sanıyo bakmaya

Stv nin ibretlik dizisini izler kendisi. Yaşı da tecrubesi de var. Babannem yasinda kendisi ama bi sagol demez

Tv bile beynini yıkayamıyorsa o teyze yola gelmez :KK53: şaka bir yana zor iş, ben kendimi tutamayıp terslerdim herhalde...

Back
X