• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TETENOZ VE ŞEKER YÜKLEMESİ

annelikhakkindahersey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2024
18
5
1
23
1 doz olsun mutlaka aşı yapmaliyiz dedi doktor siz yaptırdınız mı? Bugün 20 haftalık olduk. Birde seker yuklemesi icin fikriniz ne? Ilk gebeligim ve tecrubeli annelerden duymak icimi rahatlatiyor. Simdiden tesekkurler🩵

Seker yuklemesi kesinlikle yaptirin eger sekeriniz oldugunu bilmeden yemege devam ederseniz bebeginizin hayati riske girer. Ayni sekilde sizinde 2 kere seker yuklettim ailede var diye sekerim varmis megersem diyetle parmaktan kan olcmeyle sureci saglikli bitirdik bebegim 36 haftasinda tansiyondsn dolayi erken alindi ama 3 kilo 200 grdi neden seker diyeti yapip saglikli beslendim ekmesiz tamamen sebze icerikli ne bana ne bebegime bir sey oldu lutfen yaptirin sonucu daha agir oluyor tetanozda yaptirdim cok.agriliydi 1 doz bir de hatirlatma yaptirdim. Mecburi miydi bilmiyorum ama.agrisi kotuydu bazi arkdaslarim yaptirmadi

1 doz olsun mutlaka aşı yapmaliyiz dedi doktor siz yaptırdınız mı? Bugün 20 haftalık olduk. Birde seker yuklemesi icin fikriniz ne? Ilk gebeligim ve tecrubeli annelerden duymak icimi rahatlatiyor. Simdiden tesekkurler🩵
Ben de 24.haftada yaptirmistim şekeri şükür aralıkta çıktı değer.Beni istifra ettirdi gün boyu ben istememiştim yapmak doktorum ikna etti.Tetanoz oldum 2.dozu bekliyorum

Merhaba,ikisini de yaptırmadım. Ama kan tahlili verip son üç aylık şeker durumuna bakıldı testlerle. Açlık şekerim de genelde 65-70 arası idi. Tetanoza gelince,o sırada karaciğer enzim değerlerim kullandığım ilaçlardan ötürü yükselmişti. Doktorum yaptırma dedi. Zaten her doktor mutlaka yaptırın demiyor. En doğrusunu siZ ve doktorunuz bilir bu konuda,benimki tavsiye değil sadece bilgilendirme 🌸

tetanoz iki doz oldum, ama doktoruma danışarak.

şeker tarama testini benim doktorum istemedi. kilo alımım, bebeğin suyu ve kilosu iyi göründüğü için gerek duymadı. aç karnına ve tok karnına sadece kan istedi.

ama doktorum yaptırmamı isteseydi tabii ki yaptıracaktım. burda bence sosyal medyada veya cevrede gördüğünüz seyleri değil, doktorunuzu dinleyin. sizin için en doğru olanı söyleyecektir

Back