• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

:cry:Beddua. Etmek ıstemıyorum ama Allah bogazından getirsin resmen asabım bozuldu Allahın cezası yetim o yetim. Nasıl bı aclıktır nasıl bı yuzsuzluktür ac bitler kızın evını emmişsiniz bide ceyızını almıslar. Ben olsam gıder döve döve alırım benımde babam yok teyzem yada bi baskası suan ceyızıme dokunsa yere çarpar aya yollarım oksıjenınınden mahrum ederım nasıl üzüldüm:KK42:

Kıza iyi kötü bakılmış namusuyla bu yaşa gelmesi iş güç sahibi sahibi olması için başında bi çatısı olmuş. Kötü kalpli yetim hakkı yiyen o insanlarla arasını bundan sonra uzak tutsun. Evlenme işlerinin uzamaması daha hayırlı görünüyor. Eşya evlilik sonrası da tamamlanabilir. Ne kadar şanslı ki sizin gibi yumuşak kalpli bir sahip çıkanı var.

olan olmuş. boş versin arkasına bakmasın. eşya bu alınır tekrar inş. biliyorum çok çok çok zor ama farz etsin ki kayboldu, çalındı vb. RABBİM yardımcısı olsun...

Birde şu var
bu anlatılanların hepsi doğru mu?

kızlar akşamdan beri çok moralim bozuk
allah kimsenin evladını kimseye bırakmasın
konu biraz uzun olabilir, şimdiden okuan gözlerinize sağlık

erkek kardeşim nişanlı, eylül başında düğün yapmayı düşünüyoruz
gelin kızımızdan çok memnunuz, allah ondan razı olsun
gelin kızımızın anne ve babası 18 sene önce elim bir trafik kazasında vefat etmiş:KK43::KK43:
tek çocukları olan gelinimiz 6 yaşındaymış ve kazadan burnu bile kanamadan kurtulmuş
anneannesi kıza sahip çıkmış, ama o da 3 yıl sonra hastalanmış ve vefat etmiş
gelinimizn anne ve babası devlet memuruymuş, onlardan kalan maaş varmış
ayrıca küçük bir ev
anneanne de rahmetli olunca teyzesi yanına almış
büyütmüşler, okutmuşlar
maddi olarak kız gelir olduğu için hiç yük olmamış

kız 18 yaşındayken teyzesi ev almaya kalkmış
kızın babasından kalan evi sattırmış, üzerine para eklemişler evlerini almışlar
kız çok genç olduğu için ve minnet duygusundan dolayı aklına hiç kötü bir şey gelmemiş
teyzesi ve eniştesi evi sattırırken, dolar üzerinden hesaplamışlar ve sana şu kadar borcumuz var kızım demişler

ama kardeşimle nişanlandığından beri, kıza dedikleri şey yediğine içtiğine tut, seni o kadar okuttuk, masraf ettik borcumuz falan yok!
kız bize bunları baştan anlatmadı, samimiyetimize inandıkça anlatmaya başladı
biz tabi ki bilmediğimiz şeyler de olabilir düşüncesiyle yorum yapmadık, hayırlısı olsun dedik ve geçtik
ama teyzesinden ve eniştesinden açıkcası çok soğuduk:KK20:
fazla muhatap olmamaya başladık

gelinimiz devlette öğretmen şu an van'da görev yapıyor
bu arada eşya vs konuşurken, biz bu durumları da göz önünde bulundurarak, evlerinin tekstil ihtiyaçlarını alacağımızı söyledik ve epey de tamamladık
hatta bu konuyla ilgili topik bile açmıştım

akşam kızcağız beni ağlayarak aradı
abla tatilde geldiğimde sizde kalabilir miyim dedi
tabi ki kalabilirsin de neden diye sordum
teyzesinin kızı evleniyormuş, bir kaç gün önce çeyizi gitmiş
dayısının karısı bizim kızı aramış
kızım senin mutfak eşyalarınla teyze kızının mutfak eşyaları aynı mıydı demiş
kız da bilmiyorum ama onlar pek çeyiz almadılar, para biriktiriyorlardı
belki benimkileri beğenip aynılarından almış olabilirler yenge demiş
kız mutfak eşyalarının hemen hepsini tamamladığını söylemişti
hatta çoğunu netten beraber seçtik

kızın içine bir şüphe düşmüş ve teyzesini aramış
teyze çeyizi yollamışınız, hayırlı olsun
benimkilerle hemen aynıymış galiba güle güle kullansın falan demiş
teyzesi kem küm etmiş
sonra da bizim başka masraflarımız çıktı, mutfak eşyalarını alamadık, seninkileri götürmek zorunda kaldık
bunların içinde, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi,küçük el aletleri ve kazanlı ütü falan da var
yani yüksek bir meblağ tutuyor
ama borcumuz olsun alırız nolcak, alamasak da artık o kadar sana baktık ettik hediyen olur demiş
ama pişkin pişkin konuşuyor diye anlattı:KK43:
yani diyor bunların da üzerine yattılar,geri almazlar
ben şimdi ne yapacağım, bankada biriktirdiğim para çok değil, neyi nasıl alır yetiştiririm vs hüngür hüngür ağladı
ne diyeceğimi bilemedim, nişanlının haberi var mı diye sordum
daha ona söylemedim dedi
o zaman geldiğinde konuşuruz, parayla olacak şeyleri kafana takıp kendine dert etme, hasta olursun falan deyip teselli etmeye çalıştım

