• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tetonoz aşısı olucak mısınız?

ben geçen hafta aşımı oldum hiç bişey hissetmedim elleyince hafif ağrı var yok gibiydi ben burda sizin yazdıklarınızı okuyunca korkmuştum ama korkulacak bişey yokmuş boşa evham yapmışım

Benimde pazartesi olmam gerekiyor. 24 haftalık olunca gel demişlerdi... Ama ben ramazan bayramından sonra gitmeyi düşünüyorum...

bende cuma günü oldum asımı ilk gün agrı hissetmedim de sol kolumun üzerine yatamıyorum şimdilik ama korkulcak türden bir agrı olmuyo arkadaslar...

Sağlık bakanlığının uygulamasına göre artık 12. haftadan itibaren yapılıyor tetanoz aşısı.Ayrıca bazı doktorlar önermiyor,gerekçeleri de steril bir ortamda doğum yapılacağı ve bu yüzden tetanoz mikrobuyla temasın olmayacağı.Ama nereden biliyorlar ki nerede doğumun gerçekleşeceğini.Belki yolda,belki iş yerinde vs,her yerde olabilir Allah korusun.Doğumun nerede ve ne zaman olacağını bilemeyiz,sadece öngörülebilir.

benim doktorumda hiç söylemedi ama sağlık ocağına gidince 21.ci hafta sonunda vurdurmam gerektiğini söylediler haftaya gidecem burdaki arkadaşlar biraz kolda ağrı yaptığını söylediler

ben iki gün önce oldum ilk dozumu o kadar cok korkuyordum ki anlatama.ama hiç acımadı.ikinci dozuma koşa koşa giderim.o kadar fazla da agrımadı.acıyor ama fazla katlannılmicak kadar degil.korkmanıza gerek yok.nolur nolmaz diye yaptırın bence

Arkadaslar,

Bana kimse tetonoz asısı konusunda bir sey soylememisti :(

Odem nedeni ile ayaklarım artık hic bir ayakkabıya sıgmayana kadar benim de aklımda yoktu dogrusu..

Kendime yeni bir ayakkabı almak icin bildik(!) bir ayakkabıcıya gittim.
Bilmedigim sey; denedigim ayakkabının (botun) icinde tabanı topuga tutturmak icin kullanılan civinin ucunun yaklasık bir toplu igne boyu kadar ayakkabının icinde durduguydu..
Koca gobegimden egilip kendim deneyemedim botu ve orada calısan bir kızdan botu ayagıma giymeme yarıdm etmesini istedim.
Sagolsun etti :)
İkimiz birlikte botu koncundan tutup ayagıma gecirdik!!!
Civi de topuguma gecti!!!!
Cıldıracaktım..
Canımın yanmasından cok bebegim icin endiselendim.
Neyse, sordum sorusturdum, zaten tetonoz asısını coktaaaaaaaann yaptırmıs olmam gerektigini ogrendim..
33uncu haftamdaydım ve 20li haftalarda yapılıyormus ası..
İsin kotusu hic bir eczaneden temin edemedim asıyı.
Bunun nedeni saglık ocaklarının zaten bu hizmeti ucretsiz veriyor olması imis..
Ertesi gun gittim bir saglık ocagına asımı ücretsiz yaptırdım:))))
Uc gun kadar kolum agrıdı gerci ama bebeisim ve ben daha huzurlu uyuduk..
O nedenle bana sorarsanız saglık ocagına gidip bir sorun..
Ası takvimini size vereceklerdir.
Hepinize saglıklı ve rahat bir gebelik ve saglıklı dogum ve saglıklı kuzucuklar dilerim..
Sevgiler:)

arkadaşlar bu aşı gerekli olmasa neden çıkarılsın... artık doğunlar eskisi gibi değil sterilize ortamda oluyor diye tetanoz aşını kaldırırlardı gerekli olmasa demekki onunda bi yararı tedbiri var... niye yaptırmıyorsunuz acısını hisstmiyosunuz bile, kaldı ki hissetseniz ne olur kaç saat kaç gün sürecek ki o acı.... Allah korusun bu aşı yapılmadığı için bi mikrop bulaşsa bebeğinize yada size birşey olsa ne yapacaksınız....zararı olacak olsa bunun yapılmasına izin verilmez sağlık ocakları yapmaz... biraz mantıklı düşünmek lazım... afedersiniz benim bi tanıdığım evinin tuvaletinde doğurdu kadın evini tuvaletinde doğuracağını biliyo muydu hayır... doğum sancısı falan hiç yokken bi anda tuvalete girince kalkamıyo ve oracıkta doğumunu yapıyo yapayanlız ve ne kadar mikroplu bi ortam düşünün yani... yaptırmanın zararı yok faydası çok... yaptırmamanın zararı çok faydası yok arkadaşlar...

Back