tetenoz aşısı???

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
39
arkadaşlar merhaba
17 haftalık hamileyim...ben geçen gün test yaptırmaya gittiğimde ordaki hemşire sağlık ocağına kaydını yaptır 20.haftadan sonra tetenoz aşısı yaptırman lazım dedi.:uhm:
ilk gebeliğim olduğu içinde bir bilgim yok bu konuda:1no2:
yaptırmam gerekiyomu,neden yapılıyo bu aşı merak ettimCADIARZU
bu konuda bilgisi olup benimle paylaşırsa sevinirima.s.a.s.

Canım hamileliğin ve bebeğin hayırlı uğurlu ve sağlıklı olsun öncelikle,
canım,bu tetanos aşısı,muhtemel bir sezaryen doğum ve doğumda aletler yüzünden yaşanabilecek olumsuz bir enfeksiyon durumuna karşılık tedbiren yapılması tavsiye edilen bir aşı..
Yakınında bir sağlık ocağı varsa,oraya bir uğra,şimdi sağlık ocaklarında gebelik takibini hafta hafta gün gün takip ediyorlar,sana bir aşı kartı takvmi çıkarıyorlar,ona göre gerekli haftalarda uygun görülen aşıları uyguluyorlar canım.
Ben de doktorumun tavsiyesiyle yaklaşık 24.haftada bir de geçen hafta iki aşı oldum.
Aşılı anne,sağlıklı bebek"" gibi de bir sloganları var.20.hafta erken ama gecikmeden de uğra derim canımma.s...

canım yaptırman yararına tabii.ben de 20. haftamda bir hafta sonra yani gidicem vurulacağım aşımı.bir zararı yok korkma.bebişin hayırlı olsun.

Canım hamileliğin ve bebeğin hayırlı uğurlu ve sağlıklı olsun öncelikle,
canım,bu tetanos aşısı,muhtemel bir sezaryen doğum ve doğumda aletler yüzünden yaşanabilecek olumsuz bir enfeksiyon durumuna karşılık tedbiren yapılması tavsiye edilen bir aşı..
Yakınında bir sağlık ocağı varsa,oraya bir uğra,şimdi sağlık ocaklarında gebelik takibini hafta hafta gün gün takip ediyorlar,sana bir aşı kartı takvmi çıkarıyorlar,ona göre gerekli haftalarda uygun görülen aşıları uyguluyorlar canım.
Ben de doktorumun tavsiyesiyle yaklaşık 24.haftada bir de geçen hafta iki aşı oldum.
Aşılı anne,sağlıklı bebek"" gibi de bir sloganları var.20.hafta erken ama gecikmeden de uğra derim canımma.s...

çoook teşekkür ederim çok yardımcı oldun canım a.s.a.s.:1hug:

canım doğum sırasında enfeksiyon kapmamak için tetanoz aşısı oluyorsun..

teşekkürlera.s.

canım yaptırman yararına tabii.ben de 20. haftamda bir hafta sonra yani gidicem vurulacağım aşımı.bir zararı yok korkma.bebişin hayırlı olsun.

çok teşşekkür ederim yardımın için canıma.s.

X