şimdi bizim ne yapmamız gerekiyor?
şahsen kızı 15 gün de olsa o terbiyesizlerin yanına göndermek hiç içimden gelmiyor

işin maddi kısmına gelince ailem öyle çok zengin insanlar değiller
ama ikisi de çalışmış ve emekliler
kazandıklarını da iyi değerlendirmişler
benim de onayımı alarak, erkek kardeşime oturması için ev almışlardı
2 yıldır içini düzmeye çalışıyorlar
kıza özel durumundan dolayı kimi ben kimi annem çeyizine zaten yardımcı oluyorduk
olmaya da çalışacağız
bir de bu durum ortaya çıktı
her şeyi geçtim, bu nasıl teyze, bu nasıl insan deyip içim içimi yiyor!
hadi en fazla hazırlıklar gecikir, düğünü bir yıl daha erteleriz
ama bu asalakları bu gençlerin başından nasıl def edeceğiz?
ben ailemle ve kardeşimle kız gelene kadar konuşmayı düşünmüyorum
kardeşimin tepkilerinden de korkuyorum
kıza çok aşık, zaten teyzesine gıcıktı
gidip olur olmaz şeyler yapar, kötü şeyler olur diye çok endişeleniyorum

ne yapmamız lazım kızlar?

Őzellikle beyaz eşyalarin faturasi gelininizin üzerine ise suç duyurusunda bulunsun gelininiz. Hakkını arasın. Lütfen bu insanlarin yaptıklarını yanlarına bırakmayın. Yaptıkları suçtur.

Őzellikle beyaz eşyalarin faturasi gelininizin üzerine ise suç duyurusunda bulunsun gelininiz. Hakkını arasın. Lütfen bu insanlarin yaptıklarını yanlarına bırakmayın. Yaptıkları suçtur.
haklısınız.kız belki onların yanında büyüdüğü için böyle bir şey yapmak istemez ama bence de suç duyurusunda bulunulmalı.sanki alt tarafı bir kalemi çalınmış gibi susup oturmasın öyle.

Ne güzel sahip çıkmışsınız kıza.
Kesinlikle yasal yollara başvurun, faturalar da varsa.
Ve de kuzeni ile de konuşsun kız çeyizlerimi geri ver onlar benimdi diye ortalığı ayağa kaldırsın.
Öyle olmazsa hakkını alamaz, alamadığı ile de kalır, insan haksızlığa dur demeli diyemiyorsa o haksızlığı kabul ediyor demektir, koskoca kız.
Ondan sonra vermezlerse yine vermesinler ama hakkını arasın kız elinden geleni yapmış olur ve bir daha da bulaşmazlar en azından. Herkese anlatsın ceyizlerimi aldılar diye tüm çevrelerine rezil etsin. Görüşmeme bahanesi olur hem de.
Bir de merak ettim kardeşiniz hiç müdahele etmiyor mu olaya? Sonuçta sizden çok onun sahip çıkması lazım, nişanlısı yani kocası olacak yakında. Ne iş yapıyor kardeşiniz konuyla ilgisi yok ama maddi durum açısından soruyorum

Ne olursa olsun yaptıkları yanlış ama okadarda emekleri geçmiş büyütüp öğretmen yapmışlar .acaba bu kız sizi bulunca teyzesine karşı soğukmu davranmaya başladı onlarda bu kız haketmiyor diye düşünüp böyle şeyler yapmaya başladı kendi kendime böyle düşündüm ama tabikide yaptıkları yanlış yetim malı sonuçta onlara hayrı dokunmaz tatilde gelme konusuna gelince bence iyilik onda kalsın gelin olana kadar teyzesinin yanında kalsın sizde kötü olmayın

kızlar çok uzun yazamayacağım
ama dayısı bir şekilde devreye girdi, en azından kızın çeyizlerini düğün zamanı alacaklarmış
ev konusunda da bir arazileri varmış, kızın üzerine geçireceklermiş
galiba yasal yollara başvurmaktan bahsedildi, dayısı artık işin peşini bırakmam diye gelinimize garanti verdi
gerçi mişlerle mışlarla pek işler yürümüyor ama, artık herkesin kendi ailevi sorunu dedik ve biz karışmadık
gelinimiz bir kaç gün bizde kaldı, şimdi dayısında kalıyor
başka misafirlerim de var yatılı, onlar gidince tekrar bize gelecek
hepinize çok teşekkür ederim

bence kesinlikle kızı bırakma az olsun öz olsun lütfen yardım et elinden tut rabbim gürüyor yaşadıklarınızı mutlaka mükafatını verecek :(

Agzim acik okudum. Hak yemek zaten agir bir gunah ama YETIMIN,OKSUZUN hakkini yiyenin vay haline!!

Back
X