tetanoz aşısı ??

iyice kafam karıştı dr um hiç bişe söylemedi ama çevremdeki herkes soruyor aşı oldun mu diye napıyım şimdi ben sağlık ocağına gitsem hemen yaparlar heralde ama şimdi de hastayım pek dışarı çıkmak istemiyorum..benneyaptımki

valla ben bu hamilelikte tetanoz aşısını ilk defa bu sitede duydum.bütün arkadaşlarım doğum yaptı hiçbiri aşı olmadı.gittikleri de hep özel hastaneler bi kısmı prof.yani acaba devlet hastanesi veya ssk da doğum yapacaklar oranın şartları malum onun için mi böyle bişey isteniyo anlamadım.steril koşullarda yapılacak bi doğumda tetanozun işi ne?doktora sormakta fayda var tabi.çok önemli bişey olsa bunu her doktor yaptırır zaten.bence kendi kendine sağlık ocağına falan gidip yaptırma önce doktoruna sor.

valla ben bu hamilelikte tetanoz aşısını ilk defa bu sitede duydum.bütün arkadaşlarım doğum yaptı hiçbiri aşı olmadı.gittikleri de hep özel hastaneler bi kısmı prof.yani acaba devlet hastanesi veya ssk da doğum yapacaklar oranın şartları malum onun için mi böyle bişey isteniyo anlamadım.steril koşullarda yapılacak bi doğumda tetanozun işi ne?doktora sormakta fayda var tabi.çok önemli bişey olsa bunu her doktor yaptırır zaten.bence kendi kendine sağlık ocağına falan gidip yaptırma önce doktoruna sor.

Ben de ilk defa burda duydum. Sonra araştırınca öğrendim ki çevremdekiler de haimleliklerinde olmuşlar bu aşıdan.
Doktora sorduğumda tetanoz aşısının ev doğumları için gerekli olduğunu söyledi. Ama istersen yaptırabilirsin dedi.
Ben de yaptırmamaktansa yaptırmanın bi zararı olmaz heralde diye yaptırdım.

tetanoz aşısını ilk defa burada duymanıza şaşırdım.benim çevremdeki hemen hemen tüm hamileler bu aşıyı yaptırdılar üstelik hepsi de hastanede yani steril ortamda doğum yaptılar.gereksiz olsaydı onlar da yaptırmazdı.bu aşı tamamen zararsız neden gerek görüp yaptırmıyorsunuz ki anlamadım.illaki doğumda bu mikrobu kapma olasılığı yok Allah korusun hamileyken geçireceğimiz ufak bir kazada bile tetanoz mikrobunu kapabiliriz.bana doktorum da yaptır demişti ve 2 dozu da yaptırdım.yine de karar sizin.

Kopuz arkadasım bana 5 aylıkken 1 doz 6 aylıkken yanı 6.ay bıttıgındede 2 ncı dozu vurdular tetanoz asısını.saglık ocagı 5 ayın bıttıgınde gel demıstı.doktorum da vurdurmamı soylemıstı.sen druna tel acıp sorabılırsın...

arkadaşlar yorumlarınız ötürü çok teşekkür ediyorum bugün dr umla görüştüm tlf da,drum aşıyı benim isteğime bıraktı o gerek görmüyormuş,aşıyı devlet hastanesinde yada çok steril olmayan ortamlarda doğum yapılması durumunda önlem için yapılıyormuş ama özel hastanelerde ve temizliğinde güvenilir ortamlarda doğum yapılacaksa gerek yok dedi kafam iyice karıştı ama istiyorsan sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi,şimdi de tam aşı olma zamanındayım,özel bi hastanede doğum yapıcam,ne diyorsunuz yinede yaptırayım mı aşıyı..fisfisfis

canım doktorların bazıları bu konuda hiç bişi sölemiyolar senin sağlık ocağından yaptırman gerekiyo bunu 20. haftada 1. doz 24. haftada 2. doz yapılıyo sana bunu sağlık ocağından söylemedilermi? sağlık ocağına hamileyim diye kaydını yaptırırken söylüyolar ben hamile kalır kalmaz sağlık ocağına kaydoldum ve her ay sadece doktora değil orayada kontrole gittim ihmal etme bence çok önemli ...:CüvCüv:

saglık ocagına kaydımı yaptırdım ama benı cagırmadılar ası ıcın :KK43: .. 20 haftayı gectim bile artık, sımdıden sonra olsam fark eder mi acaba?? hemen saglık ocagına gıdıp bir sorayım, tesekkur ederim...

Merhabalar ben de ilk aşımı 21. haftanın sonunda yaptırdım. Dün de (26. haftam bugün bitiyor) 2. dozunu yaptırdım.
Ne olur ne olmaz, bence önlem amaçlı herkes yaptırmalı, hem zor bişey de değil ki..Yani bir gün kadar kolda hafif bir sızlama oluyor o kadar..

Yalnız yeni yaptıracak arkadaşların aklında bulunsun, iki aşı arasında 30 gün geçmiş olması gerekiyor, nedenini bilmiyorum ama doktorum tam 1 ayı doldur, ikinci dozunu öyle yaptır dedi bana.

ya arkadaşlar ben de olmadım daha.24.haftamdayım.evimizi taşıdık bu yüzden sağlık ocağından da hatırlatan olmadı.hemen yarın gidiyorum sağlık ocağına.umarım geç kalmamışımdır

Ben ilkini bugün yaptırdım. Kolum ağrıyor. Ben de özel hastanede doğum yapacam inş. tamamen steril ortam. Fakat riske atmak istemiyorum bebeğimi. Doğumdan sonra bebeği tetanoz olup ölenler olmuş sırf bu aşıyı olmadığı için korkutmak gibi olmasın tabi. Hem bu şekilde bebeğimin bağışıklığında tetanoz için antikor olur böylece belli bir yaşa gelip kendi aşısını oluncaya kadar onu bu benim yaptırdığım aşı korur diye düşünüyorum.

bende dün oldum aşımı.kolum çok ağrıyo saçımı toplamak için bile kaldıramıyorum taş gibi oldu.banyo konusunda birşey demediler ama acaba banyo yapmanın bir sakıncası varmı?

sılver arkadasım buz koy daha rahat edeceksın emınım.benm ıkısını de oldum.suan 34 haftanın ıcındeyım.gecmıs olsun...

X