Tetanoz olan, olanı gören, bilen var mı?

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.401
298
Komik bir başlık oldu ama şu an yusf yusf bir şekilde kaldım öyle. Cehaletin bu kadarı malesef bu devirde. :18:

5 gün önce elime paslı çivi girdi bayağı derin bir yarık oluştu. Hani hep derler ya paslı çivi kedi tırmalaması tetanoz aşısı olmak lazım diye. Ben de yalnızım zaten evde. Kimseye de söylemedim. amaaan bu devirde tetanoz mu kaldı canım diye güldüm geçtim. Yaraya krem sürdüm bitti gitti diyorum. Bu yara şişti şişti parmak davul gibi oldu mikrop kapmıştır diyip geçtim. Bir arkadaşım gördü zorla beni hastaneye götürttü sen deli misin diye.

Şimdi geldim hastaneden. Doktordan bir dolu azar yedim. Aşının ilk 72 saat içinde yapılması gerekiyormuş. Bu hastalık öyle kan tahliliyle falan çıkmıyormuş. Aşı yaptı ama öylesine yapıyorum dedi. Bir ümit etkir bu saatten sonra dedi.

3 hafta kendini çok iyi dinle. Kas ağrısı uyuşma tuhaf bir şeyler hissedersen hemen gel dedi.

Hiç bu hastalıktan geçiren var mı? Eğer tetanoz olduysam belirtiler ortaya çıkınca hemen müdahale edilince çok sıkıntı yaşanıyor mu? Kalıcı hasar bırakıyor mu? Ben hiç bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim ya. :18::18:

çabukk ol. ufack iğne. koldan yapıyorlar yan etkisi (ateş,terleme,kusma)bunlarda yok.. 5 yılda bir olunması lazım. bence eşşeği sağlam kazıga bağla git ol. acil servisler vuruyor
bende aynı durum oldu ama 2. doz yeniden vurdular sağlam olsun diye. benide kedi ıssırmıstı.
metale allerjin varmı?imitasyon küpe takınca kulakların şişiyor mu?

Son düzenleme:

Canımm aşımı oldum zaten şimdi doktordan gelip yazdım. ama 5 gün geçti ve doktor artık bir etkisi yok. 72 saat içinde olman lazımdı dedi. Doktor tırstırdı beni yoksa ben ciddi bir hastalık olduğunun hiç farkında değildim

Evet alerjim var metale. Hatta her şeye var bünyem çok fazla şeye reaksiyon gösteriyor. Umarım bu yüzden şişmiştir yaram..

Kan tahliliyle anlaşılmıyormuş bu hastalık. Ancak belirtilerini görürsen hemen gel dedi doktor. Kurbanlık koyun gibi bekliyorum.

Son düzenleme:
ya tetanoz önemli bir hastalık canım. ama bebekken vurulan zorunlu aşı bile koruyabiliyormuş. Bana da öyle demiştir doktorum. 5 yılda bir gel ol dedi yine de. Seni dövmek lazım

ya tetanoz önemli bir hastalık canım. ama bebekken vurulan zorunlu aşı bile koruyabiliyormuş. Bana da öyle demiştir doktorum. 5 yılda bir gel ol dedi yine de. Seni dövmek lazım

Evet ben de onları düşünüyorum şimdi. Bebekken olduk annem hamileyken olmuş, ilkokulda olduk, ortaokulda olduk, en son 7 yıl önce ameliyat olurken olmuştum. Bu kadar şey korur diye düşünüyordum. Annemi de aradım o da bağırıyor telefonda gerizekalı cahil diye. :18:

Geçmiş olsun canım,tetanoz aşısını ilk 72 saat diye biliyorum bende ama eskiden yapılan tetanoz aşısı 10 yıl korur diyorlar.Ben de hatırlıyorum en son lise 1 de olmuştum oda tetanoz aşısı diye biliyorum.

Çok çok geçmiş olsun bildigime gore hatta dogrulamak icin simdi de arastirdim 10 yilda bir yapilan asinin etkinligi yüzde yüz olurmuş..
10 yyili asan asilamada risk varmis bu bilgiye gore olmazsiniz demek oluyor galiba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
ameliyatta vurulan da özellikle aşıdan daha etkiliymiş. Bu seferlık yırttın ama annen haklı be yavrum kızma ama

bence doktor seni korkutmuş. Doğduğumuzdan beri sürekli olduğumuz bi aşı. Ben şimdi hamilelik dolasıyla 2 doz oldum. Doğumdan sonra 3 kere daha olursam bu beni ömür boyu koruyacak. Sen de en son ameliyatta olmuşsun o koruyordur diye düşünüyorum. Ama sen madem oldun diğer dozları da ol da ömür boyu korun bari

evet 10 yıl yazıyordu internette okumuştum ama doktor 5 yıldır dedi. 5 yıldan sonra belki etkisi azalıyordur zamanla.

