• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tetonoz aşısı olucak mısınız?

ben 19 haftalık hamileyken vuruldum bağlı olduğun sağlık ocakları yapıyo birde aşı kartı veriyo.bana da doktorum bişey sölememişti sağlık ocağındaki doktorum söyledi zaten sağlık ocaklarında vurulmak gerekliymiş çünkü sürekli yaptıkları için oradaki aşılar daha taze oluyomuş.ama felaket bir ağrı yapıyo ben 3 gün kolumu kaldıramadım o yüzden ağrı kesici almayı unutma.

doktoruma sordum 4. ayda sonra vurulur dedi.şimdi 16+4 olduk. 2 hafta sonra gidince tekrar sorup ramazandan sonra vurulmayı düşünüyorum.

tetenos aşısının 4.ayın içinde vurulması gerekiyor.ben 18.haftamda vuruldum tabi doktorum vurulabilirsin dediği zaman vuruldum.zaten doktorlarınızın size bilgi vermesi gerekiyor.size en yakın sağlık ocağına gidip vurdurabiliyorsunuz.onlarada zaten aşı takip kartı veriryorlar size.

[benim doktorum tam 6. Ayini doldur öyle aşi olucaksin dedi hatta 2 gün önce aradim 13 gün sonra aşini olabilirsin dedi. Nedense her doktor farkli haftalarda aşi olmayi öneriyor./b]

bana da bebeğin tekmelerini hissetmeye başladığın zaman vuralım deedi sağlık ocağı, 21. haftama gün verdi, o zaman yaptıracağım ama şu ağrı meselesi aklıma takıldı, ağrının geçmesi için ağrı kesici alsam bile ben asla kullanamam, bebğime zarar gelmesinden korkarım, artık çekerim o acıyı, sızıyı

Canlarım boşuna korkuyorsunuz ben yaptırdım ilkini hiç ama hiç acımadı ki bende iğneden çok korkarım hatta işyerimde yaptırıp işime devam ettim bikaç gün hafif şişlik ve çok hafif bi ağrı oluyor o da rahatsız bile etmiyor insanı.

Evt arkadaşlar yaa büyütülcek bişey yok.Ben 5 aylık hamileydim Dr.um tetanoz aşısını öneriyorum ,ama 1 ay sonra vuralım derseler 1 ay sonra vurdur dedi gerçektende vurmadılar 6.ayda vuruyolar ilk dozu şu an 30 haftalık hamileyim 2.dozu vuralım dediler yine Dr.bi sorun bazı Dr.gerek görmüyor dediler aradım Dr.evt vurdur dedi vurdurdum.En fazla kolunuzun üzerine yatamıyosunuz kişiden kişiye göre değişir belki ama.

bende 1 hafta önce oldum 21. haftadan sonra oluyor diye biliyorum ağrı olmadı sadece 2 gün üstüne yatamadım o kadar

tetanoz aşısının hamileliğin 4.ayında yapılacak diye bir kural yok.Ancak anne adayları, bu ilk aylarda yapıldığında olası bir düşük durumunda olayı, aşıya bağlıyor veya yine gebeliğin son aylarında yapıldığında ise erken doğum durumunda yine aşıya kabahat buluyor.Oysa böyle bir durum yok ve mutlaka olunması gereken bir aşı.Çünkü doğumhanelerin ne kadar steril olsa da son günlerideki durumlarından dolayı yapılmalı...

ben geçen hafta oldum öyle çokta fazla acimadi ama bir gün sonra kolum çok ağridi,ama üzerine kolonya dökünce acisi ve ağrisi biraz hafifliyo agriyi dahitiyo alkol sanirim,eczaci kadin söylemişti

arkadaşlar bende bu hafta aşımı oldum hem doktorum söyledi hemde mahalle sağlık ocağından gelip beni çağırdılar ama çok ağrıyo haberiniz olsun bir ay sonra tekrar olucakmışım bide doğumdan sonra bir tane daha varmış allha yardımcımız olsun

Back