• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tetanoz olan, olanı gören, bilen var mı?

Vurdursun hemen yapıyorlar. Hiçbir şey olmasa bile yapıyorlar gidince. Gerekliymiş. Benim artık 72 saati geçtiği için yapmaya gerek yokmuş işte ama doktor gelecek vakalar için aşın bulunsun dedi de yaptı. Ve her türlü yaralanmada paslı olmasa bile tehlike varmış..

Simdi geldi esim vurmuslar pasli degilmjs ama dedgunuz gibi vurulmasi uygunmus
Birde ilac vermis
Gecmia olsun sizede cok

Ooo o zaman ben sağlık ocağına gidip halledeyim bunu teşekkür ederim :31:

rica ederim. aşı kartı çıkarttır orda. Bu olduğun tarihi de not et. 1 ay sonra git. Ücretsiz zaten sağlık ocağında. İlk aşı sadece virüsü veriyor koruması yok yani. O yüzden en azından ikinci dozu mutlaka ol ki 5 yıl korusun

Simdi geldi esim vurmuslar pasli degilmjs ama dedgunuz gibi vurulmasi uygunmus
Birde ilac vermis
Gecmia olsun sizede cok

Size de çok geçmiş olsun, teşekkür ettim :)

rica ederim. aşı kartı çıkarttır orda. Bu olduğun tarihi de not et. 1 ay sonra git. Ücretsiz zaten sağlık ocağında. İlk aşı sadece virüsü veriyor koruması yok yani. O yüzden en azından ikinci dozu mutlaka ol ki 5 yıl korusun

Evet not ettim canım çok sağol. Yarın da gidip kartımı çıkarayım :)

Komik bir başlık oldu ama şu an yusf yusf bir şekilde kaldım öyle. Cehaletin bu kadarı malesef bu devirde. :18:

5 gün önce elime paslı çivi girdi bayağı derin bir yarık oluştu. Hani hep derler ya paslı çivi kedi tırmalaması tetanoz aşısı olmak lazım diye. Ben de yalnızım zaten evde. Kimseye de söylemedim. amaaan bu devirde tetanoz mu kaldı canım diye güldüm geçtim. Yaraya krem sürdüm bitti gitti diyorum. Bu yara şişti şişti parmak davul gibi oldu mikrop kapmıştır diyip geçtim. Bir arkadaşım gördü zorla beni hastaneye götürttü sen deli misin diye.

Şimdi geldim hastaneden. Doktordan bir dolu azar yedim. Aşının ilk 72 saat içinde yapılması gerekiyormuş. Bu hastalık öyle kan tahliliyle falan çıkmıyormuş. Aşı yaptı ama öylesine yapıyorum dedi. Bir ümit etkir bu saatten sonra dedi.

3 hafta kendini çok iyi dinle. Kas ağrısı uyuşma tuhaf bir şeyler hissedersen hemen gel dedi.

Hiç bu hastalıktan geçiren var mı? Eğer tetanoz olduysam belirtiler ortaya çıkınca hemen müdahale edilince çok sıkıntı yaşanıyor mu? Kalıcı hasar bırakıyor mu? Ben hiç bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim ya. :18::18:

çok geçmiş olsun.. merak ettim an itibariyle var mı bi uyuşma, kas ağrısı vs?

çok geçmiş olsun.. merak ettim an itibariyle var mı bi uyuşma, kas ağrısı vs?

Yok canım hiçbir şeyim. Benim romatizmam var şimdi bir yerlerim ağrıdıkça ona yoruyodum doktorun pinpirikliğinden. Ama bence bir şey yok. Çok teşekkür edeirm. Doktordan döndüğümde paniklemiştim ama eski halime döndüm. Çünkü düşünmek insanı hasta ediyor. Tetanoz falan olursam bildiririm :27:

Yok canım hiçbir şeyim. Benim romatizmam var şimdi bir yerlerim ağrıdıkça ona yoruyodum doktorun pinpirikliğinden. Ama bence bir şey yok. Çok teşekkür edeirm. Doktordan döndüğümde paniklemiştim ama eski halime döndüm. Çünkü düşünmek insanı hasta ediyor. Tetanoz falan olursam bildiririm :27:

ay Allah korusun tetanoz oldum diye bir başlık görmek istemeyiz :)) yine de bu korku sana ders olmuştur bence böyle şeylerde hemen doktora gitmen gerektiği konusunda:20:

ay Allah korusun tetanoz oldum diye bir başlık görmek istemeyiz :)) yine de bu korku sana ders olmuştur bence böyle şeylerde hemen doktora gitmen gerektiği konusunda:20:

Sorma sorma. ..o çektiğim korku yetti. Hala da korkum geçmiş değil bakma böyle dediğime. Burda bir arkadaş da dedi yarın gidip sağlık ocağından aşı karnesi çıkarıcam. 5 tane arka arkaya yaptırınca ömür boyu koruyormuş. :)))

Sorma sorma. ..o çektiğim korku yetti. Hala da korkum geçmiş değil bakma böyle dediğime. Burda bir arkadaş da dedi yarın gidip sağlık ocağından aşı karnesi çıkarıcam. 5 tane arka arkaya yaptırınca ömür boyu koruyormuş. :)))

yaptır gitsin o zaman :))) evet okudum onu. aşı karnesi güzel birşey zamanını falan da unutmuyorsun. tekrardan geçmiş olsun canım :3:

Back
X