O zaman ben yırttım 7 yılla. Umarım :)

ameliyatta vurulan da özellikle aşıdan daha etkiliymiş. Bu seferlık yırttın ama annen haklı be yavrum kızma ama

Yok kızmam kendime kızıyorum ben sadece şimdi :)

Bence de doktor dikkatli olayım diye evhamlandırdı biraz. Beni çok rahat gördüğü yapmış olabilir diye düşünüyorum.. Bir de acil boştu işi yoktu benle uğraştı galiba uyuz. Diğer dozlardan bahsetmedi bana hiç bilgim yoktu. 5 yıl sonra mutlaka tekrar ol dedi sadece..

dedem kanarsa bişey olmaz derdi kanamışmıydı

Kanadı hem de nasıl... Çok derin bir yara. Bol bol yıkadım akıttım kanını baticon sürdüm. Tetanoz düşünmedim hiç mikrop kapmasın diye yaptım. Ama bu pinpirik doktor bana yara havayla temas ettiyse her zaman risk vardır çivi paslı olmasa da böyle derin yaralarda mutlaka aşı olmalısın hemen dedi.

Hepimizin aklında bulunsun bu da bize ders olsun korkusu bile yetermiş hele ki şu resmi gördükten sonra. Tetanozdan ölen bir askerin portresi.. :18:

5 yıl koruyor işte ilk aşı. Bir ay sonra diğer dozu ol ondan 6 ay sonra 3. doz sonra 1 yıl arayla 4 ve 5. doz olunuyor ve ömür boyu korumuş oluyor. Ben diğer dozları da olucam bunla uğraşıp durmayım diye.

geçmiş olsunnn ehhh yani ne diyeyim böyle bir şey ihmal edilir mi ama evdeki çelik bıçakla kestin sanırım bir şey olmaz diye umut ediyorum hem vücut daha önce tetenoz aşısı olduğu için bağışıklığı vardır diye düşünüyorum hem şöyle bir durum var kendisini belli edrdi yüksek ateş ve hararetle umarım bir sıkıntı olmaz

aaaa pardonnn paslı çiviymiş ufff bu kötü işte

Son düzenleme:

yok canım balkonu yıkarken vidalı bir eşyam vardı. O da balkonda yağmurdan falan paslanmış vidası. Tuttuğum gibi elime girdi. Evet önceki aşılar korur diye düşündüm aslında. Dr beni fazla rahat buldu telaşlandırdı. 3 hafta bekle dedi belirtileri. Yok yok olmam eminim.

5 yıl koruyor işte ilk aşı. Bir ay sonra diğer dozu ol ondan 6 ay sonra 3. doz sonra 1 yıl arayla 4 ve 5. doz olunuyor ve ömür boyu korumuş oluyor. Ben diğer dozları da olucam bunla uğraşıp durmayım diye.

Ooo o zaman ben sağlık ocağına gidip halledeyim bunu teşekkür ederim

bende bir şey olacağını sanmıyorum sonuçta oldun daha önceden ama ihmale gelmez çok da kendini dinleyip kendi kendini tetenoz etme düşünme gücüyle :) sakinliğini koru

bende bir şey olacağını sanmıyorum sonuçta oldun daha önceden ama ihmale gelmez çok da kendini dinleyip kendi kendini tetenoz etme düşünme gücüyle :) sakinliğini koru

Evet bana da bu saçma geldi. Adam 3 hafta bekle bakalım bir yerlerin uyuşursa kasılırsa gel dedi. Ben düşünmekten şimdi her yerim uyuşuyor resmen manyak mıdır nedir ya. o panikle geldim konu açtım ama şu vakitten itibaren sallıyorum. Yapacak bir şey yok :))

bencede boş ver düşünme zaten o kendini sana hissettirir adam tam arızaymış yani olmayacaksan bile düşünmekten olursun :)

Aksam esim elini teneke ile kesmis su an kendi hastanede vurmak gerekiyirsa virdurucak
Keske gec kalmasaydiniz

Vurdursun hemen yapıyorlar. Hiçbir şey olmasa bile yapıyorlar gidince. Gerekliymiş. Benim artık 72 saati geçtiği için yapmaya gerek yokmuş işte ama doktor gelecek vakalar için aşın bulunsun dedi de yaptı. Ve her türlü yaralanmada paslı olmasa bile tehlike varmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…